Friday, July 14, 2006

Απίστευτα και όμως αληθινά!

Ευτράπελο Νο 1!

Πάμε που λέτε να δούμε με τον αδελφό μου, το καινούργιο SUV της Dodge που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ονόματι Caliber, πριν λίγες μέρες στην εδώ αντιπροσωπεία. Εκεί που χαζεύουμε τα αυτοκίνητα και περιμένουμε να μιλήσουμε με τον πωλητή, βλέπουμε μια κυρία πολύ μεγάλης ηλικίας (γριά σας λέω!), με δυσκολία να προσπαθεί να διασχίσει την έκθεση και να βγει έξω. Σκέφτομαι πως ίσως να είναι η μητέρα του ιδιοκτήτη και πως στην ευχή την άφησαν ασυνόδευτη να κυκλοφορεί χωρίς κάποιον δίπλα της να την στηρίζει, αφού έχει αυτήν τη δυσκολία στο περπάτημα.

Τελειώνοντας με την ενημέρωση, βγαίνουμε έξω να πάρουμε το αυτοκίνητό μας και να φύγουμε. Εκεί είναι και η γιαγιούλα που την ξαναβρίσκουμε μπροστά μας και πάει προς τον πωλητή που μας εξυπηρέτησε. Του λέει να την βοηθήσει να βγάλει χειρόφρενο από το αμάξι της που τι έφερε για σέρβις και τους βλέπω να κατευθύνονται σε ένα τεράστιο τζιπ 5.000 κυβικών με σπέσιαλ έκδοση παρακαλώ, να ανεβαίνει η γιαγιάκα και σε λίγο να ξεκινά να φύγει!

Μας βλέπει ο πωλητής που έχουμε μείνει άφωνοι και μας λέει το εξής καταπληκτικό: Η εν λόγω κυρία είναι 85 ετών, έφερε το 2 ετών αμάξι της για σέρβις των 1.000 χλμ και κάθε φορά που βγαίνει η καινούργια έκδοση έρχεται και το αντικαθιστά! Είπατε κάτι???

Ευτράπελο Νο 2!

Στο πολυκατάστημα Praktiker πάμε μαζί με τον πατέρα μου να ψωνίσουμε έπιπλα κήπου, προχθές το βράδυ. Βρίσκουμε 2 ξύλινες καρέκλες για τη βεράντα μου από σουηδικό ξύλο άριστης ποιότητας και επειδή μας άρεσαν τις παίρνουμε! Τις ζαλώνομαι παραμάσχαλα και κατεβαίνουμε στο ταμείο. Σημειωτέον οι καρέκλες είναι άτιμες στην έκθεση. Ρωτά η ταμείας για την τιμή τους κάποιον από το τμήμα κήπου και σε λίγο αφού περιμένουμε αγκαλιά με τις καρέκλες, μας κοιτά η ταμίας και μας λέει:

- Κοστίζουν 189 ευρώ η μία, θα τις πάρετε?

Εεεε, εμείς φυσικά μείναμε ξεροί από την τιμή και μαζί με τους από πίσω μας κάναμε και χιούμορ δήθεν, αφού δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας! 189 ευρώ η μία καρέκλα!!! Εκ των υστέρων το μετάνοιωσα που δεν τις πήραμε, γιατί τέτοια ευκαιρία που θα την ξαναβρώ μου λέτε? Ήμαρτον Κύριε!

Καλό μας σαββατοκύριακο, Μαριαλένα ;-}

12 comments:

Unknown said...

Καλημέρα Μαριαλένα
παντός καιρού!

Η γιαγιούλα να είσαι σίγουρη
ότι πολύ σύντομα θα πάει μαζί
με το 4χ4

Καλό σου πρωινό
καλοκαιρινό και δροσερό
καλοκαιρινή μου μαριαλένα

Marialena said...

Καλημέρα Καπετάνιε μου! Αν δεν την έβλεπα τη σούπερ-γιαγιά δεν θα το πίστευα σου λέω!!! Να φτάσουμε στα χρόνια της και στα κυβικά του τζιπ της, λες? χα,χα! Σε φιλώ! Μ.

An-Lu said...

Καλημερούδια!
Έχουν σφίξει οι ζέστες!!! Αυτό έχω να πω.
Καλό σου Σαββατοκύριακο!
πολλά φιλιά επίσης!

Marialena said...

Δε λες τίποτα φιλενάδα! Καλό σαββατοκύριακο και από μένα, καλές βουτιές και βολτίτσες! Μάκια, Μ.

artfarted said...

Τι εμπειρίες επιφυλάσσει το shopping!

Marialena said...

... και πως πάει το χέρι στα "οικονομικά" προιόντα ε?

Καλημέρα σου art!!! ;-}}}

Uncle Aris said...

Pwpw ti blakes pou kukoforoune re...Auth h giagia mporei an apasa stigmh na paei apo egkefaliko h kardia sto timoni kai meta opoion parei o xaros. Auto basika pou kanei toso auth oso kai h antiproswpia einai egklhmatikh aneu8hnothta. Kai meta leme gia ta atuxhmata stis asfaltous...

Marialena said...

Θείε ΄Αρη, καλοσώρισες στη σελίδα μου και στην μπλογκόσφαιρα! Χμ, αυτό το ενδεχόμενο που το πας? Σαν να οδηγεί κάποιος μεθυσμένος μου κάνει παρόμοιος κίνδυνος! Αφού έχει τόσο χρήμα γιατί δεν παίρνει έναν οδηγό να είναι και κείνη ήσυχη?

Καλό σ/κ στην Espana, buenos dias, Μ. ;-D

museologist said...

Χμμμ...δεν τυχαίνει να έχεις το τηλέφωνο της ώριμης κυρίας με το τζιπ ε;...

Γεια σου Μαριαλένα.

Uncle Aris said...

kalws sas brhka ki esas sthn selida sou, giati sthn blogosfainra exw ki egw ena blog edw kai merikous mhnes. Gracias por tu deseos. Igualmente :D

ΠΡΕΖΑ TV said...

Η γιαγια πρεπει να παιρνει ναρκωτικα...δεν γινεται αλλιως.

Στα Praktiker kai ta Carrefour θελει μεγαλη προσοχη στις τιμες.Ειναι λιγο κλεφτες!!!

Marialena said...

@ Museologist: Καλοσώρισες! Όχι τπτ άλλο, αλλά δεν θυμάμαι και την πινακίδα ολόκληρη για να στην πω μιας και ενδιαφέρεσαι ...να βοηθήσεις τη γιαγιούλα, όπως κατάλαβα! χα,χα!!! ;P LOL!

@ Uncle Aris: Φιλιά και καλό σ/κ!

@ Πρέζα TV: Ή Red Bull έπινε που της έδινε φτερά ή δεν είχε σίγουρα το γνώθι σαυτόν! Κοινώς "που πας βρε καραμήτρο, 85 χρονών λείψανο?"

Τα μάτια μας τέσσερα θέλει γιατί είναι καταστήματα του ίδιου ομίλου αυτά εδώ που αναφέρεις, γι' αυτό και η πολιτική είναι προφανώς η ίδια! Γρηγορείτε να μην χανόμαστε!