Thursday, August 31, 2006

Σκοτάδι και Φως

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
pictures by Marialena, 2006

Τη τελευταία μέρα του Αυγούστου παίζουμε σχεδόν εξωπραγματικά, με τις σκιές και το φως. Κλείνοντας το μικρό αφιέρωμα στις καλοκαιρινές φωτογραφίες στην Ελλάδα το 2006, αυτές εδώ οι στιγμές αποτύπωσαν το πρωτόγνωρο θέαμα που αντίκρυσα ένα βράδυ καθώς η ματιά μου έπεσε στον Ακροκόρινθο, που έστεκε ολόφωτος και μεγαλοπρεπής απέναντί μου και κυριαρχούσε στο τοπίο τη νύχτα εκείνη & κάποιες επόμενες. Μαγεία!

Wednesday, August 30, 2006

Σεληνιακό τοπίο

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
photos by Marialena, 2006

Η Πανσέληνος του Αυγούστου ήρθε αναπάντεχα μέσα σε δύο βράδυα. Μεγάλος πορτοκαλής δίσκος πρόβαλλε από τον ουρανό, τόσο φωτεινός και αιθέριος, παράξενος. Δεν με μελαγχόλησε αυτή η πανσέληνος, όπως μου συνέβαινε αρκετές φορές στο παρελθόν. Περισσότερο με μάγεψε, με την απόμακρη γοητεία της... Με την φωτογραφική μηχανή ανά χείρας, πειραματιζόμουν στην αποτύπωσή του τοπίου. Όμορφες στιγμές αφιερωμένες στη Σελήνη!

Tuesday, August 29, 2006

Η γραμμή των οριζόντων

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
photos by Marialena, 2006

Είμαι στη παραλία αργά το απόγευμα. Καθώς κολυμπώ, παρατηρώ το σχήμα των σύννεφων που φτάνει, θαρρείς, μέχρι την άκρη του ορίζοντα. Όσο περνάει η ώρα δεν φεύγει από μπροστά μου ο σχηματισμός αυτός και όταν σαν βράδυασε επιστρέφω σπίτι, το βρίσκω πάλι μπροστά μου. Αυτή τη φορά τα χρώματα του δειλινού είναι πιο έντονα και γεμίζουν τον ουρανό με πινελιές συνδιασμών που μόνο η φύση ξέρει να δημιουργεί τόσο μοναδικά.

Η γραμμή των οριζόντων άραγε από που να ξεκινά και που να καταλήγει...?
Καλημέρα!

Monday, August 28, 2006

Τα Muppets στην Ελλάδα: αποκλειστικό!

Με χαρά σας ανακοινώνω πως "μυρίστηκα" κάποια από τα αξιαγάπητα Muppets να κάνουν διακοπές στην ελληνική ριβιέρα και ως εκ τούτου, κατόπιν σκληρών διαπραγματεύσεων για την μη αποκάλυψη του τόπου παραθερισμού τους εν Ελλάδι, μου επέτρεψαν να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες ως ενθύμιο της επίσκεψής τους.

Γκόντζο και Σκούτερ τα λένε με θέα τη θάλασσα
Image Hosted by ImageShack.us

Η διάσημη παρέα σε αναμνηστική πόζα
Image Hosted by ImageShack.us

Ο Κέρμιτ βρίσκει καταφύγιο στο μπούστο θαυμάστριάς του!!!
Image Hosted by ImageShack.us

Και φυσικά η φύλακας των σταρς: Η Άρτεμις αυτοπροσώπως
Image Hosted by ImageShack.us
photos by Marialena, 2006

News update:
Τα καλά νέα της ημέρας είναι πως με το που πάτησα το πόδι μου στο γραφείο μετά την άδεια Δευτεριάτιακα, βλέπω πως καθόταν στη θέση μου ένας άλλος συνάδελφος που με ενημέρωσε πως ο υπολογιστής μου μεταφέρθηκε στη καινούργια μου θέση. Να σου και ο προϊστάμενος με κόκκινη φάτσα από το κάψιμο του ήλιου στο ιστιοπλοϊκό ντε και μου λέει τα καθέκαστα! Ευτυχώς με βοήθησε ο συνάδελφος να μεταφερθώ πάνω, αλλά τώρα που κάθομαι νιώθω πως ξεμεσιάστηκα από το κουβάλημα. Τέλος καλό, όλα καλά με την μετακόμισή μου. Την επόμενη εβδομάδα περιμένω να αναλάβω καθήκοντα στην εδώ θέση πια, δόξα να χει ο Θεός και βλέπουμε.

