Tuesday, October 24, 2006

Οι μουσικές του χειμώνα

Αυτόν τον καιρό με έχει πιάσει αυτό που λέμε μανία με τη μουσική. Βρήκα από εκεί που δεν το περίμενα ενδιαφέροντα άλμπουμς και χωρίς να χάσω χρόνο, άρχισα να φτιάχνω τα σιντάκια του χειμώνα. Ιδού τι προέκυψε από την πρόσφατη συγκομιδή και συνεχίζουμε:

1. Beyonce - B'day
Η νεαρά κυρία της rnb, Beyonce, ανεβάζει τους τόνους με αυτή τη δουλειά, χορευτικά, δυνατά κομμάτια αλλά και αισθαντικές στιγμές στο στυλ της.
2. J.Lo - This is R&B: The featurings
9 τραγούδια που έχει πει μαζί με άλλους καλλιτέχνες, πολλά ρεμίξ και rnb & hip-hop in da house!
3. Janet Jackson - 20 years old
Η καρακουκλάρα ms Jackson επιστρέφει με ένα άλμπουμ γιορτάζοντας τα 20 χρόνια στη δισκογραφία. Η φωνή της όπως πάντα, ξεσηκώνει σε ρυθμικά και "ανάβει" σε σλόου τραγούδια, όπως εκείνη ξέρει να τραγουδάει.
4. Christina Aquilera - Back to basics
Η δεσποινίς Aquilera, διαλέγει να επιστρέψει στις ρίζες της μουσικής μέσα από επιρροές από τη δεκαετία του 1940 σε jazz & blues ηχοχρώματα.
5. Diana Krall - From this moment on
Η κυρία της τζαζ σκηνής ερμηνεύει αγαπημένα της κομμάτια άλλων καλλιτεχνών με τη δικη της μοναδική φωνή και συνοδεία του πιάνου της.
6. Sting - Songs from the labyrinth
Απίστευτο άλμπουμ από τον Στινγκ. Ερμηνεύει τραγούδια του Μεσαίωνα ως άλλος τροβαδούρος με στίχους και μουσική ανάλογη. Αν έχετε ένα θέμα με την εποχή, είναι σαν να είστε στο κάστρο του άρχοντα της περιοχής και εκείνος μαζί με το λαούτο του σας απαγγέλει ιστορίες θάρρους και αγάπης στα σαιξπηρικά αγγλικά!
7. Engima - A posteriori
Ο κύριος Κρετού βγάλζει το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του με ηλεκτρονικές μουσικές και εμπνεύσεις από το διάστημα και τα άστρα.
8. The house of flying daggers - Original Soundtrack
Η μουσική υπόκρουση από την ομώνυμη ταινία (στα ελληνικά "Ιπτάμενα Στιλέτα") γραμμένη από γιαπωνέζο, ορχηστρική και επιβλητική. Ξυπνάει ο Σαμουράι μέσα μου...
9. Ough de Crouson - Mozart in Egypt
Άλλο ένα μοναδικό άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής. Πρωτοβγήκε το 1997 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 300.000 κομμάτια! Ο Μότζαρτ όπως δεν τον έχετε ξανακούσει, μπερδεύεται γλυκά με ανατολίτικες μουσικές και ήχους. Πέρσι κυκλοφόρισε και το Νο2.
10. Classic country songs - various artists
Μιλάει η φωνή της "άλλης" Αμερικής μέσα μου που λένε και αυτή η συλλογή περιλαμβάνει μια σειρά από τραγούδια ερμηνευμένα από τους κύριους εκφραστές της κάντρυ μουσικής στην Αμερική εδώ και μερικές δεκαετίες.

