Wednesday, June 18, 2008

Stella Awards: Έτσι δικάζουν στις ΗΠΑ!

Stella Awards

Τα Βραβεία πήραν το όνομα τους από την 81χρονη Stella Liebeck η οποία έχυσε ζεστό καφέ πάνω της και κίνησε αγωγή στα McDonalds την οποία φυσικά και κέρδισε. Η υπόθεση ενέπνευσε την δημιουργία των Stella Awards για τις πιο γελοίες και εξωφρενικές αγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το iMan παρουσιάζει τους (ηλίθιους) νικητές τις χρονιάς:

5η Θέση: H Kathleen Robertson από Austin κέρδισε $80,000 κινώντας αγωγή σε ένα κατάστημα επίπλων αφού στραμπούλιξε τον αστράγαλο της στο κατάστημα. Η κα. Robertson έπεσε κάτω όταν σκόνταψε πάνω σε ένα μικρό παιδί. Φυσικά οι ιδιοκτήτες έμεινα έκπληκτοι όταν καλέστηκαν να πληρώσουν αφού το άτακτο παιδί ήταν γιος της κύριας!

5η Θέση (Ισοπαλία): Ο 19χρονος Carl Truman από Los Angelesκέρδισε $7 4,000 και ιατρικά έξοδα όταν ο γείτονας του πέρασε με το αυτοκίνητο του πάνω απ το χέρι του. Φυσικά ο Truman δεν πρόσεξε ότι ήταν κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει τις ζάντες από τους τροχούς.

5η Θέση (Ισοπαλία 2): Ο Terrence Dickson από την Pennsylvania έφευγε από το σπίτι που είχε κλέψει μέσα από το γκαράζ. Δεν κατάφερε όμως να βγει έξω καθώς η αυτόματη πόρτα του γκαράζ είχε χαλάσει ενώ δεν μπορούσε να μπει πίσω στο σπίτι αφού η πόρτα είχε κλείσει. Καθώς οι ιδιοκτήτες του σπιτιού βρίσκονταν σε διακοπές για 8 μέρες ο κ. Dickson παρέμεινε κλειδωμένος στο γκαράζ πίνοντας Pepsi και τρώγοντας φαγητό του σκύλου. Κίνησε αγωγή για ψυχολογικό στρες και κέρδισε $500,000.

4η Θέση: Ο Jerry Williams από το Arkansas κέρδισε $14,500 και κάλυψη ιατρικών εξόδων όταν των δάγκωσε στο κώλο ο σκύλος του γείτονα. Οι ένορκοι ήταν λίγο επιεικής αφού θεώρησαν ότι ο σκύλος προκλήθηκε μιας και ήταν δεμένος την ώρα που ο Williams προσπαθούσε να τον πυροβολήσει.

3η Θέση: Ένα εστιατόριο στη Φιλαδέλφεια αναγκάστηκε να πληρώσει αποζημίωση $113,500 όταν η Amber Carson γλίστρησε πάνω σε ένα αναψυκτικό και έσπασε τη λεκάνη της πέφτοντας στο πάτωμα. Το αναψυκτικό βρισκόταν στο πάτωμα επειδή ένα λεπτό προηγουμένως το είχε πετάξει στον φίλο της με τον οποίο τσακωνόταν!

2η Θέση: Η Kara Walton από το Delaware κέρδισε την αγωγή που κίνησε σε ιδιοκτήτη νυκτερινού κλαμπ όταν έπεσε από το παραθυράκι της τουαλέτας σπάζωντας και τα 2 μπροστινά της δόντια. Η Walton προσπαθούσε να φύγει από το κλαμπ από το παράθυρο για να μην πληρώσει το λογαριασμό. Κέρδισε $12,000.

1η Θέση (Άξια): H νικήτρια της χρονιάς είναι η κυρία Mere Grazinski από την Oklahoma. Η κα. Grazinski αγόρασε ένα τροχόσπιτο μήκους 32 ποδών. Επιστρέφοντας σπίτι από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στον αυτοκινητόδρομο έβαλε το cruise control στα 70 μίλια και άφησε το τιμόνι για να πάει να φτιάξει σάντουιτς!!! Φυσικά το τροχόσπιτο ξέφυγε της πορείας του και αναποδογυρίστηκε κτυπώντας με φόρα. Η κα. Grazinski κίνησε αγωγή στη εταιρία κατασκευής του τροχόσπιτου γιατί κανείς δεν την συμβούλεψε ότι το cruise control δεν είναι και αυτόματος πιλότος. Κέρδισε $1,750,000 και ένα καινούργιο τροχόσπιτο. Η εταιρία αναγκάστηκε να αλλάξει τα εγχειρίδια της σε περίπτωση που υπάρχουν κι' άλλοι ηλίθιοι σαν την κυρία.

3 comments:

An-Lu said...

Παλιά-καλά...πότε ξεκινάς διακοπάς;

Sakis said...

Γιά την πρίπτωση της πανηλίθιας είχα ακούσει και εγώ.
Δεν ήξερα όνως ότι έχουν θεσπιστεί και βραβεία.
Ολα να τα περιμένεις!!
Με τα δεδικασμένα που προκύπτουν εκεί όλοι για το παραμικρό προσπαθούν να βγάλουν λεφτά μέσα από αγωγές.
Φυσικά αυτοί που θησαυρίζουν είναι οι φίρμες δικηγόρων.
Φαντάσου να πέσει και να στραμπουλήξει μπροστά στη πόρτα σου ο γείτονας τον αστάγαλό του και να σου διεκδικεί μιά περιουσία γιατί το χαλάκι σου είχε μετακινηθεί πιό μπροστά από το πλατύσκαλό σου και δεν ήταν υποχρεωμένος να κοιτάει κάτω αφού χθές δεν υπήρχε εκεί. Και άλλες τέτοιες κουφαμάρες!!
Γείτονα που μπορεί τις προάλλες να τρώγατε τα BBQ μαζί και τα παιδιά σας να πηγαίνουν μαζί με το σχολικό στο σχολείο.
Να μου λείπει τέτοια κοινωνία λύκων!!

Δείτε εδώ χαρακτηριστικές οδηγιες χρήσεις για εξωγήινους ή Αμερικάνους που επιβεβαιώνουν αυτά που γράφεις:-)
http://stavraetos.blogspot.com/
2006/12/californian-walnuts.html

Marialena said...

@ Ανλού και Σάκη: Μιλάμε όταν πρωτοδιάβασα αυτό το κείμενο για τις απίστευτες εκδικάσεις υποθέσεων στις ΗΠΑ, είπα τι άλλο θα ακούσω, αλλά προφανώς στη Γη της Ευκαιρίας όλα γίνονται!!!