Sunday, April 23, 2006

Tell me what you dream!

photos by Marialena, Easter 2006

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Φέτος η λαμπάδα μου ήταν ένα όμορφο υποκίτρινο κερί με κόκκινη και κίτρινη κορδέλλα μπλεγμένες αναμετάξύ τους, που κατέληγαν σε δύο κόκκινες καρδούλες από ύφασμα. Να το πάρω ως ένα σημάδι των επιθυμιών μου αυτό? Μέχρι τώρα λευκό κερί δεν έχω κρατήσει. Θέλω η λαμπάδα μου να έχει έστω και κάτι διαφορετικό στο χρώμα, στο σχέδιο, κάτι που να μου θυμίζει πως ακόμα δεν μεγάλωσα ή μάλλον δεν σοβάρεψα αρκετά για να αφήσω αυτή τη συνήθεια πίσω μου. Φέτος Πάσχα στην Αθήνα, στο σπίτι μου, στη γειτονιά μου. Θυμάμαι μικρούλα σαν πηγαίναμε στην Αγία Παρασκευή, στην ενορία μας, τον τρόμο που με κυρίευε όταν έσκαγαν δίπλα μου τα βεγγαλικά στην Ανάσταση. Ακόμα σφίγγεται το στομάχι μου όταν σκάνε στην Ανάσταση οι κροτίδες! Τον τρόμο τον έχει πάρει πια η Άρτεμις. Τρέχει να κρυφτεί στην αγκαλιά μας όταν αρχίζουν να ακούγονται οι στρακαστρούκες. Αναστατώνεται το καϋμενούλι και μετά άντε να την συνεφέρεις που τρέμει ολόκληρη.

Image Hosted by ImageShack.us

Φέτος δεν θα ψήσουμε τον πατροπαράδοτο οβελία. Στο φούρνο θα βάλουμε το έριφιον και θα φαγωθεί υπό μορφήν μπριζολακίων μετά γεωμήλων στο ταψί. Δεν είμαι θιασώτης του συγκεκριμένου κρέατος, οπότε όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, την Κυριακή του Πάσχα τη βγάζω με μαγειρίτσα από χθες (νοστιμότατη και μαμίσια!), σαλάτα μαρούλι, κανένα αυγό και βρασμένα λαχανικά. Το καλύτερό μου δηλαδή! Η μαμά λατρεύει το κρύο ψητό (μπλιαχ, μπλιαχ) καθώς και το κεφαλάκι (πως το τρώει η κανιβαλίστρια?), ο μπαμπάς το κοκορέτσι, ο αδελφός τα σοκολατένια αυγά και η Αρτεμις τα πάντα!!! Αφήστε δε εκτός από τη διάχυτη τσίκνα (τέλος πάντων), τις μουσικές επιλογές των απανταχού εορταζόντων που με κάνουν να βγάζω -επιεικώς- φλύκταινες! Τι αχταρμάς νταχντιριντί ακούγεται από τα ηχεία, αδέλφια μου αλήτες πουλιά? ΈΛΕΟΣ!!! Αφού λοιπόν χλαπακιάσει το σύμπαν μπόλικες ποσότητες ψητού συνοδευομένου από άφθονο αλκοόλ (νίπτω τας χείρας μου εδώ), το ρίχνουν στο χορό και στα τραγούδια μέχρι που οι γεροντότεροι το ρίχνουν στον ύπνο και οι νεότεροι στους καφέδες εντός και εκτός σπιτιού. Αθάνατη Ελλάδα...!

Φέτος λοιπόν θα τα γλυτώσω όλα τούτα τα εντελώς τραγελαφικά και θα είναι το Πάσχα πιο νορμάλ, ελπίζω. Θα μου επιτρέψετε να σας αφιερώσω αυτό το πολύ τρυφερό τραγούδι που τριγυρνά αυτές τις μέρες στο μυαλό μου και θα ήθελα πολύ να το μοιραστούμε, ένεκα άνοιξης και ερωτικής διάθεσης. Μακάρι να βρει τον στόχο του στους αγαπημένους σας ή αυτούς που επιθυμείτε να αγγίξει. Tell me what you dream με αγάπη!

