Monday, April 02, 2007

Αγαπημένη Πασχαλιά



Η Πασχαλιά μας στον κήπο έβγαλε τα πρώτα της ανθάκια αυτήν την εβδομάδα. Εκεί γύρω στο Πάσχα, ένα ξερίκλωνο φυτό, ξάφνου μεταμορφώνεται σε μια πανδαισία αρώματος και χρωμάτων, όταν τα άνθη του προβάλλουν πανέμορφα από τα κλαδιά του.



Πάσχα Κυρίου έρχεται ξανά σε λιγότερα από μια εβδομάδα από τώρα και η Πασχαλιά έρχεται και αυτή με τη σειρά της να ντύσει τη πλάση με τα λουλούδια της. Σαν την κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης, μέσα από το κρύο και τον χειμώνα που πέρασε, ένα φυτό φέρνει μαζί του το μήνυμα της Ανάστασης και το μεγαλείο της Φύσης αποδεικνύεται στα ταπεινά του ανθάκια.


Lilacs by animepa.csum.edu

Μια εβδομάδα μας χωρίζει, η Μεγάλη Εβδομάδα, από την αναβίωση του δράματος του Ιησού Χριστού για τα "ώτα των μη ακουόντων, ημών των αμαρτωλών". Η Πασχαλιά με την ανθοφορία της, κάθε μέρα μας θυμίζει το θαύμα της αναγέννησης, σύμφωνα με τους νόμους της Φύσης, που εμείς οι άνθρωποι αψηφούμε, λες και δεν είμαστε και εμείς μέρος του φυσικού κόσμου...

Links: Θέλει κρύο για να ανθίσει!

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

8 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Καλες γιορτες να εχουμε...

Μάριος Ροζάκος said...

Μαριαλένα, οι φωτογραφίες σου «μυρίζουν» άνοιξη! Κρίμα που, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο καιρός θα γέρνει προς φθινόπωρο μεριά αυτές τις ημέρες.

Αλλά πάλι, τώρα που το ξανασκέφτομαι, η γοητεία των ημερών είναι να διαδέχεται ο θλιμμένος καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας την ηλιόλουστη Κυριακή του Πάσχα. Εύχομαι να συμβεί το ίδιο και στη ζωή όλων μας!

Καλές γιορτές!

Μ.Ρ.

Χρήστος Αθανάσουλας said...

...οι φωτογραφίες σου...το χαμόγελό σου...και το όνομά σου μου φέρνει Ανοιξη Μαριαλένα μου
Λες να το κοιτάξω;
Καλή Πασχαλιά!

adaeus said...

Σου χω πει ότι οι πασχαλιές είναι το αγαπημένο μου λουλούδι?

Unknown said...

Καλημέρα Μαριαλένα μου

Είσαι το κορίτσι της Άνοιξης
της πολύ όμορφης πασχαλιάς
και έτσι να μείνεις, όπως είσαι !

Πολύ σποτδαία αυτή η εβδομάδα
η πιο σπουδαία όλου του χρόνου

Να είσαι καλά Μαριαλένα μου
ο Χριστός μας πάντα είναι κοντά μας

καλό σου απόγευμα
καλή Άνοιξη

Marialena said...

@ Πρέζα TV: Επίσης Νίκο μου, καλές και απροβλημάτιστες να είναι!

@ ΕΤ: Μάριε, πόσο μοιάζει με τη Μεγάλη Εβδομάδα η ζωή μας? Να μου επιτρέψεις να μην πω κάτι επί τούτου, γιατί δεν θέλω να ξεφύγω από το σχόλιό σου. Αν είναι στο χέρι μας να έλθει η λιακάδα της Κυριακής του Πάσχα, αν πιστέψουμε πως έτσι είναι, τότε Καλή μας Ανάσταση!

@ Alas: Χρήστο μου είμαι όντως παιδί της Άνοιξης και ο Απρίλης ο γενέθλιος μήνας μου. Λες σε αυτό να οφείλεται η ατμόσφαιρα? Σε φιλώ!

@ Adaeus: Αλήθεια? Της έχω και εγώ μια αδυναμία της πασχαλιάς, ίσως γιατί είναι τόσο όμορφη όταν ανθίζει! Εχω φυτέψει μια λευκή πασχαλίτσα εδώ και δύο χρόνια και περιμένω να μεγαλώσει να ανθίσει και εκείνη με τη σειρά της!

@ Καπετάνιος: Γειά σου βρε Καπετάνιε μου παντώς καιρού! Δεν την αλλάζω με τίποτα αυτή την εβδομάδα των Παθών. Αν δεν την ζήσουμε, χάνουμε όλο το μεγαλείο της Χριστιανοσύνης. Να σαι καλά!

Πυθαγόρας Σάμιος said...

Mόλις μπει ο Απρίλης θυμάμαι αυτό το τραγούδι.
Στο αφιερώνω ελπίζοντας η ατμόσφαιρά του, τα λόγια του, κάτι να θυμίσουν και σε σένα.
Καλό μήνα:)

Marialena said...

"What a fool believes, is real, is always better than nothing, nothing at all..." Θυμάσαι αυτούς τους στίχους Domingo?

Πολύ όμορφο τραγούδι, η φωνή της Warwick τόσο αισθαντική, ναι κάτι μου θυμίζει και μένα όπως το ακούω, το έχει ο μήνας αυτός ο τρελλαπρίλης φαίνεται, η αίσθηση είναι στην ατμόσφαιρα...

Σ'ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση, είναι σαν να το ακούσαμε παρέα ;-}