Monday, March 10, 2008

Αποκριές στα Τρίκαλα

Το περασμένο σαββατοκύριακο, η παρέα του ScooterClub Hellas από όλη την Ελλάδα συγκεντρωθήκαμε για να κάνουμε την Πανελλήνια Συνάντησή μας, στα φιλόξενα Τρίκαλα, όπου περάσαμε ένα γιορτινό σαββατοκύριακο γεμάτο από βόλτες, καλό φαγητό και πάνω από όλα χαρούμενη διάθεση!

Free Image Hosting at allyoucanupload.com

Free Image Hosting at allyoucanupload.com

Είχα πολλά χρόνια να πάω στα Τρίκαλα, σχεδόν ούτε που θυμόμουν το κέντρο της γραφικής αυτής πόλης της Θεσσαλίας, αλλά φέτος βρέθηκα να αντικρύζω το πολύβουο πεζόδρομο της Ασκληπιού με τα καφέ και μπαράκια στη σειρά, όπου φροντισμένοι άνθρωποι απολάμβαναν τη θέα του "νυφοπάζαρου" με χαλαρή διάθεση, όπως συμβαίνει στις πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Στο κέντρο της Πλατείας είχε στηθεί αποκριάτικο πάρτυ για τους μικρούς μασκαρεμένους Τρικαλινούς με τη μπάντα του Δήμου Τρικκέων και η μουσική μας συνόδευε στον περίπατό μας, ανεβάζοντας τη διάθεση!

Free Image Hosting at allyoucanupload.com

Free Image Hosting at allyoucanupload.com
Ο Ασκληπιός που λέγεται ότι γεννήθηκε στα Τρίκαλα

Ο ποταμός Ληθαίος που διασχίζει τη πόλη είχε βάλει τα καλά του με τα ανθισμένα δέντρα τριγύρω και τα συντριβάνια που έκαναν τα νερά του να τρέχουν με σχέδιο. Μου άρεσε που οι κάτοικοι κυκλοφορούν εν πολλοίς μέσα στη πόλη με ποδήλατο και που παρά που τα Τρίκαλα είναι μια μικρή σχετικά πόλη, σε σύγκριση με τις μεγαλουπόλεις, έχει τα πάντα! Είδα μαγαζιά που στην Αθήνα τα συναντάς μόνο στο Κολωνάκι ή στη Γλυφάδα!

Free Image Hosting at allyoucanupload.com
Η κεντρική γέφυρα που υπάρχει από το 1883!

Free Image Hosting at allyoucanupload.com
Ο Δάντης, το γαλανομάτικο ημίαιμο κουτάβι που μου έκλεψε τη καρδιά!

Δεν μείναμε όμως μόνο στη πόλη, αλλά κατευθύνθηκαμε προς το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Περτούλι, περνώντας μέσα από τη γραφική Ελάτη που έσφιζε από επισκέπτες. Το χιόνι είχε πια λιώσει σε πολλά σημεία, αλλά παρόλα αυτά το βουνό ήταν πανέμορφο!

Free Image Hosting at allyoucanupload.com

Free Image Hosting at allyoucanupload.com
Οι 40 μηχανές και τα πέντε αυτοκίνητα των μελών του ScooterClub Hellas σε παράταξη!

Η επίσκεψη σε αυτό το κομμάτι της Θεσσαλίας, δεν εξαντλείται σε ένα μόνο σαββατοκύριακο, γιατί τα ενδιαφέροντα μέρη που μπορεί να επισκευθεί ο ταξιδευτής, είναι πολλά και αξίζει να μείνει στα Τρίκαλα και από εκεί να πάει στη Λίμνη Πλαστήρα, ή στα Μετέωρα ή στον Όλυμπο.