Ακόμα άκουσα, μα δεν έγραψα:
11. Το καινούργιο άλμπουμ της Fergie "The Dutchess" από τους Black Eye Peas που με τη γατίσια φωνή της και το σκέρτσο της έχει ξεσηκώσει τον μισό ανδρικό πληθυσμό τραγουδώντας ή νιαουρίζοντας στο χιτάκι της "London Bridge".
12. Τον αξιότιμο κύριο Justin Timberlake στο "Futuresex/Lovesound" του. Σας πληροφορώ πως τα κομμάτια του άλμπουμ είναι πολύ καλοδουλεμένα και ο νεαρός που ακουλουθεί τα μουσικά βήματα του πάλαι ποτέ βασιλιά της ποπ Michael Jackson, δημιούργησε χορευτικά τραγούδια με ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση και πολύ ρυθμό που θα αρέσουν εξίσου σε άνδρες και γυναίκες. Εκτός από το Sexyback, έχει ακόμα ωραιότερα κομμάτια η καινούργια του δουλειά.

Bonus Track σήμερα: Pussycat Dolls - I don't need a man

Καλή ακρόαση και έπεται συνέχεια με το ελληνικό ρεπερτόριο σύντομα!

10 comments:

zero said...

Ολα ειναι πολυ καλα κομματια.
Μαριαλενα...
αν μου εστειλες ενα email,
δυστυχως δεν μπορω να το διαβασω.

Αν τελικα εισαι εσυ, ...πες μου το να σου στειλω το κανονικο μου email.

ΥΓ: την καλημερα μου.

ζερο.

zero said...

Αα τωρα που το σκεφτηκα...
θα μπορουσαμε ολα αυτα τα κομματια να τα βαλουμε link ,
να τα κατεβαζει ο κοσμος μεσα απο ενα μπλογκ.

ζερο.

Marialena said...

Ζερο μου καλημέρα! Μου έκανε εντύπωση που σήμερα προσπάθησα 2 φορές πιο πριν να σου αφήσω σχόλιο στο τελευταίο σου ποστ, μα δεν μπόρεσα με τίποτα! Με πέταγε έξω δυστυχώς. Αντ' αυτού σου άφησα κάτι στην ανακοίνωση που έκανες στη παρέα...

Καλή η ιδέα σου, μόνο που εγώ προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω upload λόγω περιορισμών που μου βάζει ο server. Όμως όταν βρίσκω τα λινκ, γιατί να μην επωφελούνται και όσοι ενδιαφέρονται για ανάλογη μουσική?

Δεν ήμουν εγώ στο e-mail, αλλά θα ήθελα πολύ να έχουμε επαφή κι από εκεί. Στείλε μου μνμ στο e-mail αν και εφόσον θες κι εσύ! φιλιά, Μ.

An-Lu said...

Πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές! Θα τιε έχω υπ όψιν την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε δισκάδικο/πλανώδιο αφρικανό...
(το ομολογώ, η σχέση μου με τη μουσική είναι πολύύύ μακρινή!)

Marialena said...

Καλημέρα Γοργονίτσα! Για τον καθένα μας η μουσική λειτουργεί διαφορετικά, ανάλογα με τις ανάγκες μας! Ερασιτέχνης είμαι και εγώ μην νομίζεις, αλλά μ'αρέσει! Άμα ακούσεις κάποιο από τα άλμπουμ που αναφέρω πες μας τη γνώμη σου...

φιλάκια, Μ.

ci said...

Πολύ όμορφα, ειδικά οι δυο πρώτες κυρίες!
Να'σαι καλά γλυκειά μας Μαριαλένα :))

Marialena said...

Καλησπέρα ομορφιά μου! Καλές ακροάσεις να έχουμε με τις μουσικές που μας αρέσουν ν' ακούμε!

Anonymous said...

omorfa kai gnvsta
na se kala pou mas ta thimises

Zooman said...

Enigma & Sting by far!!!!
Φανέρωσα ηλικία?????

Marialena said...

Καλημέρες σε όλους!

@ Δημήτριος: Έχει και άλλα το μαγαζί, όρεξη να χουμε να τα ακούμε και θα σας πω περισσότερα!

@ Ζοοman: Χα,χα,χα, όχι όχι τι είναι αυτά που λες, δεν νομίζω...