Καλή εβδομάδα σε όλους και καλώς σας βρήκα! Μαριαλένα

Thursday, August 17, 2006

Δεκαπενταύγουστος...

Το ρολόι στο χέρι - σου μίλησα ξανά - "αγάπη μου!"
Μπορεί και να με σκέφτηκες, μπορεί και όχι, δεν έχει σημασία,εικόνες είναι όλα που προβάλλονται στον τοίχο, τίποτα δεν είναι αλήθεια, τίποτα.
Φωτίζω το μέσα μου, βλέπω το βάθος με απλότητα, εκεί δεν υπάρχουν σύνθετες έννοιες,
όλα είναι απλά. Το μυαλό είναι που τα κάνει πολύπλοκα. Απόλαυσα ένα ποδόλουτρο στη βεράντα με θέα την θάλασσα ένα απόγευμα - πρώτη φορά! Πανικός με τη χαρά πάλι, ευαίσθητες ισορροπίες, ματιά που περιπλανιέται στη φύση, φωταγωγημένος ο Ακροκόρινθος, εγώ που είμαι, οι άλλοι? Ησυχία, μοναχικότητα, φίλοι/γνωστοί κοντά και μακριά, διάβασμα, μουσική, παρατήρηση, νυχτερινά μπάνια στη θάλασσα. Kissing a fool από τον Michael Buble στο cd καθώς βραδυάζει και πάλι...
Άραγε από τι δραπετεύω?

(Απόσπασμα από ένα πρόχειρο ημερολόγιο στο οποίο γράφτηκαν ετούτες εδώ οι σκέψεις εν μέσω διακοπών και η ζωή συνεχίζεται...) Μαριαλένα, 15 Αυγούστου 2006

Friday, August 04, 2006

Ραντεβού το Σεπτέμβρη!

Image Hosted by ImageShack.us
Summer floral decorations from Kythera, photo by Marialena, 2006

New york, new york

Start spreading the news, Im leaving today
I want to be a part of it - new york, new york
These vagabond shoes, are longing to stray
Right through the very heart of it - new york, new york

I wanna wake up in a city, that doesnt sleep
And find Im king of the hill - top of the heap

These little town blues, are melting away
Ill make a brand new start of it - in old new york
If I can make it there, Ill make it anywhere
Its up to you - new york, new york

New york, new york
I want to wake up in a city, that never sleeps
And find Im a number one top of the list, king of the hill
A number one

These little town blues, are melting away
Im gonna make a brand new start of it - in old new york
And if I can make it there, Im gonna make it anywhere

It up to you - new york new york

New york


lyrics by www.lyricsfreak.com

Με αυτό το πολύ αγαπημένο all time classic του Φράνκ "The Voice" Σινάτρα, σας αποχαιρετώ για τις καλοκαιρινές διακοπές που αρχίζουν για μένα οσονούπω. Θα με βρείτε να βολτάρω με ένα κόκκινο ποδήλατο σε κάποιον παραλιακό δρόμο ή να ανοίγω τα πανιά μου σε μέρη της Μεσογείου, ακολουθώντας τα βήματα του πολυμήχανου Οδυσσέα.

Θα πάρω μαζί μου πολλά φρέσκα cds, το mp3 φορτωμένο με αγαπημένες μελωδίες, φωτογραφική μηχανή για να απαθανατίσω στιγμές και τοπία, βιβλία για να διαβάσω στο ραχάτι μου και μπλοκάκι και στυλό για να σημειώνω τις σκέψεις που θα ζητούν καταγραφή.

Τον μήνα Αύγουστο κλείνουν 2 χρόνια από τη δημιουργία των δύο προσωπικών μου σελίδων. Τα Στιγμιότυπα γεννήθηκαν στις 8 και οι Ποιητικές καταγραφές στις 24. Δυό χρόνια που ποστάκι με ποστάκι, κείμενο με κείμενο, προβληματισμοί, χιούμορ, διάλογοι, επιθυμίες, επισημάνσεις, παραμύθια, ποιήματα, τραγούδια και όνειρα... χωρίς πρόγραμμα, χωρίς διάθεση για αυτοπροβολή, αλλά με πολλή αγάπη για όλα όσα έχουν γραφτεί, ως ένα κομμάτι δικό μου.