Σε αντίθεση με άλλους "πρωτευουσιάνους" προσωπικά μου άρεσαν πολύ τα Τρίκαλα και ελπίζω να τα επισκευθώ ξανά σύντομα, όχι μόνο για τις φυσικές τους ομορφιές αλλά και για το καλό φαγητό με τα πεντανόστιμα κρέατα και τα μυρωδάτα τυριά της περιοχής της και όλα αυτά σε προσιτές τιμές και προσεγμένη ατμόσφαιρα στα μαγαζιά!

Μαριαλένα, 10/3/2008

6 comments:

Agobooks said...

Καλή Σαρακοστή !

panagiota said...

Ομορφα τα Τρίκαλα!Κι εγώ από παιδί έχω να πάω και δεν τα θυμάμαι.Είναι από τις χαρές της ζωής οι εκδρομές!
Καλή σαρακοστή να έχουμε...

faraona said...

Τ Υ Χ Ε Ρ Η !!!!!!
ξερεις εσυ γιατι το λεω!


Φιλια και να περνας παντα ετσι καλα!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Ουάου!!!
δεν μας ταχες πει αυτά Μαριαλένα!!!
ομορφα.
Αν κρίνω από τις φωτογραφίες π΄ρπει να είναι πολύ όμορφη πόλη . Φαντάζει σαν αουτσαιντερ πίσω από Λάρισα και Βόλο, αλλά εγώ έχω να πω πως κάθε επαρχιώτικη πόλη έχει τις κρυφές χάρες της αρκεί να έχεις μάτια και διάθεση να τις δεις. Μου άρεσε πολύ το γεφύρι και το ποτάμι της που ομολογώ δεν ήξερα οτι υπήρχε.
ο Δαντης καταπληκτικός (εσύ τον κρατάς?)

Το αετόπουλο ανήκει σε μιά άλλη ομάδα ερασιτεχνών μετεωρολόγων και μόνο καλά λόγια μου έχει πει για Ελάτη και Περτούλι!!
Ονειρο΄μου να πάω και εγώ . Νομίζω πως έχω βρεί ένα πολύ όμορφο αρχοντικό στην Ελάτη με προδιαγραφές πρόσβασης για ΑμεΑ. Θα το προσπαθήσω μόλις μπορέσω

Νασαι καλά Μαριαλένα μου και πάντα τέτοια.
Φιλιά!

An-Lu said...

Τα Τρίκαλα είναι ίσως η ωραίότερη πόλη της κεντρικής Ελλάδας...κάποτε έλεγα ότι έμοιαζαν με το ΚΑίμπριτζ, αλλά τα αδικούσα... είναι σαφώς ΑΝΩΤΕΡΑ!

Marialena said...

Το τρελλοκρίαρο σας χαιρετά και απαντά:

@ Ν.Ago: Επίσης Νίκο μου με το καλό!

@ Παναγιώτα: Είναι πολύ όμορφη εκδρομή, για εσάς εκεί πάνω κανένα 2μιάωρο, οπότε σου το προτείνω ανεπιφύλακτα να πας να τα ξαναθυμιθείς τα Τρίκαλα και τα περίχωρα!

@ Φαραόνα: Κάτσε και τώρα που ανοίγει ο καιρός, θα εκδράμουμε μετά του διτρόχου πιο συχνά... ένα χαμόγελο σκουτερίστικο για σένα!

@ Σάκης: "Ατακτεύω" όσο μπορώ καλέ μου, με την παρέα μου και το σκουτέρι μου να με πηγαίνει βόλτες. Όσο αντέχω ζουζουνίζω, να έχω να θυμάμαι τα καμώματά μου...

Να πας Ελάτη, όμορφο και γραφικό χωριό, πιστεύω πως θα υπάρχει προσβασιμότητα για να μπορέσεις να κινηθείς και εσύ άνετα εκεί. Με το καλό!

@ An-Lu: Πες τα χρυσόστομη!!! Συμφωνώ και επαυξάνω, γιατί να μην προβάλλουμε τις ομορφιές ενός τόπου? Είσαι αστέρι, τι να λέμε!