Tuesday, July 18, 2006

Θέλω να κοιμηθώ...

Image Hosted by ImageShack.us

Τους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκω τον εαυτό μου να στερείται πολλές φορές του απαραίτητου ύπνου σε καθημερινή βάση. Από τη μια οι έννοιες μου, από την άλλη ο καιρός που ολοένα ζεσταίνει, κοιμάμαι αρκετά αργά τα βράδυα και στριφογυρίζω σαν το αρνί στη σούβλα στο κρεββάτι μου. Όταν θα πάω σπίτι μετά τη δουλειά, αντί να πιάσω να κάνω τις δουλειές που έχω, θα προσπαθήσω πρώτα να κοιμηθώ για λίγο, να στανιάρω!

Όμως, υπάρχουν φορές που το τηλέφωνο παίζει τον Συνήγορο του Διαβόλου με τον ύπνο μου: Ντρρριν, για ενημέρωση από εταιρίες, ντριν από τους γονείς που ρωτούν εάν κοιμάμαι (ναι, και σας έβαλα υπόμνηση χωρίς να σας το πω για να με ξυπνήσετε!)

Θέλω να κοιμηθώ και ο ύπνος μου να με ξεκουράσει όπως το χρειάζομαι. Να κοιμηθώ και να μην ακούω τίποτα άλλο εκτός από την ανάσα μου, να κοιμηθώ και να μην ξυπνάω σε κάθε στριφογύρισμα που κάνω. Μου φαίνεται στις διακοπές ένα κομμάτι του χρόνου μου θα αφιερωθεί στην υπνοθεραπεία, ελπίζοντας ότι μετά την εαρινή νάρκη που φιλοδοξώ να περιέλθω, θα ξαναγεμίσουν -επιτέλους- οι μπαταρίες μου!

Όταν με το καλό ξαναγεννηθώ, να μην ξεχάσω να ζητήσω από τον Δημιουργό της Πλάσης, να με εφοδιάσει με διακόπτη διακοπής λειτουργίας, γιατί με την σημερινή εγκατάσταση που μου χει κάνει, θα κάψω κανά κύκλωμα και άντε μετά να κάνεις σέρβις στο μοντέλο!

8 comments:

Λύσιππος said...

Αυτή η "αποπρίζωση" όπως τη λέω εγώ, είναι απαραίτητη. Απλά, κλείσε όλες τις ενοχλητικές ηλεκτρονικές συσκευές για τη διάρκεια της ξεκούρασης.

Anonymous said...

Καλή λύση η "αποπρίζωση" αλλά μερικές φορές δε σε παίρνει να τα κατεβάσεις όλα (π.χ. πιθανά επείγοντα τηλεφωνήματα). Μια μέση λύση που εφαρμόζω είναι εκτροπή του σταθερού στο κινητό και προσωρινά το κινητό στη σιγή (πως το λένε; παροδικό προφίλ;) Μετά από κάποια ώρα αν κάποιος σε πάρει πρέπει να έχει σοβαρό λόγο.

Και ένα μη τεχνικό κόλπο.. Ενημέρωσε τους πάντες ότι χρειάζεσαι ύπνο. Έτσι έκοψα την κακή συνήθεια των γονιών μου να παίρνουν τηλέφωνο πριν από τις 10πμ Σάββατα και Κυριακές.

ζζζζζζζζ :-)

Markos said...

Τώρα αν εγώ πω, πως δεν χάνεις και πολλά που δεν κοιμάσαι, αντίθετα κερδίζεις, μάλλον θα είμαι εκτός κλίματος.
Έχω την αίσθηση όμως ότι δεν είναι ο ύπνος που σου λείπει, αλλά αυτά που σου παίρνουν οι "κλέφτες χρόνου".
Καλησπέρα

Marialena said...

Καλησπέρα μετά τον απογευματινό σημερινό υπνάκο! 2ωρίτσες και κάπως συνήλθα! Τώρα πεινάω, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...

@ Λύσιππος: Τι κάνεις βρε ψυχή ανήσυχη? Απομπρίζωση ε? Καλή ιδέα, μάλλον θα αρχίσω να την εφαρμόζω όταν χρειάζεται (λέμε τώρα!)

@ Unique fish: Καλοσώρισες και συγχαρητήρια για την όμορφη σελίδα που έχετε! Το σπαστικό είναι να έχεις κοιμηθεί καλές 5 το πρωί και κατά τις 10 τσουπ, ντριιιν οι δαίμονες του τηλεφώνου: "Έλαααα, σε ξύπνησα, είναι 10:30, ακόμα κοιμάσαιιιι?" (Γιατί βρε αδέλφια, άμα δλδ ξυπνήσω στις 11, θα πέσουν τα καράβια μου έξω???) Χάρηκα, να τα ξαναλέμε!

@ Μάρκος: Καλώς τον! Τι είπες τώρα αρχηγέ μου! Μεγάλη κουβέντα "οι κλέφτες χρόνου". Σ'ευχαριστώ για τον ορισμό. Δηλαδή για να κάνω λίγο χιούμορ βραδυάτικα, αυτά τα πλασματάκια που βλέπω να μπαινοβγαίνουν στο δωμάτιό μου όταν ξαπλώνω, έτσι λέγονται τα παλιοσιχαμένα? Σοβαρά τώρα, πόσο μα πόσο δίκιο έχεις... Ωραία κουβέντα έπιασες, μακάρι να μας δωθεί η ευκαιρία να την συνεχίσουμε!

Anonymous said...

Μήπως πίνεις πολλούς καφέδες; 'Οσο για τους καλούντες, εύκολο το βλέπω: Βάλε αυτόματο τηλεφωνητή να λέει ότι κοιμάσαι και δεν μπορείς να απαντήσεις και βγάλε το καλώδιο από την τηλεφωνοπρίζα. Κλείσε και το κινητό και ...ΖΖΖΖΖΖΖΖ!

Marialena said...

Σούρφου, δεν μιλάω βρε για τον ύπνο του δικαίου!!! Για τον κανονικό λέω που σε ξεκουράζει...

Ηλιότυπο καλημέρα! Όχι ματάκια μου, έναν πίνω το πρωϊ στο γραφείο μετά πάπαλα. Δεν είμαι των καταχρήσεων γενικότερα, αλλά όταν επιβαρύνομαι ψυχολογικά μου συμβαίνει αυτό πολλές φορές...

Anonymous said...

Το τάι-τσι δεν βοηθάει καθόλου? Τηλεμάρκετινγκ? Αννίτα Πάνια? Τίποτα?

Μάλλον χρειάζεσαι διακοπές...

Marialena said...

Πως δεν βοηθάει Βάλια μου το τάι-τσι! Τα άλλα φτου σκόρδα, τπτ, κούκου τσα! Είναι η αίσθηση της χαλάρωσης και της φόρτισης των μπαταριών που χρειάζεται μάλλον!

Πολλά φιλιά και καλημέρες! Μ.