Sunday, July 30, 2006

Η θάλασσα μέσα μου!

Σάββατο βράδυ πηγαίνω στη παραλία. Είναι ήδη 8 και μισή και γω βουτάω στα γαλήνια νερά του μικρού κόλπου, της "δικής" μου παραλίας. Σχετικά γρήγορα μπαίνω στο νερό και αρχίζω να κολυμπώ προς τα μέσα. Το νερό σε θερμοκρασία ανεκτή αυτήν την ώρα, μα εγώ παλεύω με τον εαυτό μου να νιώθω καλά για το θαλασσινό αυτό μπάνιο στο σούρουπο.

Εντάσεις, άγχη, νεύρα, βγαίνουν από το κορμί μου και παίζουν κρυφτό με την υπέροχη θάλασσα. Προσπαθώ να μην σκέφτομαι, προσπαθώ να μην άγχωμαι, προσπαθώ να ζήσω το εδώ και τώρα! Οι αντιστάσεις μου επιτέλους κάμπτονται σε λίγο και αρχίζω να βυθίζομαι στην απεραντοσύνη των νερών. Καθώς νωχελικά επιπλέω και βλέπω τον ορίζοντα να χρωματίζεται από την δύση, το κομμάτι μου το υδάτινο ζωντανεύει. "Είσαι και συ νερό, μην το ξεχνάς" μου ψιθυρίζει καθώς αισθάνομαι την θάλασσα σαν μια πελώρια Μήτρα και γω μέρος της, κολυμπώ στα φιλόξενα νερά της. "Άσε τον εαυτό σου να συγχρονιστεί μαζί μου" μου λέει η Μήτηρ των Πάντων και γω κλείνω τα μάτια και οραματίζομαι τον τέλειο συγχρονισμό μεταξύ μας. Νιώθω ήδη καλύτερα από πριν και κάθομαι ακόμα λίγο να απολαύσω την αίσθηση αυτή.

Image Hosted by ImageShack.us
Σαντορίνη ανεπανάληπτη!

Βγαίνω έξω, ξαπλώνω στη πετσέτα μου. Τα φώτα ήδη έχουν ανάψει στον ορίζοντα. Στο βάθος βλέπω και κάποια πυροτεχνήματα να λάμπουν στο σκοτάδι. Υπάρχει κόσμος ακόμα στη παραλία, δεν φεύγει, κάθεται όπως εγώ και απολαμβάνει ετούτη εδώ την ώρα. Φεύγω ακολουθόντας τον παραλιακό δρόμο για το σπίτι. Το αεράκι χαϊδεύει το κορμί μου μετά τη θάλασσα. Μια γλυκεία μελαγχολία με κυριεύει όσο διαρκεί η διαδρομή. Γυρίζω σπίτι, φοράω ακόμα το μαγιό μου, ωραία αίσθηση! Βλέπω τη θάλασσα να έχει πάρει το χρώμα του ουρανού στο βάθος. Η φωνή της ηχεί ακόμα στα αυτιά μου "...εμείς οι δυό είμαστε ένα,είσαι κομμάτι μου, μην το ξεχνάς!"

Και σήμερα ακολούθησα τη συμβουλή της και αφέθηκα το απόγευμα στα χάδια των κυμάτων της. Σαν να με αγκάλιασε χθες βράδυ, έτσι ένιωσα και σήμερα έτρεξα να χαθώ στην μεγάλη υδάτινη αγκαλιά της και πάλι, στην άλλη "δική" μου παραλία. Δυό μέρες η ίδια αίσθηση...και γω ένας κόκκος άμμου, μέσα το μεγάλο το μέγα κομμάτι αυτής της Γης!

23 comments:

Uncle Aris said...

Τι φοβερή φωτογραφία...Καταλαβαίνεις τι θα πεί Ελλάδα... Άσπρα σπίτια, απέραντο γαλάζιο... Μόνο βλέποντας κάτι τέτοιες φωτογραφίες με πιάνει νοσταλγία για την Ελλάδα... Φοβερή φωτογραφία...

Marialena said...

Καλημέρα Άρη μου! Πραγματικά αυτή η φωτό μυρίζει Ελλάδα. Είναι εκπληκτική. Όμως κάθε μέρος έχει τις ομορφιές του και υπάρχουν πράγματα που μένουν στον νου σαν αναμνήσεις! Εσύ που βρίσκεσαι τώρα?

Anonymous said...

Να'σαι καλά ρε Μαριαλένα, μας ταξίδεψες από την βαρεμάρα και την ανία της δουλειάς στην μαγεία του καλοκαιριού και της θάλασσας!!

Αλκάθοος

Marialena said...

Καλημέρα Αλκάθοε, πες το ψέμματα, έχουμε αφήσει τα της πόλης μακριά, έστω και αν είμαστε ακόμα εδώ.

Άδεια φέτος πότε παίρνεις?
Καλημέρα!!!

Ανδρομεδα said...

Καλά νερά... μέσα και τριγύρω!

ZissisPap said...

Αχ... Βαχ...
Να ανέβαινα τα σκαλιά και να με περίμενε ένα ουζάκι, μουσική...
Αχ... Βαχ...

Marialena said...

Καλημέρα Ανδρομέδα! Ύδωρ πηγή ζωής!
Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και θα χαρώ πολύ να σε ξαναδώ και εδώ και στην ποίησή μου...

Βρε δόκτωρα, όχι μόνον αυτό, αλλά και να απολάμβανες εξαίσιες μουσικές του κόσμου παρέα με τον ήλιο που δύει, ε,ε,ε, τι λές καλό?