Να ευχαριστήσω όσους από εσάς αφιερώσατε λίγο από τον χρόνο σας να περιδιαβαίνετε ετούτες εδώ τις σελίδες, με έχετε στις προτιμήσεις σας ή με λινκμπλογκάρετε κατά καιρούς. Μάλιστα κάποιοι έχετε γίνει φίλοι με όλη τη σημασία της λέξης, όσοι δεν κρύβεστε πίσω από μια τυχαία περσόνα και κάνετε κατάθεση ψυχής μέσα από τις σελίδες σας, όσοι είστε Άνθρωποι με το Αλφα κεφαλαίο και όσοι ξεχωρίζετε με το ήθος και την προσωπικότητά σας και μας δείχνετε τον δρόμο! No Sympathy for the Devil για όσους δεν έχουν αίσθηση του μέτρου στον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τους άλλους και υποβιβάζουν το επίπεδο των ελληνικών ιστολογίων με τις συμπεριφορές τους. Αλλά, μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια, θα περάσει κι αυτό!

Ραντεβού το Σεπτέμβρη λοιπόν, ελπίζουμε ανανεωμένοι, προσδοκούμε με καλή διάθεση που θα αποκομίσουμε από το διάλειμμα από την καθημερινότητά μας, με υγεία πρώτα και κύρια, Vaya Con Dios, Μ.

Υ.Γ. Για όλους εσάς τους γενναίους που διαβάσατε μέχρι εδώ, σας περιμένει στα λινκς ένας φάκελος με τίτλο "Marialena's Music" για να κατεβάζετε ελεύθερα, κάποια από τα αγαπημένα μου (και ελπίζω και δικά σας) τραγούδια. ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!!!

Thursday, August 03, 2006

Ετοιμάζω ταξίδι...

Image Hosted by ImageShack.us
Eleuthera Port, Harbour Island, Bahamas
photo by Webshots.com

"Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη σου,
στα μεγάλα νησιά του μυαλού και του χάρτη σου..."


...σε συνέχεια του σχετικού καλέσματος!

Wednesday, August 02, 2006

Άδεια από τον Θεό!

Image Hosted by ImageShack.us

...ε, αν είναι έτσι Θεέ μου, γεννηθήτω το θέλημά σου!!!

Tuesday, August 01, 2006

Άσπρα καράβια

Image Hosted by ImageShack.us
photo by Webshots.com

Στίχοι: Σωτήρης Σκίπης
Μουσική: Γιάννης Σπανός
Πρώτη εκτέλεση: Καίτη Χωματά
Άλλες ερμηνείες: Γιάννης Πουλόπουλος

Άσπρα καράβια τα όνειρά μας
για κάποιο ρόδινο γιαλό,
άσπρα καράβια τα όνειρά μας.
Θα κόβουν δρόμο κι ένα δρόμο
μυριστικό κι ευωδιαστό,
θα κόβουν δρόμο κι ένα δρόμο.

Κι από ψηλά θα μας φωτίζει
το φεγγαράκι το χλωμό
κι από ψηλά θα μας φωτίζει.
Και θ' αρμενίζουν, ω χαρά μας,
ίσα στο ρόδινο γιαλό,
άσπρα καράβια τα όνειρά μας.


Καλημέρα και καλό μήνα! 1η του Αυγούστου σήμερα, μήνας που μου μοιάζει με τον θεό Διόνυσο κατά πολύ. Καυτός, με φρούτα και γεύσεις όλο γλύκα, σε προκαλεί να ξεφύγεις από τους περιορισμούς σου και να βιώσεις τη χαρά της ζωής, όπως ο ζωηρός Διόνυσος με τις Μαινάδες του.

Έχει το καταπληκτικότερο φεγγάρι όλης της χρονιάς και τα μελτέμια να φυσούν για να δροσίσουν την ατμόσφαιρα. Έχει ταξιδάκια, έρωτες των διακοπών, μοναξιές απίστευτες, τραγούδια, παρεϊτσες που σμίγουν να πιουν ένα ουζάκι, τάβλι και φωτιές στη παραλία, έχει και τη γιορτή της Παναγιάς μας σε όλη την επικράτεια.

Εκρηκτικός το δίχως άλλο ο Αύγουστος, Λιονταρίσιος στο ζώδιο με ισχυρό χαρακτήρα που δεν περνά απαρατήρητος. Καθώς το καλοκαίρι φεύγει, έρχεται και ο Παρθένος να μας προσγειώσει ξανά στα καθ' ημάς.

Καλώς όρισες Αύγουστε, να σαι καλός μαζί μας φέτος, σε παρακαλώ!