Friday, April 04, 2008

Garou: Homme Irresistible!


Garou & Celine Dion - Sous le vent

Τον Καναδό γαλλόφωνο Garou, τον ανακάλυψα πρόσφατα όταν "έπεσα" πάνω στο μεγάλο χωνευτήρι του You Tube. Με εντυπωσίασε η φωνή του που αρχικά μου θύμισε αυτή του Tom Jones, αλλά είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη συνδιάζοντας αφρικάνικη χροιά, με jazz και λυρική ερμηνεία.


Garou - Gitane

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτή η εκπληκτική φωνή που σε καθηλώνει από την πρώτη στιγμή που ακούς τον Garou να τραγουδά, αλλά ότι είναι και ΚΟΥΚΛΟΣ συν τις άλλοις. Ψηλός, με ωραίο σώμα, με παιδικό πρόσωπο και ματιά γεμάτη υποσχέσεις, με έκανε να τον χαζεύω με τις ώρες να παίζει με τον φακό ή με το κοινό στις ζωντανές εμφανίσεις του.


Garou, Daniel Lavois & Patrick Fiori - Belle, Song No 19 from Notre Dame de Paris (ελληνικοί υπότιτλοι)

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε μπαρ στη γενέτειρά του το Quebec από όπου τον άκουσε κάποιος παραγωγός και του πρότεινε να κυκλοφορήσει δίσκο, αλλά εκείνος αρνήθηκε λέγοντας πως δεν ήταν έτοιμος. Το ευρύ κοινό τον γνώρισε όταν πήρε τον ρόλο του Καμπούρη Κουασιμόδου στην Παναγία των Παρισίων το 1998. Με επιτυχημένη παρουσία τόσο δισκογραφικά στη γαλλική γλώσσα όσο και με συνεργασίες με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως η Celine Dion και o Sting, ο Garou (που το ψευδώνυμό του σημαίνει λυκάνθρωπος στα γαλλικά) ή αλλιώς Pierre Garand, με ατζέντη τον Rene Angelil (σύζυγο της Celine Dion), το Μάιο του 2008 θα κυκλοφορήσει το πρώτο πολυαναμενόμενο αγγλόφωνο άλμπουμ του με τίτλο "Piece of my heart", με σκοπό τη διεθνή καριέρα πια.

Παριστάνοντας για λίγο τον συνήγορο του διαβόλου θα πω πως στη μικρή μας χώρα έχουμε έναν Σάκη Ρουβά να παίζει το ρόλο του sex symbol, χωρίς όμως ιδιαίτερα φωνητικά προσόντα. Στη περίπτωση του Garou όμως, η φύση φάνηκε γεναιόδωρη, καθώς ο 36χρονος Καναδός συνδιάζει ταλέντο, φωνή, σκηνική παρουσία και παρουσιαστικό ακαταμάχητο!

Garou biography in Wikipedia

Τι άλλο να ζητήσει κανείς, έτσι δεν είναι? Oh mon coeur!

Καλή ακρόαση μετά οφλαλμολούτρου του κυρίου Garou,
σε αναμονή του καινούργιου του άλμπουμ...

Μαριαλένα 3/4/2008

14 comments:

An-Lu said...

Γλύκας φαίνεται!
Τα βίδεα θα τα ακροαστώ στην οικία μου ;-)

Marialena said...

Βεβαίως, βεβαίως γοργονίτσα μου! Εκτός από γλύκας είναι και φωνάρα ο "Λυκάνθρωπος".

Δες τα και μου λες, γιατί στο γραφείο που τα είδαμε το πρωί, είχαμε παραπάνω από θετικές εντυπώσεις!

Oh la la...!

panagiota said...

Περασμένα μεσάνυχτα και έφερε ο"καρδιο-οθονολόγος Βάγγος την νέα οθόνη.Η άλλη καπούτ Μάρλεν μου...
Θεσπέσιο το λυκανθρωπάκι!Ο Ρουβας μια τριχα απο τ'αρ....την μασχάλη του εννοώ δε φτουράει!
Παλιός γνώριμος στα της μουσικής μου ο...Κουασιμόνδος!
Φιλια ξημερωμένα!!!

Marialena said...