Anonymous said...

Τελευταία μου βδομάδα στην δουλειά και μετά ................ δρόμο!!!

Εσύ πότε?

Αλκάθοος

ZissisPap said...

Τα πάντα απολαμβάνεις σε τέτοια μέρη...
Από τα πιο μικρά...
Την ανάσα σου, τους χτύπους της καρδιάς, την ματιά που δεν σταματά πουθενά...
Αχ... Βαχ... σου λέω!!!

Marialena said...

Και γω το ίδιο... και μετά πάμε γι' άλλα!!! Να ξυπνάμε χωρίς ρολόι βρε αδελφέ, μεγάλη υπόθεση!!!

Για που λέει φέτος το πρόγραμμα?

Marialena said...

Killing me softly dear Sigmund! Είναι Δευτέρα και είμαστε ακόμα στη δουλειά, γιατί το κάνεις αυτό τώρα??? Σώμα εδώ και μυαλό οπουδήποτε αλλού ένα πράγμα... αχ!

ZissisPap said...

Εγώ φταίω;
Μας πετάς μια Σαντορίνη στο κεφάλι πρωί πρωί, μυρίζει θάλασσα το ποστ, άσε την αλμύρα που κολλάει στο πληκτρολόγιο, και μεις πρέπει να το παίξουμε καλόγριες!!!
Προγραμμάτιζα αυτή την εβδομάδα να δουλέψω σε ένα μεγάλο πρότζεκτ με την ησυχία μου και ξαφνικά γύρισε ο Mboy και άρχισε τα σεντόνια, οπότε τζίφος...
Άσε που πεινάω και ονειρεύομαι το γαύρο που ξεκλήρισα εχτές...
Με έπιασε το παράπονο τώρα... :)

Marialena said...

Οχουτσου! όχι πουλάκι μου, μην μου αγχώνεσαι Δευτεριάτικα και κάνει και ζέστηηηη έξω! Εκφράσου ελεύθερα... έλα μη μου στεναχωριέσαι, γιατί κρίμα είναι και πεινάς κιόλας!!! ;-D (βρε τι πάθαμε με τη φωτό τη ξεσηκωσιάρα!)

Mirandolina said...

Τι ομορφια ειν αυτή! Εμένα με "έκλεψες" για λίγο απ το γραφείο, πάντως (κι είμαι σε διπλοβάρδιες εδώ και 10 μέρες - σου χρωστάω!)

Marialena said...

Και στο Αμέρικα στον δρόμο των blues πότε πάτε Μιραντώ μου με το καλό? Να σαι καλά βρε ψυχή για το σχόλιο! Αυτό έλειπε, να μιλάμε για θάλασσες και βουτιές στο σούρουπο και να παραπέμπεσαι στο γραφείο... Άσε να χειμωνιάσει, φτου σκόρδα!

σε φιλώ, καλό κουράγιο... Μ.

Unknown said...

Καλημέρα Μαριαλένα μου
καλοκαιρινή και πάντα δροσερή
σαν ταξιδιάρικο χελιδονόψαρο
να πετάς στις κορφές των κυμάτων
της θάλασσας της μοναδικής

όλη η δροσιά και η ομορφιά της
να είναι πάντα μέσα στην
καρδιά σου

καλό σου πρωινό
καλή εβδομάδα

Marialena said...

Καλησπέρα Καπετάνιε μας παντός καιρού! Σ' ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές για μια καλή εβδομάδα. Ανθρωποι σαν και σένα με την χρυσή καρδιά σπανίζουν ανάμεσά μας!

Να σαι καλά και χάρηκα πολύ που είδα αυτό που μου έστειλες! Μ.

Stavros Katsaris said...

Δεν διάβασα ακόμη το κείμενο γιατί έπαθα πλάκα με τη φωτογραφία!!!

Απίστευτη!!!!

Ταλεντάρα!

Θα το διαβάσω και θα επανέλθω για σχόλιο!!!

Marialena said...

Σταύρο μου καλησπέρα! Ακόμα εδώ κι εσύ? Δεν θα πάρεις άδεια από την επιχείρηση τον Αύγουστο? Να σαι καλά για τα επαινετικά σου λόγια, αν θες κράτα και τη φωτό να σε εμπνέει... Είναι εκπληκτική όντως!

φιλιά, Μ.

YO!Reeka's said...

μμμμ ωραία η εικόνα που περιγράφεις, σαν να την έβλεπα. να λύνεσαι απόλυτα, να αδειάζει το μυαλό σου, στη μέση του πουθενά, με λίγα και καλά

Uncle Aris said...

Βαρκελώνη αυτήν την στιγμή αν και θα φύγω σύντομα...

Μαύρος Γάτος said...

Καλό μήνα Μαριαλένα μου.

Marialena said...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!!!

@ Gelial: Μ' αρέσει που οπτικοποίησες αυτό που περιέγραψα Γιώργο μου. Ναι όπως το λες ήταν...

@ Θείε Άρη: Αϊ-αϊ-αϊ, τι μου κάνεις Άρη μου με τη Βαρκελώνη... κάποια μέρα θέλω να γνωρίσω τις ομορφιές της Costa Cataluna...!

@ Μαύρος Γάτος: Επίσης Μίλτο μου, εύχομαι ο μήνας αυτός να δώσει μια ανάσα στη ζωή σου και να φέρει λίγη από τη χαρά που σου αξίζει!!!