Monday, May 12, 2008

Σαν τον γάτο με την σκύλα...

Πως λέμε ότι "τρώγονται σαν τη γάτα με τον σκύλο"? Κάπως έτσι και η σκυλίτσα μου βλέπει γάτα στον ορίζοντα και θεωρεί πως αν δεν της γαυγίσει, δεν θα ηρεμίσει. Βέβαια αν είναι μόνη της μόνο ορμάει και οι γάτες την κοιτούν επιτιμητικά, αλλά η Άρτεμις δεν το βάζει κάτω, θεωρώντας το γατοκυνηγητό, μέγιστο καθήκον της! Χθες το απόγευμα, έγινα μάρτυρας μιας στενής επαφής μεταξύ της Άρτεμιδος και του γάτου της διπλανής μας οικογένειας που έρχεται και λιάζεται στον κήπο μας τακτικά.

Ήταν τέτοια η προσήλωση και των δυο στο να παρακολουθούν η μια τον άλλον, ώστε πρόλαβα και πήρα την φωτογραφική μου μηχανή και πλησίαζα σιγά σιγά προσπαθώντας να τους απαθανατίσω την ώρα της "σαγήνης" και ούτε που ενοχλήθηκαν με την παρουσία μου!

Ιδού το αποτέλεσμα:

Image Hosted by ImageShack.us
Ποιά είναι αυτή η αψηλή με το πλουμιστό τρίχωμα?

Image Hosted by ImageShack.us
"Τι κάνεις εκεί παλιογατίδιον?" αναρωτιέται η Άρτεμις

Image Hosted by ImageShack.us
"Βρε δεν μ' ακούς που σου λέω να φύγεις?"

Image Hosted by ImageShack.us
"Εδώ είμαι μαμά, προσπαθώ να διώξω αυτόν τον γάτο από τον κήπο..."

Image Hosted by ImageShack.us
"Δεν με βλέπεις που σε βλέπω?"

Image Hosted by ImageShack.us
"Κάτσε να αλλάξω γωνία να σε βλέπω καλύτερα γάτε..."

Image Hosted by ImageShack.us
Σταύρος, ο μεγαλοπρεπής κεραμιδόγατος γείτονας

Image Hosted by ImageShack.us
Άρτεμις: "Τώρα θα πιάσω Σταύρο!"
Σταύρος: "Πριτς!"

Με αυτά τα σκυλοκαμώματα, εύχομαι καλήν εβδομάδα!

Μαριαλένα, 12/5/2008

6 comments:

Anonymous said...

ego exo 7 neogennita gatakia sto spiti! i artemis ime sigouri oti tha pathene egkefaliko me afta ta perierga plasmata... have a nice week(i teleftea prin tis panellinies.. oh yes, kapioi metrame tis meres.. ) :P

filakia

faraona said...

Μαριαλενα επιασες φοβερα την στιγμη και την εκανες ιστορια γλυκια μου.
εισαι οπως σε φανταστηκα!!!


ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ.

An-Lu said...

Η Αρτεμούτσα πάχυνε ή μου φαίνεται; Βουρ για βόλτες περιπατητικές και ουχί αυτοκινητικές ;-)

fresco said...

Μαριλένααα!!!!

πέρασα για ένα γεια!

θεϊκό το σκυλάκι σου...σαν κεφτεδάκι είναι...στρουμπουλό κ αφράτο σαν ψεύτικο! φτου να μην το ματιάσω!

byeee;-)

panagiota said...

Καλημερούδια ξανά από τα πάτρια εδάφη.
Ο Σταύρος ωσάν γνήσιος κεραμιδόγατος σφετεριστής της αυλής της Μούτσας δεν δίστασε να της δείξει και δόντια ο αφιλότιμος.Αλλά και η λεγάμενη έτοιμη για την αντεπίθεση!
Αλλά έχω μια σίγουρη υποψία πως ο Αντρέ δίνει κρυφά μεζεδάκια στην Μουτσίτσα!Μήπως με απατούν οι οφθαλμοί μου???
Φιλιάαααααααα

Marialena said...

@ Micro-T: να σου ζήσουν τα γατούλια Κατρίν, να δω πως θα τα ταϊζεις καθώς μεγαλώνουν! Πιστεύω πως η Άρτεμις αν τα είχε από μωρά θα τα φρόντιζε, γιατί είναι ο χαρακτήρας της τέτοιος.

Με το καλό να γράψεις όσο πιο καλά μπορείς στις Πανελλήνιες. Εφτασε και αυτή η ώρα λοιπόν, ο χρόνος τρέχει προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είσαι μόνον εσύ που μετράς τον χρόνο για κάτι, όλοι μας το κάνουμε για τον δικό μας λόγο πιστεύω.

Φιλία!

@ Φαραόνα: Τιμή και χαρά ήταν και για μένα η συνάντησή μας και ο χρόνος που περάσαμε μαζί τις προάλλες. Εγώ σ'ευχαριστώ!

@ Αν-Λου: Χμ, λες να μην είναι μόνο η γούνα που την κάνει να φαίνεται στρογγυλούλα η τριχωτή μου Αρτεμουσία? Με εμένα δεν έχει παραπανήσια, αλλά με τους άλλους στην οικογένεια ποτέ δεν ξέρεις...

@ Φρέσκο: Γειά σου Φρεσκούλη, καλά έκανες και πέρασες και από εδώ. Απίθανη είναι η άτιμη, τη λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι τη σκυλίτσα μας! Φιλιά!

@ Παναγιώτα: Καλώς επέστρεψες φιλενάς μου στα πάτρια εδάφη. Πέρασαν γρήγορα οι μέρες ε? Ο Σταύρος και οι φίλοι του δεν χαμπαριάζουν από την Μούτσα, περνάνε ανενόχλητοι από την πρασιά και βολτάρουν σαν το σπίτι τους. Σιγά να μην ορμούσε η Μούτσα, αλλά κάνει πως δεν ξέρει πως οι γάτες την καπακώνουν όποτε πάει να κάνει γκρρρ... Για το στρογγύλεμα έχω την αίσθηση πως τσάκισε το ερίφιον το πασχαλινό παρέα με τους δικούς μου!