Thursday, January 24, 2008

Caveman-ο σύγχρονος άνθρωπος των σπηλαίων!

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ανθρωπος των Σπηλαίων με τον σύγχρονο άνδρα? Τι έχει αλλάξει στις σχέσεις των δυο φύλων από την Εποχή των Σπηλαίων μέχρι τις μέρες μας?

Πήγα την περασμένη εβδομάδα και παρακολούθησα την παράσταση με τίτλο Caveman, στο θέατρο Coronet στο Παγκράτι.
Πρωταγωνιστεί ο Γεράσιμος Γεννατάς σε έναν απολαυστικό μονόλογο διάρκειας δυο ωρών στη κωμωδία που μιλάει για τον άνδρα, τη γυναίκα και τη πολύπλοκη σχέση τους. Ο ηθοποιός υποδύεται τον Σωτήρη, ένας τύπος συμπαθής και ευγενικός, αλλά ταυτόχρονα πρώτογονος και τσαμπουκάς. Με άλλα λόγια ο μέσος Έλληνας...

Ο Σωτήρης μέσα από έναν καυγά με τη γυναίκα του, βρίσκεται αναπάντεχα στον δρόμο, μαζί με όλα του τα πράγματα. Ξςκινώντας από το αρχικό ερώτημα που τον παιδεύει: "γιατί δεν τα βρίσκουν οι άνδρες με τις γυναίκες" ξεδιπλώνεται μια σειρά κωμικών παραστάσεων, από την προϊστορική εποχή, μέχρι σήμερα.

Caveman, ο άνθρωπος των σπηλαίων η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway.
Σίγουρα δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός του CAVEMAN ως φαινόμενο στη θεατρική ιστορία αφού ήδη παίζεται σε 30 χώρες, κερδίζοντας τις καρδιές εκατομμυρίων θεατών . Αυτή η καθολική αποδοχή του CAVEMAN και οι ευεργετικές επιπτώσεις στις καρδιές των ανθρώπων, είναι που έκανε αναλυτές και ψυχολόγους από όλο τον κόσμο, να προτείνουν την παράσταση ως εναλλακτική μέθοδο ψυχοθεραπείας.

Συγγραφέας είναι ο Rob Becker που αναφέρει: "Η παράστασή μου είναι μια τρυφερή κωμωδία για άνδρες και γυναίκες. Όλη μου τη ζωή μου έλεγαν ότι θα γινόμουν ή ψυχίατρος ή κωμικός. Τώρα είμαι και τα δυο.

Η συμμετοχή του κοινού, που είναι καθοριστική σε όλη τη διαδρομή, οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις, με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.*

*Αντιγράφω από το φυλλάδιο της παράστασης

Προσωπικά η απολαυστική ερμηνεία και αμεσότητα του Γεράσιμου Γεννατά μου χάρισε δυο ώρες αβίαστου γέλιου αλλά και συνειδητοποιήσεων ότι οι άνδρες και οι γυναίκες συνυπάρχουμε μέσα από τη διαφορέτικότητά μας και έφυγα με ανάλαφρη διάθεση από το θέατρο.



Για το τέλος άφησα το τσιτάτο από μια κάρτα που πήρα με αφορμή την συγκεκριμένη παράσταση:

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΕΤΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ




Link: www.caveman.gr

Μαριαλένα, 24/1/2008

4 comments:

Πυθαγόρας Σάμιος said...

Υπάρχει τρόπος να έχει ένας άνδρας την τελευταία λέξη.
Αρκεί να πει : "Έχεις απόλυτο δίκιο, καλή μου"

Kαλή βδομάδα να έχεις:)

Marialena said...

Domingo μου καλέ, η απάντησή σου τα είχε όλα!!! Είδες όταν μιλάει η πείρα πως τα τακτοποιεί τα θέματα?

Να σαι καλά, καλή εβδομάδα και σε σένα! ;-D

Fevos Man said...

Καλησπερα Μαριαλένα και Ντομίγκο.
Ειναι στ αλήθεια τόσο σημαντικό ποιός θα πει την τελευταία κουβέντα;

Marialena said...

Καλησπέρα Τέταρτο κουτάβι με το καταπληκτικό ψευδώνυμο!

Δεν είναι απαραίτητο, αλλά εμείς οι γυναίκες έχουμε ανάγκη να νιώθουμε ότι το έδαφος είναι στέρεο κάτω από τα πόδια μας και αυτό αναζητούμε. Και με τους άνδρες είναι αλήθεια πως αρκετές φορές δεν βρίσκουμε άκρη γιατί εκπέμπουμε σε άλλο μήκος κύματος όταν μιλάμε...

Νομίζω πως ένας τοποθετημένος άνδρας που ξέρει πως να φερθεί, δεν έχει ανάγκη γυναίκες που να του πρήζουν το συκώτι!