Monday, October 30, 2006

Έχεις παιδιά? Στη πυρά...

Διαστάσεις λαμβάνει η απαγόρευση εισόδου σε οικογένειες με παιδιά σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τι απαντά το Συμβούλιο σε ευρωβουλευτές


Πώς μπορεί ένας οικογενειάρχης με παιδιά να αντιμετωπίσει την απαγόρευση εισόδου σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, όταν οι διευθύνσεις τους απαντούν ότι δεν τους θέλουν, για να εξασφαλίζουν ησυχία στους πελάτες τους;

Σε ορισμένους μπορεί να φανεί αστείο ή εξωπραγματικό, γιατί μέχρι πριν μερικά χρόνια γνωρίζαμε ότι υπήρχε πρόβλημα με τα κατοικίδια. Και όμως, το πρόβλημα υπάρχει και με τα παιδιά! Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Αυστρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα με ερώτησή της στο Συμβούλιο της ΕΕ η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, η οποία ζήτησε να πληροφορηθεί τι μέτρα μπορεί να ληφθούν σε ευρωπαϊκή κλίμακα, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα διακριτικής μεταχείρισης και ηλικιακού ρατσισμού εις βάρος παιδιών, νέων και των οικογενειών τους.

«Υπάρχουν πολλές Οδηγίες που αφορούν στη διακριτική μεταχείριση στην καθημερινή ζωή και στην ίση μεταχείριση στον εργασιακό χώρο», ήταν η απάντηση που έλαβε από την εκπρόσωπο του Συμβουλίου, η οποία δεν περιορίστηκε σε αυτές.

«Η αποφυγή των διακρίσεων είναι και θέμα εξέλιξης των νοοτροπιών και συμπεριφορών των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Οι ευρωπαίοι πολίτες είναι αυτοί που τελικά ως καταναλωτές καταβάλλουν τα χρήματα για την παροχή υπηρεσιών και μπορούν να απαιτούν εφαρμογή των νόμων», τόνισε.

Ο Αυστριακός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής κ. Leichtfried ζήτησε να υπάρχει περιορισμός διαφήμισης αυτών των ξενοδοχείων και ρώτησε εάν υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην δευτερολογία της η εκπρόσωπος τού δήλωσε ότι «οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούν μέσω των οργανώσεων των καταναλωτών να επηρεάσουν κάπως τους παρόχους υπηρεσιών».

Η κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου έχει απευθύνει σχετική ερώτηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων, δηλαδή της άρνησης παροχής υπηρεσιών και παρεμπόδισης της ελεύθερης μετακίνησης προσώπων.

Πηγή: flash.gr

12 comments:

An-Lu said...

Καλημερούδια Μαριαλένα!

Επί του θέματος: Μα καλά, είμαστε σοβαροί;;;;;;

Anonymous said...

Όμορφαααα. Μετά τα κατοικίδια, τώρα τα παιδιά, αύριο τι;
Θα απαγορεύουν την είσοδο σε όσους π.χ. έχουν ακμή άρα προσβάλουν την αισθητική των πελατών τους και τους χαλάνε τη διάθεση;
Τι άλλο θα δούμε ακόμα; Ήμαρτον!

Marialena said...

Καλημέρα An-Lu & Confused: Αυτό λέω και εγώ, είμαστε σοβαροί???

Βέβαια να μην ξεχνάμε την παράμετρο της διαπαιδαγώγισης των παιδιών και της αγωγής που λαμβάνουν από την οικογένεια, γιατί παρατηρούνται φαινόμενα έλλειψης κοινωνικής αγωγής των παιδιών από τους νεόπλουτους Νεο-έλληνες που τα αφήνουν να συμπεριφέρονται απείθαρχα χωρίς να ενοχλούνται.

Εκεί θα εστίαζα τον προβληματισμό μου αν θέλετε, στην αγωγή!

Anonymous said...

Αν δεν κάνω λάθος, γνωστό "γκουρμέ" εστιατόριο της Αθήνας από χρόνια απαγορεύει την είσοδο παιδιών. Γι αυτό και ποτέ δεν το επισκεφτήκαμε, για λόγους αρχής, παρότι δεν έχουμε παιδιά. Ας το χαρεί μόνη της το φαγητό της η κυρία Ρένα.

αλκιμήδη said...

Εγώ πάλι που έχω παιδί γιατί αυτό δε με ενοχλεί;
Από μόνη μου δε πάω με το παιδί σε χώρους μη φιλικούς για παιδιά, ακόμη κι όταν οι χώροι αυτοί μας επιτρέπουν να πάμε.
Δεν είναι τραγικό
Μπορώ να κατανοήσω την επιθυμία κάποιων να ηρεμήσουν και εγώ όταν είμαι με το παιδί μου έχω ανάγκη από χώρους με όσο λιγότερα όχι γίνεται.
Ναι, έχει την αγωγή και μπορώ να του επιβάλλω να καθίσει ευπρεπώς και ήσυχος σε ένα γκουρμέ εστιατόριο αλλά για πιό λόγο να το κάνω αυτο;
Άλλος ο στόχος όταν βγαίνω με το παιδί μου.

Anonymous said...

ρατσισμός

mat said...

