Tuesday, November 07, 2006

Post mortem!

Κύριε Τσαγκαρουσιάνε,

δεν με γνωρίζετε προσωπικά, αν και θα μπορούσα να σας συστηθώ ως μια επώνυμη πολίτης, κάτοικος Αθηνών, που διαβάζει έντυπα των εκδόσεών σας ενίοτε και κατά το δοκούν, συν το γεγονός ότι συνευρισκόμαστε στην μπλογκόσφαιρα, εσείς με το ψευδώνυμό σας και εγώ με το μικρό μου όνομα.

Κύριε Τσαγκαρουσιάνε,

τη Πέμπτη που μας πέρασε ήλθε στα χέρια μου η εβδομαδιαία δωρεάν έκδοσή σας ονόματι Lifo και παίρνοντάς την σπίτι απλά την ξεφύλλισα κατ' αρχήν. Το κοτοπόδαρο που κοσμεί το εντιτόριαλ σας το βρήκα το λιγότερο αποκρουστικό και γι' αυτό το προσπέρασα εκείνη τη στιγμή. Την ύλη της υπόλοιπης εφημερίδας την διάβασα και αυτό που μου έκανε εντύπωση σε σχέση με λίγους μήνες πριν που διάβαζα τη Lifo τακτικότερα, ήταν το γεγονός ότι το περιεχόμενό της μου θύμιζε αντιγραφή θεμάτων παρμένων από τα ιστολόγια, με τα οποία ασχολούμαστε. Τέτοια σύμπτωση, με εξέπληξε!

Κύριε Τσαγκαρουσιάνε,
΄
ΔΕΝ είμαι, ούτε φιλοδοξώ να γίνω επαγγελματίας δημοσιογράφος, παρόλο που η γραφή είναι από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις. Δουλειά έχω και δεν σκοπεύω να το παίζω σε πολλά ταμπλώ, εδώ και στη πραγματική μου ζωή. Δεν υπογράφω τις σελίδες μου ως "ζουζού" ή "ροζ σύννεφο" ή "Δρ. Γουάτσον" για παράδειγμα, γιατί να υποδυθώ μια περσόνα που δεν είμαι, δεν μου λέει και τίποτα στην τελική. Αλήθεια, γιατί στον πίνακα των συνεργατών σας δεν δημοσιεύονται τα πραγματικά ονόματα όσων διατηρούν blogs στην ελληνική πραγματικότητα και υπογράφουν και εκεί με τα ψευδώνυμά τους?
Να υποθέσω ότι το θάρρος της επώνυμης γνώμης δεν ισχύει για τους συγκεκριμένους, αρθρογραφόντας στη Lifo?

Κύριε Τσαγκαρουσιάνε,

σήμερα που είχα χρόνο στη διάθεσή μου, ανέτρεξα στο editorial σας και αηδίασα με την ανεπανόρθωτη έκθεση προσώπων και καταστάσεων εκεί. Ως αναγνώστρια, θα προτιμούσα να προσφεύγατε σε έννομα μέσα για να υπερασπιστείτε την τιμή και υπόληψή σας, παρά το ξεφώνημα που κάνατε προς συνάδελφό σας που σας ενόχλησε ή έθιξε η στάση του. Αγαπητέ μου, "ο κόσμος το είχε τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι" εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον και τώρα ο συγκεκριμένος ιστολόγος/δημοσιογράφος εξεδιώχθει από την δουλειά του εξαιτίας του δημοσιεύματός σας. Οφθαλμός αντί οφθαλμού, οδόντας αντί οδόντος! Και εσείς επαναλαμβάνετε στο editorial, ότι λόγω ότι θίξατε κάποτε τον κ. Λαλιώτη, με τους υπαινιγμούς σας, το πληρώσατε και ξέρετε καλά τι σημαίνει αυτό.

Κύριε Τσαγκαρουσιάνε,

πολύ λίγο με ενδιαφέρει η σχέση που είχατε και οι εμπάθειες που αναπτύχθηκαν μεταξύ του αποπεμφθέντος ιστολόγου New Manifesto και εσάς προσωπικώς. Ειλικρινά το κρεββάτι και των δυό σας μου είναι εντελώς αδιάφορο, όπως και οι λόγοι που ώθησαν αυτήν την κατάσταση να φτάσει στα άκρα ένθεν κι εκείθεν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι, πως επειδή μπορώ να επιλέξω τι διαβάζω, δεν θα πάρω ξανά το έντυπό σας που μου θυμίζει φωτοκόπια των καθημερινών δημοσιεύσεων στο μόνιτορ της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, καθώς και σε εσάς προσωπικά που έχετε διαγράψει μια ταραχώδη πορεία προς την καταξιώσή σας στον ελληνικό εκδοτικό/δημοσιογραφικό χώρο, να σας πω ως αναγνώστρια και παλιά καραβάνα στα blogs, άλλη φορά να κρατάτε τις όποιες διαφορές σας μακριά από τα προσωπικά ημερολόγια, γιατί και εσείς με τη σειρά σας, προσθέσατε έναν ακόμα βόθρο στον οχετό των λυμάτων των πανικόβλητων ανθρώπων του τύπου που επιβουλεύονται μια προσωπική σελίδα στο internet και γεμίζουν την οθόνη τους με λόγια άνευ ουσίας.