Θεσπέσιος δεν λες τίποτα Παναγιώτα μου... Ομολογώ πως έλεγα σήμερα στον εαυτό μου ότι "χάθηκε να έδινε ένα κονσέρτο στην Ελλάδα?"
να σου πω εγώ μετά ταχυκαρδίες και αχ-βαχ που θα ακούγονταν από το γυναικείο κοινό του...
Και τι φωνή oh la la!!!

Τα έχει όλα και συμφέρει το παιδί γι' αυτό και σκέφτομαι από Ρουβίτσα να γίνω Garouβίτσα πια!!!
χα,χα,χα

Με γειες το νέο παράθυρο στον κόσμο και με το καλό να αποκατασταθεί το σύστημα στον υπολογιστή σας. Φιλιά μεταμεσονύκτια!

faraona said...

Μαριαλενα μου
Ειναι οντως πολυ ωραιος ο Garou.
Θα σ απογοητευσει αν σου πω οτι ειναι gay?Δεν νομιζω...ολα μεσα στο προγραμμα ειναι.
Οσο για τον Ρουβα,εχω και γειτονισα την πρωτη του ξαδερφη,θα ηταν αριστος σε στριπτιτζαδικο β΄
διαλογης απ τα γενοφασκια του και τιποτε αλλο.Eιναι η αποψη μου βεβαια και ειμαι και μεγαλη πια στην ηλικια αλλα ουτε στα νιατα μου ξετρελαινομουν με αντιστοιχους τεκνούς.
Τωρα δε που ψιλομεγαλωσε αν δεν κανει και κατι λιγο πιο φρεσκο ,θα περασει στα αζητητα.
Δυστυχως ειμαι αρκετα αυστηρη με τους καλλιτεχνες και πολλες φορες γινομαι και αντιπαθητικη με τις αποψεις μου αλλα δε συγκινουμαι διολου απο μη ποιοτικα πραγματα.
Ο Garou παντως ειναι φωναρα.φιλι.

κ
α
λ
ημερα

Marialena said...

Καλημέρα Φαραόνα μου! Δεν πειράζει, δεν με στεναχώρησες αποκαλύπτοντας τις σεξουαλικές προτιμήσεις του συγκεκριμένου τραγουδιστή. Ακόμα και έτσι, η φωνή του είναι εξαιρετική και διαθέτει ταλέντο για το είδος του τραγουδιού που υπηρετεί και αυτό μετράει.

Το ότι οι φωνητικές του ικανότητες και η σκηνική του παρουσία με συνάρπασαν, είναι κάτι που θα κρατήσω γιατί αν ο καλλιτέχνης δεν ξεχωρίζει και αναλώνεται στη μετριότητα, τότε η τέχνη δεν ανυψώνεται.

Φιλιά και να είσαι όσο αυστηρή θέλεις με τις επιλογές σου! ;-D

panagiota said...

Καλησπερούδια βρόχινα κούκλες μου!

Χα χα,μ'άρεσε η αυστηρότητα της Φαραώνας.Τουλάχιστον αν και gay το παιδί έχει φωνάρα.Ο Ρουβας και gay ειναι και φωνή δεν έχει!Για το στριπτιτζάδικο καλός είναι!

Φιλιά πολλά!

Marialena said...

Φιλενάς μου Παναγιώτα, άμα με το καλό ο Garou κάνει διεθνή καριέρα με το νέο του αγγλόφωνο άλμπου, θα θαυμάζουμε το ταλέντο του και θα ταξιδεύουμε με τα τραγούδια του...

Όσο για το ζήτημα της σεξουαλικής του προτίμησης, προσωπικά δεν με ενοχλεί, από τι στιγμή που ως τραγουδιστής μου αρέσει και όχι ως γκομενάκι (όχι βέβαια ότι αν είχα περιθώριο θα έλεγα το αντίθετο).

Οπότε ούτε ο πρώτος είναι, ούτε και ο τελευταίος καλλιτέχνης που έχει την δική του ιδιαίτερη προσωπική ζωή. Καλά κάνει κατ' εμέ και από κει και πέρα ας αρκεστούμε στη φωνάρα του και στην επιβλητική σκηνική παρουσία του!!!

Φιλιά μουσκεμένα, βρέχει συνέχεια στην Αθήνα!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

Κολασμένο το τελευταίο κλιπάκι
Και πολύ ωραία λόγια, για την αμαρτία του κολασμένου!!