Και τί είναι βρε παιδιά το γκουρμέ εστιατόριο δηλαδή ????
Εμπρός στα Βλάχικα και την Χασιά
ποτέ μη σώσω να φάω τις δήθεν δημιουργίες του κέθε τυχάρπαστου που θέλει να παίξει με την γεύση σε πιατέλα μια ποσότητα που θα έμπαινε άνετα σε πιατάκι του καφέ και το πληρώνεις όσο δέκα μέρες διακοπών !!! ΟΥΣΤ !!!!
¨οσο για τον Ρατσισμό ναί είναι ρατσισμός η απαγόρευση κάθε είδους , απόρεια μιας φασιστικής νοοτροπίας των Νεόπλουτων και όχι μόνο Ευρωπαίων και γενικώς πολιτισμένων δυτικών .
Στον αντίποδα αυτοί οι ίδιοι που απαγορεύουν είναι που φωνασκούν για δικαιώματα και δήθεν νοιάζονται για τους λογείς καταπιεσμένους , για αυτούς που επισκέπτονται τέτοια μέρη λέω ... !!!
Ταπηροκρανίαση έπαθα πρωινιάτικα πάει και η ορθογραφία πάνε όλα λέτε να βγή καμια απαγόρευση και για αυτό ???

Marialena said...

Διαβάζοντας τις απόψεις σας, θα έλεγα πως έχει ενδιαφέρον η ανταλλαγή απόψεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Και φυσικά θυμίζω στον φίλο Ματ, πως σε αυτή τη σελίδα δεν υφίστανται κανενός είδους απαγόρευση στον διάλογο και στην έκφραση. Θα χαρώ να ακουστούν και άλλες απόψεις επί του θέματος... Μ.

Anonymous said...

Απόψεις. Υπέρ κατά, παρά, δια... Αλλά, μόνο απόψεις.

Ομως, όταν το έχεις ζήσει, να πηγαίνεις με τα παιδιά σου για φαγητό, να σού λένε "μόλις κλείσαμε" και να βλέπεις τους επόμενους να μπαίνουν ανενόχλητοι, λες ότι κάτι πάει απίθανα στραβά με τους θεσμούς που ισχυρίζονται ότι μάς εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή! Και μαθαίνεις να μην περιμένεις τίποτε απ'αυτούς!

Παρεμπιπτόντως, συμβαίνουν και εις Παρισίους!

Marialena said...

Φοίβο μου καλησπέρα! Από τη μεριά μου είναι μόνο απόψεις, γιατί δεν έχω παιδιά να μπορώ να μιλήσω εκ των έσω. Όμως εσύ που το έχεις ζήσει δυστυχώς, μιλάς εκ πείρας!

Να σαι καλά, σ' ευχαριστώ πολύ, Μ.

panagiota said...

Καυτο παλι το θεμα σου σημερα μαριαλενα μου και απαραδεκτο αυτο που συμβαινει.Δεν μου ετυχε, αν και μεγαλωσα παιδι,αλλα πριν 24 χρονια,ισως δεν υπηρχαν αυτοι οι απαραδεκτοι κανονες.Θα μου πεις δεν υπηρχαν και γκουρμε εστιατορια τοτε.Σε κανενα γκουντις πηγαιναμε η στα παρκα με τα υπαιθρεια μαγαζακια,η σε κανα παραθαλασσιο λαικο ταβερνακι,για να παιξουν και τα παιδια μας.Κι αυτα βεβαια μεχρι τις 8 το βραδυ ,το πολυ-πολυ.Μετα το παιδι νανακια.
Φυσικα δεν υπαρχει νομος στην Ελλαδα που να μην επιτρεπει την εισοδο οποιουδηποτε ατομου σε τετοιου ειδους επιχειρησεις.Αρα παρανομως λειτουργει η απαγορευση αυτη.Αλλα και εμεις ωσαν γονεις,πιστευω οτι ειναι καλυτερα να διαλεγουμε μερη για φαγητο,οπου τα παιδια μας θα εχουν μεγαλυτερη ανεση κινησεων,απο να τα καθηλωνουμε σε μια καρεκλα με το"σσσ μη μιλας,ενοχλεις τον διπλανο κυριο-α,η μη κανεις αυτο η το αλλο" Το παιδι ειναι παντα παιδι.Οποτε,ειτε κακομαθημενο,ειτε πεθαρχημενο, χρειαζεται αλλο τροπο διασκεδασης απο τον δικο μας.
Κι εγω σεβομαι τον αλλον που θελει να παει καπου να χαλαρωσει.Αν το δικο μου παιδι ειναι το ζωηρο στρουμφακι,δεν φταιει ο διπλανος μου να γινονται τα νευρα του τσαταλια.Γι αυτο εμεις ωσαν γονεις πρεπει να διαχωρησουμε,που θελουμε να παμε εμεις,αλλα μονοι,και που πρεπει να παμε μαζι με τα παιδια μας.
Μεγαλο και ανεξαντλητο το θεμα......Και πολλες οι αποψεις....
Ασ ειναι καλα τα παιδια ολου του κοσμου...μπορουν να ζησουν και χωρις γκουρμε.Ευκολα γινονται ευτυχισμενα και με την κινητη καντινα της γειτονιας,αρκει να εχουν αγαπη γυρω τους !!!!!!!!!!!

Marialena said...

Παναγιώτα μου μια βροχερή καλημέρα από τα Νότια! Όπως και η Αλκιμήδη έτσι και εσύ με το σχόλιό σου, μας έδωσες μια άποψη-θέση για τα παιδιά. Να τα προστατεύουμε από τέτοια έκθεση σε συνθήκες που δεν ευνοούν να λειτουργήσουν όπως η φύση τους ορίζει! Μην τα μετατρέπουμε σε καρικατούρες μεγάλων για να έχουμε να λέμε!

Αυτό το μήνυμα εισέπραξα από την στάση σας και σας ευχαριστώ! Μ.