Friday, October 13, 2006

Snakegoddess

Image Hosted by ImageShack.us

Σε κοιτώ και αναρωτιέμαι με τι μοιάζεις, Θεά εσύ των Φιδιών. Τι κραδαίνεις στα χέρια σου και τι ρόλο τα φίδια παίζουν στη ζωή σου. Μην είσαι θεραπεύτρια, πίσω στη Μινωϊκή εποχή που έζησες, ή σύμβολα κοινωνικής ισχύος προβάλλουν μέσα από τα δυό σου χέρια?

Δεν μπορώ παρά να σε παραλληρίσω με την εποχή που ζω εγώ, Θεά εσύ των Φιδιών. Πόσα και ποιά φίδια περνούν από τα δικά μας χέρια, άραγε ξέρουμε? Ισχυροί ή μήπως ανίσχυροι μπροστά στους δαίμονές μας, κρατούμε στο κάθε χέρι, τον όφι εκείνον τον φαρμακερό που φαντάζει επικίνδυνος μα στην ουσία δεν είναι? Τι κρατάμε στα χέρια μας Θεά και γιατί, αυτό μπορείς να μου το απαντήσεις?

Μέχρι τότε, θα αρκεστώ να σε αντικρύζω να στέκεις ως αινιγματικό σύμβολο των καιρών σου, Μινωϊτισσα εσύ κυρά και να σκέφτομαι πως κάποτε ήσουν κάτι σπουδαίο και αληθινό.

(c) Μαριαλένα, 12/10/2006

7 comments:

Anonymous said...

Μην λέγεται Οφιολατρεία? ;Ρ

An-Lu said...

Τα φίδια βγάζουν φαρμάκι αλλά και φάρμακο....
Παράλληλα όμως συμβολίζουν και τα ποτάμια...
Αν λοιπόν η θεά είναι η γη και τα φίδια τα ποτάμια, μπορεί και να πρόκειται για ειδώλιο της γονιμότητας....
Καλό Σ-Κ ΜΑριαλένα μου!

Marialena said...

Μα τον Τουτάτη, μου κάνατε καλό ποδαρικό στα σχόλια!!!

Τι να σου πω βρε Άβατον, από την Μινωϊκή εποχή αυτό το συγκεκριμένο δεν το θυμάμαι!

Γοργονίτσα μου, thanx! Οι πληροφορίες που αποκαλύπτεις εδώ, ίσως μπορούν να εξηγήσουν τη σημασία αυτής της απεικόνισης! Περαστικούλια μας & από Δευτέρα χωρίς σνιφ και αψού!

Marialena said...

Ω! Καλοσωρίζω την Πυθία στα Στιγμιότυπα! Αν ο χρησμός σας, αγαπητή Μάντισσα δεν είναι διφορούμενος, τότε είθε τα φίδια να φέρουνε φιλιά κατά πως μηνύετε!

Τα σέβη και τα φιλιά μου επίσης! Μ.

panagiota said...

καλημερα απο τον ηλιου του βορρα που αποφασισε να βγει σεργιανι μετα απο μερες.μαριαλενα μου δεν ειμαι η μινωιτισσα για να σου δωσω απαντηση,αλλα πιστευω πως εμεις (στην τωρα εποχη μας)στα χερια μας κραταμε τις επιλογες μας.Θετικο-αρνητικο,καλο-κακο.Κ'επειδη το φιδι εχει απειραριθμους συμβολισμους μεσα στους αιωνες,θα αναφερω μονο δυο.Του πειρασμου για την εκλογη αναμεσα στο καλο-κακο,και της αλλαγης(ας πεταξουμε τις παλιες μας φολιδες.το καινουριο"πουκαμισο"θα ειναι πιο λαμπρο)
Δεν ξερω αν σε καλυψα...αλλα φιλια πολλα θα σου στειλω

Anonymous said...

Υποκλιση στις μητριαρχικές κοινωνίες. Όταν όλα τα άλλα θα αποτύχουν η θεά με τα φίδια θα επιστρέψει!

Πολύ όμορφο

Marialena said...

Καλημέρα στους φίλους και φίλες! Η θεσπέσια αυτή φιγούρα, το μόνο σίγουρο είναι πως όσα χρόνια και αν περάσουν θα στέκει εκεί ως σύμβολο αδιαμφισβήτητο ενός πολιτισμού και μιας κοινωνίας που άφησε το στίγμα της στην αιωνιότητα! Μ' αρέσει που μας πυροδοτεί να ψάξουμε τι κρύβεται πίσω από τη θηλυκή αυτή φιγούρα...