Monday, July 17, 2006

Το όνομά σου Ελευθερία!

Σάββατο βράδυ στη Κόρινθο. Πάω στη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στο Δημοτικό Στάδιο. Βρίσκουμε να καθήσουμε στις κερκίδες, μα η σκηνή είναι κάπως μακριά από τους θεατές. Ξεκινά η συναυλία στις 10 και κάτι, εμφανίζεται αέρινη η Ελευθερία με ένα λευκό φόρεμα και λάμπει!

Image Hosted by ImageShack.us
picture from www.arvanitaki.gr

"Θέλω να σας βλέπω" μας φωνάζει και μας ταξιδεύει τραγούδι τραγούδι στο μαγικό κόσμο της ερμηνείας της. Σιγά σιγά ερχόμαστε όλο και πιο κοντά παρά την απόσταση που μας χωρίζει. Στη "Δεύτερη Ζωή" του Γκάτσου-Παπαδημητρίου, συγκινούμαι πολύ. Έχει βγει και το φεγγάρι στο βάθος κατακόκκινο, τι συγκίνηση Θεέ μου! Άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετέχουν στη βραδυά. Τραγουδάμε όλοι μαζί τα τραγούδια της και εκείνη ξεχωρίζει με το ηχόχρωμα της φωνής της. Μαζί της και ο Μάνος Πυροβολάκης την συνοδεύει με την λίρα του και τα τραγούδια του. Η βραδυά προχωρά, φτάνουμε στο τέλος! Ανκόρ και ξαναβγαίνει με το "Κόκκινο Φουστάνι" και κάνει ότι μας αποχαιρετά. Όμως, η Ελευθερία παίρνει τον Μάνο και εμφανίζονται ξανά για να μας κλείσουν τη βραδυά με ντουέτο. Πεταγόμαστε από τις θέσεις μας και όρθιοι τραγουδούμε και χειροκροτούμε τους μουσικούς. Κλείνει τη συναυλία τραγουδώντας το "I'll always love you" μοναδικά με την σοπράνο φωνή της. Μια γυναίκα με αμεσότητα και μεταδοτικότητα, ένα αέρινο πλάσμα, μια φωνή θεική, κυρίες και κύριοι - η Ελευθερία Αρβανιτάκη!

Κατόρθωσα να τραβήξω ένα βιντεάκι, απόσπασμα από την όμορφη αυτή βραδυά. Δικό σας ΕΔΩ!

2 comments:

An-Lu said...

Καλημερούδια!
Σου εύχομαι να έχεις πάντα τέτοιες μουσικές εμπειρίες!!!!

Marialena said...

Καλημέρα καλή μου! Σ' ευχαριστώ, να σαι καλά και συ. Ευτυχώς έχω να θυμάμαι κάποιες τέτοιες ανεπανάληπτες στιγμές σε συναυλίες καλοκαιρινές που αξίζουν πολλά!