Friday, November 23, 2007

Amy Winehouse - The lady is a tramp!

Μια νέα ντίβα της jazzy soul, ανέτειλε από την Μεγάλη Βρετανία και το όνομα αυτής Amy Winehouse. 24 ετών, παιδί της εργατικής τάξης της Βρετανίας, από μικρή έδειξε το ταλέντο της στην καλλιτεχνία και στην εφηβεία της ήδη είχε δημιουργήσει μια μπάντα και τραγουδούσε.


Back to Black - live

Με μακιγιάζ αλά Κλεοπάτρα και με τατουάζ με γυναικείες φιγούρες στα χέρια η Amy, εθισμένη στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, χαράσσει τη δική της πορεία στη βρετανική μουσική. Η συμπεριφορά της είναι συχνά αντισυμβατική, ενώ πολύ λίγο ενδιαφέρεται για το "πολιτικά ορθό" της παρουσίας της ως ανερχόμενη τραγουδίστρια.


Rehab - videoclip

Ο δίσκος της "Back to Black" που κυκλοφόρησε το 2006, ενώ το 2007 επανακυκλοφόρησε με κάποια νέα κομμάτια, από όπου ξεπήδησε και η πρώτη μεγάλη επιτυχία με τίτλο "Rehab" (αποτοξίνωση, που αναφέρεται στους εθισμούς της), είναι ο δεύτερος μετά από παλαιότερη δουλειά της με πιο jazz ρυθμούς. Εδώ επιλέγει το rhythm and blues ύφος και το κοινό υποκλίνεται μπροστά στο ταλέντο της!


Θα ακολουθήσει τα χνάρια του Jim Morrison και του Jimmy Hendrix? Θα εξελιχθεί ως τραγουδίστρια και ως άτομο, πηγαίνοντας το ταλέντο της σε άλλα επίπεδα, ή θα μείνει οπαδός της φιλοσοφίας του rock n roll των 60's: "Live fast and die young"?

Το Back to Black είναι ένας σκοτεινός δίσκος αν το δει κανείς από την ψυχολογική πλευρά. Ο ψυχισμός της αυτοκαταστροφής της Amy Winehouse είναι διάχυτος. Αν θα είναι "διάττων αστήρ" η παρουσία της στη παγκόσμια μουσική ή όχι, μόνο ο χρόνος και η θέλησή της για ζωή θα το αποδείξουν!

Καλή ακρόαση, Μαριαλένα
02/11/2007

5 comments:

mario said...

παράξενη, αψυχολόγητη, μάλλον αυτοκαταστροφική αλλά... όταν τραγουδάει γίνεται θεά, στ αλήθεια!
καλησπέρες, Μαριαλένα

MenieK said...

sto manifesto exei ena videaki ths pou pernei mia grammi pano sth skhnh... Nomizo ayto 8elei o kosmos apo ayti kai ayto toy dinei... Xoris na amisvito to talento tis... den einai morisson, h Hendrix... oute kan Cobein den einai h mikra (sorry gia ta greeklish, mberdeytika kai tora bariemai na to xanagrapso...)
filakia...

panagiota said...

Κι εμενα δεν μου λέει τίποτα η μικρά.Αναπλάθει και μιμείται το παρελθόν.
Αλλά βρε Μενιεκ,μάλλον δεν διάβασες όλο το ποστ προσεχτικά.Δεν εννοεί η φίλτατη Μαριαλένα πως το κορίτσι θα γίνει Μορισον ή Χέντριξ σαν είδωλο της μουσικής.Αναρωτιέται αν θα έχει την ίδια κατάληξη,μέσα απο τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό που είχαν και αυτοί,αν θα έχει την κοινή τους μοίρα δηλαδή.
Ουφ.....
Κουράζομαι όταν εξηγώ....

Unknown said...

Μαριαλένα Καλημέρα

με τα ωραία σου

Καλό Σ/Κ

Φιλιά θαλασσινά

Marialena said...

Καλημέρα Μαριώ μου! Κάπως έτσι είναι η συγκεκριμένη πραγματικά!

Μένη το greeklish σου σκοτώνει κατσαρίδες στη γωνία, χε,χε... Την απάντηση σε αυτό που είπες στην έδωσε η Παναγιώτα στο σχόλιό της.

Καπετάνιος: Γειά σου και σένα Δημήτρη μου, καλά να είσαι και συ!

Παναγιώτα: αν και καθήμενη, ορθά ομίλησες αγαπητή μου, η σύγκριση στην αυτοκαταστροφή της πήγαινε μόνο.

Suspect: Σ' ευχαριστώ αλλά προς τι το εύσημο αγαπητέ μου? Για το αφιέρωμα ή για κάτι άλλο πάει?