Friday, December 08, 2006

Να είστε ανεκτικοί!

Έχετε τη δύναμη να ανεχτείτε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε κατάσταση. Ανεκτικότητα όμως δεν είναι μόνο να υποφέρετε σιωπηλά. Σημαίνει να πηγαίνετε πέρα από οποιαδήποτε προσωπική ταλαιπωρία που μπορεί να νιώθετε, και να δίνετε ένα δώρο σε αυτόν που ανέχεστε.

Να δίνετε τον χρόνο, την προσοχή, την κατανόηση, την συμπόνια και την φροντίδα σας. Όλα αυτά είναι δώρα τα οποία, παραδόξως, λαμβάνετε κι εσείς κατά την διαδικασία της προσφοράς σας. Και καθώς προσφέρετε, θα βιώνετε την αυτοεκτίμηση σας και την εσωτερική σας δύναμη να μεγαλώνει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μετατρέψετε την ανεκτικότητα σε δύναμη.


σ.σ. Ευχαριστώ τη φίλη μου Κ. Μπ. που μου έστειλε αυτό το μήνυμα, τώρα που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία η λέξη "ανεκτικότητα" και "δύναμη". Λόγια ουσίας, Μαριαλένα

5 comments:

Anonymous said...

δύσκολο το μήνυμα, ειδικά στις μέρες μας, αλλά απίστευτα αληθινό...

Marialena said...

Καλησπέρα Αλεξάνδρα και καλοσώρισες! Και για μένα η λέξη ανεκτικότητα πέραν από το θετικό της μήνυμα, φέρνει στο νου και τη λέξη "κορόιδο" και "παθητικότητα", αλλά αυτές οι έννοιες έχουν να κάνουν με την οπτική του καθενός μας ξεχωριστά και μόνον...

Πάντως όντως είναι μεγάλο ζήτημα!

Anonymous said...

Καλησπέρα!
Νομίζω πως η ανεκτικότητα υπάρχει για λίγους ανθρώπους, για τους πολύ οικείους!

An-Lu said...

Καλή σου εβδομάδα! ;-)

Marialena said...

@ Σταύρος Κ.: Σταύρο μου καλησπέρα. Τι να σου πω, μου φαίνεται πως αυτή η έννοια είναι κάτι που χωράει πολλή συζήτηση για τους ποιούς και πότε να είναι κανείς ανεκτικός. Ξέρω γω? Μπορεί.

@ Γοργώ: Καλησπέρα Γοργονίτσα μου, επίσης, μακάρι να είναι μια καλή εβδομάδα για όλους μας! Φιλιά...