Λυπάμαι πολύ για την παρακμή που εκπέμπετε και το επίπεδο πολιτισμού που δεν τηρείτε.
Μαριαλένα
07/11/2006

10 comments:

panagiota said...

Καραμελενια μου την αναγνωση την εκανα και την καταχαρηκα.Σε καποιον"τα χωνεις"και καλα κανεις,αλλα δεν εχω ιδεα ποιος ειναι αυτος και τι εκανε ο"κυριος"...μη βαρατε ρε παιδια τσικο ειμαι στα μπλογκ,ουτε editorialδεν ξερω τι σημαινει....
Κατι ξερεις εσυ για να του την λες...Εχουν γνωση οι φυλακες....Ειδες που η ξαπλα βαζει "μπριζες".Πες μου καποια στιγμη οταν θα μπορεσεις τι ειναι το lifo?
Μακια Πολλα

Anonymous said...

Αχά!!! Τώρα ψιλοκατάλαβα επιτέλους, μιας και σε άλλα blogs διάβαζα και δε καταλάβαινα..

Αλλά όνομα ο συνεργάτης του δεν έχει;;;

ΆΣχετο/Σχετικό:από πότε ασχολείται ο Τσ. με τα ιστολόγια; Από πέρσυ; Τον διάβαζα στη Σαββατιάτική του στήλη κι αναρωτιόμουνα περί τίνος ομιλεί.

Ώστε η ύλη της LIFO "αντιγραφές από blogs"? Ενδιαφέρον..στείλε στον κύριο μια επιστολή,να δούμε αν θα τη δημοσιεύσει στο "τζάμπα" έντυπό του.

Marialena said...

Παναγιώτα μου, το εντιτόριαλ είναι το σημείωμα του εκδότη που φιλοξενείται στη τρίτη σελίδα συνήθως. H Lifo είναι εβδομαδιαίο δωρεάν έντυπο που το βρίσκεις και στο κέντρο της πόλης σου αν πας. Ο εκδότης είχε διαφορές με γνωστό δημοσιογράφο/μπλόγκερ και τον έκραξε μέσα από τη στήλη του αυτή.
Είδες που νόμιζα πως η νιρβάνα μου δεν θα άναβε καμμιά σπίθα, έκανα λάθος φαίνεται!

Bhoy, αν θέλει ο εν λόγω κύριος να διαβάσει την άποψη μου, μολών λαβέ. Αλλιώς να στείλω μια επιστολή στην εφημερίδα του, με κίνδυνο να λάβω και κανένα ειρωνικό σχόλιο ως απάντηση, δεν μου χρειάζεται. Άλλοι έχουν το πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση και όχι εγώ... ευχαριστώ για το σχόλιο και καλή μας νύχτα!

An-Lu said...

Σωστή....

ci said...

Πολύ σωστά όλα Μαριαλενάκι, και πιο πολύ το παραπάνω σου σχόλιο : άλλοι έχουν το πρόβλημα. Πολύ απλά μπορούν να μη διαβάζουν blogs αν τους χαλάει!
Φιλιά πολλά και καλή δύναμη:))

Lithonis said...

Σωστή σε βρίσκω αν και δεν έχω παρακολουθήσει το θέμα.
Βέβαια εδώ ανακύπτει άλλο θέμα. Αν στην Lifo εκδίδονται όντως κείμενα από blogs τότε οι bloggers θα πρέπει να την διαβάζουν μανιωδώς. Έχει χρήμα η υπόθεση. Και μετά ας βγει και να κατακρίνει. Αν το πάμε και λίγο πιο μακριά θα μπορούσαμε να πούμε ότι εσκεμμένος έγινε αυτή η κίνηση ώστε να τον μποϋκοτάρουν οι bloggers και έτσι να μην μάθουν ποτέ ότι τα κείμενά τους δημοσιεύονται άνευ της άδειάς τους.

ΠΡΕΖΑ TV said...

Ειναι τοσο σκατοψυχοι που ηρθαν να λυσουν τις προσωπικες τους διαμαχες μεσω blogs...
Καταντια.Και μετα θεωρουνται σοβαροι...

Marialena said...

Καλησπέρα φίλοι και φίλες!

Για να μην παρεξηγηθεί η άποψή μου, ξεκαθαρίζω πως διαβάζοντας το εν λόγω τεύχος, βρήκα μέσα του θέματα που είχαν θιχτεί και την περασμένη εβδομάδα στην μπλογκόσφαιρα και η σύμπτωση αυτή με έκανε να παραλληρήσω τα παράλληλα σύμπαντα που ζούμε. Αν υποθέσουμε ότι τα προσωπικά ημερολόγια υπάρχουν από χόμπυ του καθενός μας, από μια εφημερίδα περιμένω να ξεφύγει από αυτό το ύφος και να μου προσφέρει ενημέρωση ως εφημερίδα/έντυπο.

Τώρα γιατί έγινε αυτή η κίνηση, τη δεδομένη στιγμή, μόνος ο αρθρογράφος-δημοσιογράφος-εκδότης-μπλόγκερ ξέρει καθώς και το αντίπαλον δέος. Τι κόσμος κι αυτός!

Χρήστος Αθανάσουλας said...

...έτσι μπράβο αστέρι μου!

Marialena said...

Γειά σου Χρηστάκο μου! Ε, είναι που μερικά πράγματα ξεπερνούν το κοινό αίσθημα περί δικαίου και αδίκου, όπως σε αυτήν -την ατυχή- περίπτωση.

Φιλιά, Μ.