Sunday, December 17, 2006

Μότο-εκδρομή στη Πάρνηθα!

Σήμερα το πρωί, ανέβηκα ξανά στο βεσπάκι μου τον Βεσπούκιο μετά από 7 εβδομάδες σχεδόν ανάρρωσης κατ' οίκον, με σκοπό να πάω εκδρομή στη Πάρνηθα με την παρέα από το Scooter Club Hellas. Το πόδι δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα ενώ οδηγούσα τη μηχανή, παρά μόνον στο περπατημα ακόμα που πάω βάρκα γυαλό που λένε, αλλά δεν ήταν αυτός λόγος να αποφύγω να πάω τελικά.

Μετά από εννέα χρόνια οδήγησης σκούτερ μέσα στη πόλη, αυτή ήταν η πρώτη φορά που πήρα τον Βεσπούκιο και εξορμήσαμε στην εξοχή. Ο καιρός καλός για την εποχή και προορισμός μας το καταφύγιο στη Πάρνηθα και μετά για φαγητό στη Βαρυμπόμπη όλοι μαζί.

Image Hosted by ImageShack.us

Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία φτάσαμε στον Εθνικό Δρυμό, αν και εγώ διαπίστωσα πως άλλη η οδήγηση στη πόλη και βέβαια άλλη και πολύ πιο τεχνική αυτή στις επαναλαμβανόμενες στροφές της Πάρνηθας, ειδικά με τις μικρές ρόδες που έχει η Vespa, είμαι και γκαζιάρα από τη φύση μου, οπότε έπρεπε αναγκαστικά οι ρυθμοί μου να είναι χαλαροί.

Image Hosted by ImageShack.us

Στο καταφύγιο στο Μπάφι, είχε μια απίστευτη θέα πάνω από τα σύννεφα του Μον Παρνές και των γύρω βουνοκορφών και αφού ξεκουραστήκαμε για λίγη ώρα, μετά κατεβήκαμε στη Βαρυμπόμπη για να αναπληρώσουμε τις χαμένες θερμίδες (έτσι το λέμε τώρα...) Φάγαμε έξω, στη πλατεία Βαρυμπόμπης στους περήφημους "Ίωνες" όπου το κιτς με χρυσές κολώνες αρχαίας εμπνεύσεως μαζί με ένα θεόρατο άγαλμα της θεάς Αθηνάς (ήμαρτον Κύριε, τι άλλο θα δουν τα μάτια μου...) κοσμούσαν τον εξωτερικό διάκοσμο της πλατείας!

Image Hosted by ImageShack.us

Φεύγοντας περάσαμε από το βουνό ξανά και με τα μηχανάκια μας πήγαμε μέσα σε ένα ξέφωτο όπου η αχλή έκανε το τοπίο να φαντάζει ειδυλλιακό το λιγότερο και μου άνοιξε την όρεξη για κάποιο επόμενο πικνικ, όταν ο καιρός το επιτρέψει, γιατί όχι...!
...Αρκεί να μάθω να οδηγώ σωστά το Βεσπούκιο, σε ορεινές διαδρομές και μετά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αφού και μέχρι εκτός δρόμου πήγαμε!

Image Hosted by ImageShack.us
all photos by Marialena, (c)2006

7 comments:

Anonymous said...

marialena come stai?xarhka pou brhka neotera sou k elpizw suntoma na se dw na postareis k sto sugarfree mas..k g na mn aporeis poia eimai..elenh h sogno apo kerkyra..

se filw gluka, kalh anarosh k syntoma konta mas.. xxx...

ΠΡΕΖΑ TV said...

Αφου εισαι αμαζονα!!!
Να προσεχεις!!!

Marialena said...

@ Sogno: Ελένη μου λίγο υπομονή ακόμα να τελειώσει η αποθεραπεία με το καλό και μετά θα είμαι ξανά μαζί σας στο Sugarfree. Μου λείψατε! Θα τα πούμε στο τέλος του χρόνου, πολλά φιλιά!

@ Preza TV: Νικολάκη μου η αμαζόνα πεζή την πάτησε με το πόδι, οπότε δεν με παίρνει παρά να μην προσέχω!
Φιλιά και σε σένα και τα λέμε...

mat said...

Και ναι κυρίες και κύριοι είναι γεγονός Η Μαριαλένα Η Αμαζόνα της Ασφάλτου ( και του χώματος )[θελω να δώ τον βεσπούκιο σε εντούρο :Ρ :Ρ ] ειναι και πάλι στους δρόμους ... Ειμαι συγκινημένος σας λέω τοσο καιρό περίμενα να το διαβάσω αυτό τα μπιρπιλωτά μου μάτια πλημμύρισαν με δάκρυα χαράς !!!!

Το Μπάφι και η Πάρνηθα εν γεννη ειχαν στρώσει χαλί την απαλή ομίχλη για να την υποδεχθούν ...
Μέχρι εδώ γιατί προβλέπω να με πατάει με το τέρας !!! :-)))):Ρ :Ρ


Να είσαι καλά Μαριαλένα μας και με άλλες τέτοιες και πιο υπέροχες διαδρομές .
:-)))))

mat said...

Ξέχασα !!! και για ότι θές απο οδήγηση ρώτα τον Γιαγιά Αρκούδα !!! :-))))

Φιλιά !!!

An-Lu said...

Πάντα τέτοια και καλύτερα κούκλα μου!
Δώσε στο Βεσπούκιο λίγο λαδάκι από μένα! ;-)

Marialena said...

@ Mat: Ε, τέτοια υποδοχή ομολογώ πως δεν την είχα φανταστεί. Και να ήθελα να κάτσω κι άλλο στα αυγά μου, με τέτοια ενθάρρυνση γίνεται, δεν γίνεται! Να σαι καλά...

@ Από το στόμα σου και στου Θεού τ' αυτί Γοργονίτσα μου! Θα του δώσω αγουρόλαδο να πετάει από μόνος του μου φαίνεται! φιλιά!