Monday, July 10, 2006

Adieu monsieur Zidane-fairwell to an idol!

Παρακολουθήσαμε χθες βράδυ τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2006 ανάμεσα στη Γαλλία και την Ιταλία. Καθώς ο αγώνας εξελισσόταν και το αποτέλεσμα είχε διαμορφωθεί στο 1-1 στο 1ο ημίχρονο, στο 2ο είδαμε έναν Ζιντάν λυσσασμένο για την νίκη της Εθνικής Γαλλίας. Αναπάντεχα στο 90' μετά από λεκτική καθώς φαίνεται πρόκληση ιταλού αντιπάλου, ο Ζιζού τον χτυπάει σαν ταύρος στο στέρνο με το κεφάλι του και εκείνος πέφτει κάτω. Κόκκινη κάρτα και αποβολή του αρχηγού των Τρικολόρι από το γήπεδο! Η Γαλλία μένει με 10 παίκτες και ηθικό κάτω του μηδενός. Η Ιταλία υπερτερεί στην παράταση στα πέναλτυ και κερδίζει το Κύπελλο με σκορ 5-3. Forza Italia!

Image Hosted by ImageShack.us

Αυτό το Μουντιάλ ήταν το Μουντιάλ του Ζιντάν αναμφισβήτητα! Γιατί μετά το χθεσινό αγώνα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, γιατί το τρόπαιο θα μπορούσε να ήταν δικό του εάν..., εάν ίσως δεν έχανε την ψυχραιμία του πάνω στην ένταση του παιχνιδιού και δεν έπεφτε σε αυτό το ατόπημα. Πίστευε πως θα κερδίσει, ήθελε να κερδίσει όσο τίποτα άλλο, πιστεύω πως ναι! Είναι όμως άνθρωπος πάνω απ' όλα και σαν μαχητής που έφτασε στα όρια της ψυχικής και σωματικής του αντοχής, σε εκείνο το σημείο έσπασε, μίλησε το ένστικτο αντί η λογική του. Τόση πίεση τον ξεπέρασε και τον γκρέμισε από το θρόνο του υπέρανθρώπου και του φαινομένου του ποδοσφαίρου στην εποχή μας!

Image Hosted by ImageShack.us

Θα τον θυμάμαι εξαιτίας της συνέντευξης που είχε δώσει κάποτε στον Νίκο Αλιάγα και εκεί γνώρισα μέσα από τα λόγια του τον άνθρωπο Ζιντάν. Η χθεσινή του εικόνα είναι μοναχά ένα σημείο στη καριέρα του αν και αυτό που μένει στη μνήμη μας αν και η προσπάθεια επικράτησης της Γαλλίας στο Μουντιάλ είναι αξιοθαύμαστη και άξιζε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τελικά, σε έναν fair play αγώνα. Από αυτήν την άποψη, η νίκη της Squarda Azzurra οφείλετο στον παράγοντα τύχη παρά στην όποια καλύτερη απόδοση της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αλλά αυτά έχει η ζωή...!

Au revoir Zizou, c' e la vie!

9 comments:

Unknown said...

Καλημέρα Μαριαλένα δροσερή
και καλοκαιρινή
καλή σου εβδομάδα δροσερή
και πάντα καλοκαιρινή.

Με στενοχώρησε χθες ο Ζιζού με αυτό
που έκανε, είναι ανεπίτρεπτο,

Δεν ξέρει ότι ο θυμός είναι πολύ
άσχημος σύμβουλος ?

Αυτό πρώτα μαθαίνεις και μετά
παίζεις τόπι.

Μπράβο στην Ιταλία
εγώ μαζί της ήμουν.

καλό σου πρωινό

An-Lu said...

Ακριβώς...c' est la vie...

Καλημερούδια Μαριαλενάκι!

Marialena said...

Καλημέρα παιδιά! Καπετάνιε μου έχεις δίκιο, όταν έχασε τον έλεγχο του εαυτού του έγινε θεριό και κει χαθήκαν όλα! Η ανθρώπινη φύση είναι απρόβλεπτη ειδικά στα δύσκολα!

Μαθήματα ανθρώπινης συμπεριφοράς, ε γοργονίτσα! Φιλάκια και σε σένα! Μ.

ZissisPap said...

Κρίμα...
για όλο τον κόσμο...

Κατά τα άλλα... καλή σας εβδομάδα!

Marialena said...

Καλησπέρα αγαπητέ! Τι να πει κανείς, εκτός από είδωλο και αθλητής, είναι και άνθρωπος με όλα τα θετικά και αρνητικά της φύσης μας!

Καλή εβδομάδααααα δε λες τίποτα! Μ.

Eu-aggelos said...

ο Ζινταν όπως άκουσα απο ένα δημοσιγράφο πολύ σωστα δεν έφυγε με κινηματογραφικο τρόπο αλλα με αληθινο και ποδοσφαιρικο.

οταν περάσει λίγος καιρός θα μας μείνουν οι στιγμες ποδοσφαιρικής μαγείας που μας έχει χαρίσει και όχι αυτη η άτυχη στιγμή του.καλησπέρα!

Marialena said...

Ευ-άγγελε, εσύ εκφράζεις μια πιο μετριοπαθή στάση και στο τέλος έτσι θα γίνει, όταν ο απόηχος από το χθεσινοβραδυνό τελικό καταλαγιάσουν.

Βρε Sourfou παιδί μου (!) κρίμα δεν ήταν, που τέτοιος παίχτης δεν σήκωσε το τιμημένο? Ειρωνεία της τύχης, ή απλά παιχνίδια της μοίρας του ίδιου του Ζιζού? Το γαμώτο θα μας μείνει από την κουτουλιά...

ΠΡΕΖΑ TV said...

Καλημερα και απο εμενα.Κατι μου λεει οτι σε μια εβδομαδα κανεις δεν θα θυμαται τιποτε!!!

Marialena said...

Καλημέρες Νίκο & Sourfou! Η καθημερινότητα έχει την σημασία της ακριβώς γι' αυτό που είναι, το ασήμαντο ή σημαντικό, το απλό ή το σύνθετο. Όπως είπε και ο Sourfou "you never know"... φιλιά!