Monday, May 05, 2008

Σκουτεροεκδρομή στη Στενή Ευβοίας

Την Κυριακή των Βαϊων, 20 Απριλίου, με καλό καιρό και λιακάδα η σκουτεροπαρέα του ScooterClub Hellas, μαζευτήκαμε με σκοπό την ημερίσια εκδρομή μας στην Στενή Ευβοίας, έναν ορεινό προορισμό στο Όρος Δίρφυς, 30χλμ μακριά από την Χαλκίδα.

Image Hosted by ImageShack.us
"Πετάει ο γάιδαρος Βάιε? Μμμμ, τι να σου πω βρε Μαριαλένα!"

Image Hosted by ImageShack.us
Στα πιτ στοπ: Ας σφίξουμε λίγο την ανάρτηση να μην πλέει στο δρόμο...

Η διαδρομή μέχρι την Χαλκίδα ήταν άνετη, εκτός από τον αέρα που στην Εθνική Οδό δυσχέραινε την πορεία μας καθώς πηγαίναμε, αλλά σύντομα διανύσαμε τα περίπου 80 χλμ που χρειάζονταν για να φτάσουμε στη γραφική νύμφη του Ευβοϊκού.

Image Hosted by ImageShack.us
Άποψη της Χαλκίδας από τη στεριά

Image Hosted by ImageShack.us
Η γέφυρα της Χαλκίδας

Πρώτη στάση για καφέ δίπλα στα "τρελλά νερά" και χαλάρωση, ενώ ήλθε και μας βρήκε ένα ακόμα μέλος μας από τα Τρίκαλα, κάνοντάς μας έκπληξη για την εμφάνισή του στη Χαλκίδα.

Image Hosted by ImageShack.us
Στα στενά του Ευρύπου

Image Hosted by ImageShack.us
Καφεδάκι και αμπελοφιλοσοφία από τους σκουτεριστές


Τα "άτια" μας σε παράταξη στη Χαλκίδα

Στη συνέχεια, πήραμε τα σκούτερ μας και κατευθυνθήκαμε προς τη Νέα Αρτάκη και την ορεινή Εύβοια, περνόντας μέσα από πευκόφυτες πλαγιές και ανθισμένα οροπέδια μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας τη Στενή Ευβοίας. Η οροσειρά Δίρφυς είναι γνωστό χειμερινό θέρετρο, όπου υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και μέρη για περίπατο ή ορειβασία ή ποδηλασία στο βουνό.

Image Hosted by ImageShack.us
Στάση για ανασύνταξη στην Στενή

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Καταπράσινο τοπίο στη Δίρφυ

Όσο ανεβαίναμε στο βουνό που είχε ακόμα χιόνι, διασχίζαμε αιωνόβια πλατάνια και το τοπίο είχε γίνει πια ορεινό. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα για ανασυγκρότηση, καταλήξαμε στην Άνω Στενή όπου ανάμεσα στα δέντρα και το γάργαρο νερό που έτρεχε στο ποτάμι δίπλα μας καθήσαμε να φάμε τα γνωστά για την περιοχή κρέατα και τυριά που παράγονται εκεί, στη ταβέρνα δίπλα στο νερό.

Image Hosted by ImageShack.us
Γάργαρο νερό στα πόδια μας...

Image Hosted by ImageShack.us
Μμμμ, γλυκό του κουταλιού και χυλοπίτες χωριάτικες από τις γυναίκες του χωριού

Image Hosted by ImageShack.us
Φαγητό και ξεκούραση στην Άνω Στενή με θέα το ποτάμι

Αφού γευθήκαμε τα πεντανόστιμα εδέσματα μαζί με το γιαούρτι με μέλι σαν επιδόρπιο, πήραμε το δρόμο της επιστροφής, κάνοντας ένα πιτ στοπ στον Σείριο και διαπιστώνοντας πως τώρα που ακρίβυναν τα διόδια στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας από 2 ευρώ σε 2,75 για τα αυτοκίνητα και από 1,30€ σε 1,90!!! για τις μηχανές, τώρα τους ήλθε η φώτιση (για να μην το πω αλλιώς), να επενδύσουν το οδόστρωμα με νέα άσφαλτο στα προβληματικά σημεία της διαδρομής... με αποτέλεσμα, οι καθυστερήσεις και οι ουρές των αυτοκινήτων μέσα στην Εθνική Οδό σε όλα τα ρεύματα της καθόδου, γεγονός που μας άναγκασε να περνάμε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα για να αποφύγουμε το μποτιλιάρισμα.

Σε αναμονή της επόμενης εξόρμησης, ομολογώ πως θέλω να ξαναπάω σε αυτό το πανέμορφο μέρος της Εύβοιας με τα ανέγγιχτα από τον άνθρωπο, ακόμα, τοπία.

Marialena, 4/5/2008

Link: Δίρφυς.gr

Φωτογραφίες: (c) ScooterClub Hellas, 2008

6 comments:

faraona said...

Θερμα συγχαριτηρια στην μηχανοβια της παρεας!
Μαριαλενακι μου σε χαιρομαι πολυ μ κατι τετοια.Ετσι μωρε ...η ζωη ειναι ωραια κοριτσι μου.Φατην με το κουταλι...για σενα ειναι.

Και το γιαουρτακι με το μελακι μμμμ ωραιο κι αυτο ε?

πολλα φιλια

Marina said...

Ωραία εκδρομή, με ενδιαφέρουσες εντυπώσεις και φωτογραφίες για άλμπουμ. Πόσο γαληνεύει τη ψυχή το πράσινο, τα ποταμάκια, η θάλασσα και η καλή παρέα!
Ελεγα και εγώ ότι θα έχεις vespa..:-))

Marialena said...

@ Faraona: όσο μπορώ και όσο αντέχω σωματικά και άλλο τόσο λαχταράει κάθε φορά η καρδιά μου, να πάρω τη μηχανούλα μου και να ξεκινήσω για μια ακόμα περιπέτεια με τους δυο τροχούς.

Ναι, η ζωή είναι ωραία όσο μπορείς και αγγίζεις το όνειρο που σε ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μακρυά όποιο και αν είναι αυτό ε?

@ Μαρίνα: Ναι η Στενή Ευβοίας είναι ένας πανέμορφος προορισμός και κοντά στην Αθήνα για ημερίσια εκδρομή. Γέμισε η ματιά μου με ομορφιά γεμάτη από Άνοιξη σε όλο της το μεγαλείο!

Vespa είχα πριν δυο χρόνια περίπου και ήταν απίθανο όχημα, μοναδικό! Όμως τώρα μεγάλωσα σε κυβικά και πήρα ένα πιο εξελιγμένο σκούτερ να πηγαίνω και εκτός πόλεως. ;-D

An-Lu said...

Να σαι καλά και να ζουζουνίζεις έτσι πάντοτε!
;-)

Marialena said...

@ An-Lu: Βρε, βρε καλώς τη μου τη γοργονίτσα! Το ίδιο εύχομαι και σε σένα, μιας και είσαι και του λόγου σου πλάσμα αεικίνητο!

panagiota said...

Αυτή είναι η ζωή!
Φύση και καλή παρέα!
Σε φιλώ από μακρυά ομορφοκόριτσο...μέχρι την Κυριακή!!!