Monday, September 17, 2007

Τα σύκα, σύκα...



Πάει κι αυτό, τελείωσε! Για τις εκλογές μιλάω, γιατί για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη στην πολιτική σκηνή της χώρας, είμαστε ακόμα στα σπάργανα!

Ψηφίσαμε, σκουπίσαμε, τελειώσαμε...

Ο Κωστάκης, με λιγότερες χειρονομίες και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, μας κράτησε ξύπνιους μέχρι την 1η πρωϊνή για να μας πει τα αυτονόητα για την κυβέρνησή του. Θα συνεχίσει λέει, το έργο της "νέας διακυβέρνησης". Θα κρατήσω την πρόθεση, αλλά πείτε μου Κύριε Πρωθυπουργέ, με ποιούς θα το κάνετε αυτό? Τους Πολύδωρες, τους Τσιτουρίδηδες ή τους Βαρθολομαίους που με κάθε τρόπο απέδειξαν ότι δεν μπορούσαν να ασκήσουν το λειτούργημα του δημόσιου άνδρα, χωρίς να υποπέσουν σε ηθικά παραπτώματα?

Ξέρετε κάτι κύριε Καραμανλή? εδώ και χρόνους εκατό είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Νέα Δημοκρατία πάσχει στα μεσαία στελέχη της, γι' αυτό και δεν υπάρχει φυτώριο νέων αξιωματούχων στη κυβέρνηση. Σκεφθείτε το σας παρακαλώ, γιατί εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια, όταν θα σας πάρουν το γλυκό από το στόμα λόγω κενού διαδοχής ικανών στελεχών να σας πλαισιώνουν και να σας στηρίζουν στο έργο σας. Βάλτε εξοκοινοβουλετικούς αν χρειαστεί, ικανούς ανθρώπους, πετυχημένους στο αντικείμενό τους και όχι βουλευτές και στελέχη ως τους άνω που προανέφερα, ως παράδειγμα προς αποφυγή!

Ερχόμαστε στον σταρ των εκλογών, τον μεγάλο χαμένο τον Γιωργάκη. Τι περίμενε δηλαδή, με το να γκρινιάζει ασύστολα, με το να μιλάει σε μια ξύλινη γλώσσα γεμάτος εριστικότητα λόγω κατευθύνσεως Λαλιώτη, με σύνθημα τη "Νέα Αλλαγή" λες και σήμαινε κάτι η αοριστολογία, να κερδίσει τις εκλογές? Ε, όχι κύριε Παπανδρέου, αφού και μόνος σας το καταλάβατε στο τέλος αυτό, με πορδές δεν βάφουν αυγά, λένε και στο χωριό μου. Δεν σας λυπάμαι καθόλου, όπως στρώσατε κοιμηθήκατε κιόλας, αφήστε που εξαρχής φαινόσταν ότι δεν ασκούσατε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μάχη εντυπώσεων δίνατε και την χάσατε! Τι ήταν αυτό το προεκλογικό διάγγελμα που βγάλατε, ως ομιλία μετά τις εκλογές? Θα είστε κοντά στο λαό, στους μικρομεσαίους, στους αγρότες κλπ? Τώρα, κατόπιν εορτής δεν λέει! Η κυρία Παπαρρήγα σας πρόλαβε έτη φωτός νωρίτερα, γι' αυτό και σας πήρε και ψήφους πολύτιμους όπως και ο Συνασπισμός. Σας έκοψαν τον κώλο κοινώς, αλλά και εσείς με τις πρακτικές σας, τα βγάλατε τα ματάκια σας, αλλά δεν πειράζει! Ξέρετε γιατί? Γιατί πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, εμφανίστηκε δυναμικά στο προσκήνιο ο Μπένυ και προείγγειλε την υποψήφιότητά του για νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ήδη άρχισαν οι ζυμώσεις στο κόμμα σας για την εξασφάλιση εύνοιας των εκλεκτόρων.

Δυνατός και αποφασιστικός ο κύριος Βενιζέλος, περίμενε στη γωνία για να σας τη φέρει. Μπορεί να είστε γόνος Παπανδρέου, αλλά όπως και να το κάνουμε, τα γονίδια εκφυλίζονται με την αναπαραγωγή. Η εποχή του παππού και του μπαμπάκα σας με τα συνθήματα και την παροχολογία, έχει περάσει ανεπιστρεπτί αγαπητέ μου. Εφόσον εκλεγεί ο Ευάγγελος αρχηγός, η μεν ΝΔ θα χάσει τον ύπνο της, το δε ΠΑΣΟΚ θα πάρει μπρος σε άλλη κατεύθυνση. Το μέλλον θα δείξει!

Το ΚΚΕ, είχε δεν είχε με την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιεί, με την στάση της ψήφου διαμαρτυρίας ενίσχυσε τη δύναμή του στη Βουλή. Την έκπληξη όμως έκανε ο Συνασπισμός, που με τη στάση του κοντά στον πολίτη, δημιούργησε συμπάθειες και πήρε ψήφους και από τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους και μπήκε έτσι στη Βουλή. Ο κύριος Αλαβάνος κέρδισε τις εντυπώσεις στην τηλεοπτική αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών πρόσφατα και δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό για φλέγοντα ζητήματα, σε αντίθεση με την άκαμπτη θέση της κυρίας Παπαρρήγα και τη γκρίνια Παπανδρέου.

