Thursday, September 04, 2008

Το Ταξίδι*

"Είναι καλό να υπάρχει τερματισμός στο ταξίδι που εξελίσσεται,
μα είναι το ίδιο το ταξίδι που μετράει στο τέλος"




Μαριαλένα, 19/9/2007

σ.σ. Αφιερωμένο στον Ταξιδιάρη Σεπτέμβρη, το μήνα που μας ταξιδεύει από το άκρατο καλοκαίρι, στη ανασυγκρότηση δυνάμεων του φθινοπώρου, ο σκυταλοδρόμος ταξιδευτής που μας οδηγεί από τη μια εποχή στην άλλη, ο διακομιστής των σωμάτων και των ψυχών σε μια διαφορετική διάθεση ενδοσκόπησης και εξισορρόπησης. Ο Ερμής με το κυρήκειο, που με τα φτερά του με οδηγεί φέτος σε τόπους μακρυνούς ή εγγύτερους, μόνη ή με συνοδοιπόρους φίλους αγαπημένους στο ταξίδι αυτό της μετάβασης και της αναζήτησης νέων αξιών και οραμάτων στη ζωή μας. Καλοδεχούμενα τα μηνύματά σου για το Ταξίδι Σεπτέμβριε... άλλωστε δεν είναι ο προορισμός που μετρά, αλλά το ίδιο το ταξίδι στο τέλος!

Μαριαλένα, 4/9/2008

5 comments:

panagiota said...

Πάντα είναι ευπρόσδεκτες οι αλλαγές στης ζωής μας το μεγάλο-μικρό ταξίδι!
Καλό Φθινόπωρο με δροσερές αγαπησιάρικες,ταξιδιάρες στιγμές...
:)

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

και μένα γιατί μου αρέσουν πολύ οι ενδιάμεσες εποχές?
ισως γιατί κρύβουν τόσες μα τόσες εκπλήξεις!! Πάντα ευχάριστες.

Ασχετο αλλά οι και περισσότεροι Θάνατοι σε χρόνια νοσήματα (έτσι λένε κάποιες στατιστικές) τις ενδιάμεσες εποχές του χρόνου έρχονται.
Αυτό κι αν είναι ταξίδι .

Καλό μακρύ Φθινόπωρο με ωράια χρώματα και οσμές!!

Aνεμος said...

καλησπέρα και από εδώ καλό ταξίδι ..στα δικά σου παραμύθια
χωρίς το ψέμα μαυ΄ρη η αλήθεια ..έτσι μού ρθε..κατσιμιχαίοι

Anonymous said...

τρεχα μακρυα μας και κοιτα να σωθεις....

Marialena said...

@ Παναγιώτα: Σαν έτοιμος από καιρό που λέει και ο Καβάφης Παναγιώτα μου, ξεκινάς το ταξίδι με τον χάρτη του μυαλού σου να σου δείχνει μόνο κάποια σημάδια στον ορίζοντα και τίποτε άλλο. Το που θα σε βγάλει είναι άλλη ιστορία που όσο περισσότεροι εμπλέκονται, τόσο και το τέλος μοιάζει απροσδόκητο.

@ Σάκης: Οι ενδιάμεσες εποχές για μένα είναι ενδοσκοπικές και πολύμορφες καθώς αλλάζει η φύση και η διάθεσή μας παράλληλα.

Αυτό που είπες για τις χρόνιες παθήσεις δεν με χαροποιεί βέβαια, μιας και λέω πως έχω χρόνια μπροστά μου να ζήσω, αλλά από κει και πέρα ό,τι πει η Μοίρα!

@ Άνεμος: Σ' ευχαριστώ πολύ για τους στίχους των Κατσιμιχαίων. Το ψέμα δεν κάνει πιο όμορφη την αλήθεια, μόνο την παραλλάσει για να γίνει ίδιο με αυτό και όποιος αντέξει!

@ Εξώφθαλμη: Καλωσόρισες στη σελίδα μου! Πόσες φορές το έχω πει αυτό το πράγμα στον εαυτό μου δεν φαντάζεσαι, όσο και αν "τρέχω" μακρυά, τόσο τα όρνια ακολουθούν διψασμένα για σάρκα και αίμα. Ειλικρινά δεν ξέρω που σταματάει το ταξίδι της μεγάλης φυγής...