Να περάσετε όμορφες στιγμές ετούτη τη Πασχαλιά του 2006, όπως και αν επιλέξετε να είναι. Είτε είστε με την οικογένεια, με φίλους, συγγενείς, με τον/την αγαπημένο/η, ακόμα και μόνοι, εντός ή εκτός Ελλάδας, βρείτε το νόημα της Ανάστασης του Κυρίου μέσα σας και πορευθείτε μ' αυτό! Να έχετε υγεία και αγάπη για τον εαυτό σας και τον πλησίον στη καρδιά!

11 comments:

Unknown said...

Χριστός Ανέστη !
Μαριαλένα μου γλυκιά.
Μόλις γύρησα και εγώ σπίτι,ήμουν
καλεσμένος και δεν μπόρεσα να το
αποφύγω, τι να κάνω ?
Μόλις άνοιξα εδώ έιδα την σελίδα σου και σου γράφω δυο μόνο λόγια
με πολύ αγάπη.
Την λάμπάδα μου μου την έκανε φέτος
δώρο η κόρη μου, είναι μπλε με πολύ
ωραία κρεμαστάρια, αυτήν άναψα
εχθές και έφερα το φως μέχρι το σπιτι μου και την ζωή μου.
Σου εύχομαι ότι καλλίτερο.
Καλό Πάσχα, σε σένα και τους
δικούς σου.

ο γιος της Θάλασσας !

Serenity said...

Να 'σαι καλά, γλυκιά μου!

Το δικό μου Πάσχα είναι λίγο ... αντισυμβατικό φέτος και πολύ το χαίρομαι!

Ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά :)

Σε φιλώ γλυκά!

Την καλησπέρα μου και στον Καπετάνιο με πολλές ευχές!

Marialena said...

Καλησπέρα καλοί μου φίλοι πριγκηπέσσα και καπετάνιο! Χρόνια Πολλά και από μένα και πολύ χαίρομαι που το Πάσχα σας είναι κατά πως το θέλατε, ιδιαίτερα αν είναι αντισυμβατικό και κυλάει ήρεμα!

Serenity, κανόνισε, αναμένω νέα σου!
Καπετάνιε μου με συγκίνησες με τη λαμπάδα σου, τι όμορφη που θα ήταν!
Το δωράκι σας το μουσικό το πήρατε?

Unknown said...

Γεια σου Μαριαλένα μου
είσαι πολύ μεγάλη ψυχή.
Να είσαι πάντα καλά.
φιλάκια

ο γιος της Θάλασσας !

THE_RETURN said...

Ωραίο το μουσικό δώρο, Μαριαλένα.

Ευχές και φιλιά.

Marialena said...

Καλησπέρα αγαπητέ μου Δ.Π. Τρυφερό και αισθαντικό το κομμάτι αυτό, από αυτά που μιλάνε στη καρδιά όταν υπάρχει λόγος για να σε αγγίξουν. Χαίρομαι που σου άρεσε, καλή ακρόαση! Χρόνια Πολλά και από μένα και καλό σου βράδυ, Μ.;-}

Mirandolina said...

Χρόνια πολλά, υγεία και κάθε ευτυχία, γλυκυτάτη μου δεσποσύνη!

YO!Reeka's said...

καλό πάσχα!!! και έχεις άδικο για το κεφαλάκι ο καλύτερος μεζές!!

Marialena said...

Χριστός Ανέστη, καλημέρα!

@ Μιραντολίνα: επίσης καλή μου, ευχές για ό,τι επιθυμείς το φετινό Πάσχα και όχι μόνο!

@ Gurgo: Τι κάνεις? Καλά είσαι? Ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές!

@ Gelial: Πάω πάσο γιατί είμαι φαν της μαγειρίτσας. Φάε εσύ το κεφαλάκι λοιπόν για να μην μαλώνουμε στη μοιρασιά, χε,χε!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Xριστος Ανεστη και καλους πολεμους να εχουμε...

Marialena said...

Αληθώς ο Κύριος, καλοσώρισες Νίκο! Πως ήταν η Αιτωλοακαρνανία? Πήρες τον αέρα σου? Μακριά από μας τα νέφη του πολέμου, αλλά από εμάς εξαρτάται?