Saturday, December 13, 2008

Φεγγάρι μου χλωμό...

Πανσέληνος χθες το βράδυ, σε μιαν Αθήνα βροχερή και γκρίζα, γυρίζω από τη δουλειά το απόγευμα, έχει ήδη σκοτεινιάσει, περπατώ από τη στάση του λεωφορείου προς το σπίτι μου και καθώς πλησιάζω, βλέπω τη Σελήνη να λάμπει ανάμεσα στα σύννεφα!

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Σταμάτησα στο μικρό παρκάκι απέναντι και με τις τσάντες στο χέρι όπως ήμουν, έβγαλα το κινητό από την θήκη του. Ακούμπησα στον στύλο και τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες, ενώ το φεγγάρι απέναντί μου έπαιζε κρυφτό με τα σύννεφα...

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Ήταν όμορφη αυτή η Πανσέληνος του Δεκέμβρη, θολή και απόμακρη, μα πάντα φωτεινή σε έναν χειμωνιάτικο ουρανό και την πλάση γύρω του να φοράει το μαύρο φόρεμά της για να ταιριάζει στα πιο σκοτεινά όνειρά μας.

(c) photos by Marialena, 2008

Μαριαλένα, 13/12/2008

4 comments:

Olga said...

Μελαγχολική, αλλά ταυτόχρονα και πανέμορφη πανσέλινος..

Καλησπέρες

Marialena said...

Όλγα καλησπέρα! Ήταν υπέροχο φεγγάρι, τόσο διαφορετικό από του καλοκαιριού, σκοτεινό μα και μοναδικό!

Anonymous said...

Μου αρέσει φίλη μου Marialena αυτή η εικόνα του φεγγαριού παρέα με τα σύννεφα στο μαύρο πέπλο της νύχτας! Θυμάμαι παλιότερα, προς θερμοκηπίου εποχής, που τέτοια εποχή, ειδικά όταν δεν είχε σύννεφα, έβγαζε ένα κρύο, που όμως έτσι, το χαιρόμουν και το οποίο τελευταία μου έχει λήψει. Δεν τα πάω και τόσο καλά με το κρύο τα τελευταία χρόνια, όμως έχει τόσο καιρό να κάνει, που το έχω λαχταρίσει και ειδικά το χιόνι!! Τουλάχιστον ας βοηθήσει ο καιρός, να δούμε και μία και δύο άσπρες μέρες :)
Με αγάπη πάντα
Agorafoviagr

Marialena said...

@ Agorafovia: Αγαπητέ μου φίλε, χαίρομαι πολύ που βλέπω την όμορφη ματιά σου στη σελίδα μου...

Πάνε χρόνια που το κρύο δεν είναι πια αυτό που νεότεροι καταλαβαίναμε τέτοιον καιρό, μιας και οι εποχές έχουν γλυκάνει στις πόλεις που ζούμε. Όμως αυτή η Πανσέληνος ήταν σαν να έβαψε τον ουρανό με το λευκόχρυσο χρώμα της κόντρα σε ένα μολυβένιο τοπίο.

Μακάρι να γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα, να δεις και εσύ από το παράθυρό σου το τοπίο να μεταμορφώνεται σε λευκό, έστω και για λίγες μέρες! Θα είναι πολύ όμορφο πραγματικά!

Σε φιλώ, καλή σου μέρα, Μ.