Βέβαια, να μην ξεχνάμε και τον τελευταίο νικητή των εκλογών για αυτή την αναμέτρηση, τον "χέρι-χέρι" ΛΑΟΣ. Ένα κόμμα προσωποπαγές, που βασίζεται στην ακροδεξιά συνείδηση ορισμένων συμπολιτών μας-δυσαρεστημένων από την πολιτική της κυβέρνησης. Να πω ότι χάρηκα ότι εξελέγη, δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση. Γιατί δεν γουστάρω τις μεγαλοστομίες του κυρίου Καρατζαφέρη, τις γριές με τους σταυρούς ανά χείρας και τα αντι-έξω από εδώ πανό που κουβαλάνε και τις θέσεις που θυμίζουν μούχλα σε τυρί! Αλλά, επειδή ότι φοβάσαι το λούζεσαι τελικά, να που η τηλεπροβολή του εθνοσωτήρα σε συνδιασμό με το ελαφρά τη καρδία που χαρακτηρίζει ορισμένους εθνικόφρονες ψηφοφόρους, έφεραν και αυτό το κόμμα στη βουλή, για να αποτελεί μόνιμο εφιάλτη στις αποφάσεις της κυβέρνησης με την ισχνή πλειοψηφία. Περαστικά μας!

Μαριαλένα, 17/09/2007 (τώρα που τελείωσε το πανηγύρι, ας τα πούμε έξω από τα δόντια)

Links: E-tipos.com: Τα μήνυματα της κάλπης στο Διαδύκτιο
Το άρθρο από τον Ελεύθερο Τύπο

Υ.Γ.1 Παρακολούθησα τον ΣΚΑΪ που οι αναλύσεις του απείχαν από την χάβρα των υπολοίπων καναλιών και έδωσε το λόγο και σε φορείς ή πρόσωπα εκτός άγρας ψήφου. Σημαντικό αυτό!

Υ.Γ.2 Επιτέλους, μετά την εξαφάνιση του template μου ξαφνικά και στα δυο προσωπικά μου μπλογκς τη Παρασκευή το πρωί, μπόρεσα σήμερα να ολοκληρώσω την ανακατασκευή των σελίδων μου και από εδώ και μπρος να εμφανίζονται με νέα εμφάνιση στα μάτια μας. Ίσως ο ευλόγγερος εκτός από την ταλαιπωρία που μου προσέφερε αθέλητα, να μου έδωσε μια ώθηση για αλλαγή και σε αυτό το επίπεδο της εμφάνισης των blogs. Με γειά τους!

8 comments:

MenieK said...

Ωραίο, κόκκινο επαναστατικό, ασορτί με το πολιτικό κλίμα των ημερών...

Marialena said...

Καλησπέρα Μένη μου! Αν αναφέρεσαι στη νέα εμφάνιση της σελίδας, κόκκινο όπως το χρώμα του πάθους και της έμπνευσης.

Για τα πολιτικά, μ' αρέσει να εκφράζομαι πέραν από κόμματα και ιδεολογίες γι' αυτό και αυτό που ψήφισα δεν έχει σχέση, ούτε με κόκκινα, ούτε με πράσινα, ούτε με κίτρινα άλογα! Κρίνω τα πράγματα εκ του αποτελέσματος ως πολιτικό όν που θέλω να πιστεύω ότι είμαι!

melomenos said...

καλορίζικη η σελίδα σου!
ωραία η ανάλυση έτσι όπως τα έγραψες είναι!
μας "αξίζουν" όλοι τους!!!
έλα να παίξεις ένα παιχνιδάκι
καλησπέρα σου

Zooman said...

FORZA MARIALENA!!!!

panagiota said...

Περαστικά μας.....Σύκα,ξεσύκα θα τα φάμε!

adaeus said...

Καλορίζικη η νέα εμφάνιση :) Για το πολιτικό σου σχόλιο, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω στο μεγαλύτερο μέρος του. Να προσθέσω και την εμφάνιση των οικολόγων-πρασίνων, οι οποίοι χωρίς καμία προβολή σχεδόν κατάφεραν ένα αξιόλογο 1%.

An-Lu said...

Με γειά σου!
Σου πάει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το καινούργιο τεμπλέτι!!!!!

Όσο για την ανάλυση...εννοείται ότι συμφωνούμε!

Marialena said...

@ Melomenos: θα έρθω να παίξω, αλλά από αύριο με το καλό! Τα δύσκολα για τις πολιτικές εξελίξεις, τώρα ξεκίνησαν και θα δούμε και ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση στην ένταση που υπάρχει.

@ Zooman: Παντιέρα ρόσσα θα σηκώσω έτσι που πάμε, αλλά όχι και να είμαστε απλά φερέφωνα, δεν λέει!

@ Παναγιώτα:... και σύκα και καρύδια και το γλυκό κρασί και που σαι ακόμα!

@ Adaeus: Σ' ευχαριστώ για τα καλορίζικα. Ναι βέβαια, η εμφάνιση των Οικολόγων με το 1% είναι ενθαρρυντικό σημάδι για τους αφυπνισμένους πολίτες τουλάχιστον.

@ An-Lu: Μάλλον βρήκα κάτι πολύ ταιριαστό χωρίς να το περιμένω μετά την αναποδιά της Παρασκευής. Δείχνει ωραίο όντως έτσι που είναι.
Χμ, για τα υπόλοιπα αναμένουμε στους δέκτες μας για τις εξελίξεις!