(μεταξύ μας τέτοια κόλαση θα την προτιμούσα και εγώ από τα ξενέρωτα συντηρητικά!! )

Marialena said...

Σάκη μου, δεν είναι καταπλητικό αυτό το τραγούδι? Belle... και όντως οι στίχοι συγκλονιστικοί, γεμάτοι από πάθος και πόθο για την Εσμεράλδα!

Τέτοια κόλαση θέλεις? Μήπως κάτι άλλο? Γιατί αν ρωτήσει ο Βελζεβούλης να ξέρω να του απαντήσω! ;-P

Φιλιά πολλά!

Dimitris A. said...

Ο Garou είναι γνωστός γυναικάς στο Κεμπέκ και όχι μόνο, οπότε δεν τίθεται θέμα διαφορετικών σεξουαλικών προτιμήσεων. Έχει και μια κόρη το άτομο. Αυτή την εποχή βέβαια τα έχει με μια Γαλλίδα "τραγουδίτρια", τη Lorie.

Κι η κοπέλα μου είναι φαν του Garou - λόγω εμφάνισης κυρίως. Αφήστε, δε μαζεύεται με τίποτα!

Χάρηκα που έχεις βάλει στο blog σου το βίντεό μου με τους υπότιτλους. Αν μπείτε στο προφίλ μου, κάνοντας μια αναζήτηση στα βίντεό μου, θα βρείτε κι άλλα από Garou!!!
Οπότε, enjoy κοπελιές (και όχι μόνο):
http://www.youtube.com/Celinemaniac

Marialena said...

Καλημέρα Δημήτρη! Εσύ λοιπόν είσαι ο Celinemaniac, χαίρω πολύ!!!

Ο συνδιασμός φωνής και εμφάνισης είναι ακαταμάχητος στον συγκεκριμένο τραγουδιστή, πως να το κάνουμε! Το έχουμε εμείς οι γυναίκες αυτό... (να μου πεις και οι άνδρες δεν το έχουν με κάτι άφωνες στυλ Μαριάντας Πιερίδη?)

Ελπίζω να βάλεις βιντεάκια από το Piece of My Heart όταν επιτέλους κυκλοφορήσει, να τον χαρούμε και αγγλόφωνο τον Garou.

H μετάφρασή σου ήταν καλή γιατί την συνέκρινα με την αγγλική και είχες καλή απόδοση των στίχων στο Belle.

Να σαι καλά και keep posting videos on YouTube!

Dimitris A. said...

Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά να ξέρεις ότι δεν είναι όλες οι μεταφράσεις που κυκλοφορούν πολύ καλές. Αν η δικιά μου είναι καλή ή όχι, αυτό σίγουρα δε θα φανεί από τη σύγκριση με τις άλλες που κυκλοφορούν.
Δε σου τη λέω τώρα. Προς Θεού! Απλά, το έχω σπουδάσει το αντικείμενο (μεταφρασεολογία-μετάφραση) και το σπουδάζω ακόμα.

Βέβαια, πάντα θα υπάρχουν μικρά (ή ακόμη και μεγάλα) λάθη πού και πού ή κάποιες αδεξιότητες. Ποτέ και κανείς δεν είναι τέλειος στη μετάφραση!!! Ο μεταφραστής εξάλλου δεν είναι παρά ένας "επαγγελματίας αναγνώστης", και ως τέτοιος λειτουργεί. Κι αυτό το λέω εδώ, γιατί πολλές φορές κάθε ένας αναγνώστης μπορεί να καταλάβει με διαφορετικό τρόπο από τους υπόλοιπους το νόημα ενός ίδιου κειμένου (στη γλώσσα του μάλιστα).

Φιλιά ΧΧΧ

Marialena said...

Καλημέρα Δημήτρη! Συμφωνώ μαζί σου, γιατί θέλουν προσοχή οι μεταφράσεις και όταν και εγώ ασχολούμαι μαζί τους, πάντα αποδίδω το νόημα κατά την κρίση μου, όπως λες και εσύ.

Δεν είναι εύκολη δουλειά αλλά είναι παραγωγική η όλη διαδικασία.

Φιλιά και να τα λέμε!