Monday, February 12, 2007

Έρως σε τέσσερις πράξεις: Πράξη 1η!

ΈΝΑ (2006)

Στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου
Μουσική: Τάκης Μπουγάς
Πρώτη εκτέλεση: Πέγκυ Ζήνα

Image Hosted by ImageShack.us

Ήρθες στη ζωή μου εσύ
κι ο δρόμος μου αλλού μ΄οδηγεί
να κάνω μια καινούρια αρχή δε φοβάμαι
Πίσω αφήνω ότι πονά
και πάω όπου θέλει η καρδιά
με χέρια ενωμένα σφιχτά περπατάμε

Ένα θα ΄μαστε για πάντα εμείς
δε θα μας χωρίσει κανείς καρδιά μου
Ενα και μαζί θα πάμε μακριά
σ΄όλα τα ταξίδια εσύ κοντά μου

Αν τολμάς όλα δικά σου θα γίνουν
εκείνα που τόσο αγαπάς
Αν τολμάς όπου θελήσεις και όπου ζητήσεις
στο τέλος θα πας
Ενα θα ΄μαστε για πάντα εμείς
δε θα μας χωρίσει κανείς καρδιά μου

Ήρθες στη ζωή μου εσύ
του έρωτα φινάλε κι αρχή
σου δίνω και ψυχή και κορμί σ΄αγκαλιάζω
Κράτα με για πάντα εδώ
στα χέρια σου λιμάνι να βρω
στα μάτια σου τον κόσμο εγώ να κοιτάζω

Ένα θα ΄μαστε για πάντα εμείς
δε θα μας χωρίσει κανείς καρδιά μου
Ενα και μαζί θα πάμε μακριά
σ΄όλα τα ταξίδια εσύ κοντά μου

=====================================================================================
Ένας έρωτας, ουτοπικός και ατελέσφορος, σε τέσσερις πράξεις:

Πράξη 1η - Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ...

=====================================================================================

Καλή ακρόαση όλη την εβδομάδα που γιορτάζει ο Έρωτας, μέσα από αυτά τα τραγούδια, από τους στίχους και τις μελωδίες της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Πέγκυ Ζήνα, χωρίς περαιτέρω σχόλια από μένα, γιατί απλά το νοήμά τους με εκφράζει απόλυτα, Μ.

14 comments:

Unknown said...

Καλησπέρα Μαριαλένα

Πάντοτε με τα ωραία σου
Ένα χαμόγελο τα φτιάχνει όλα
μόνο η καλή διάθεση χρειάζεται

Καλό σου βράδυ

Marialena said...

Καλησπέρα Καπετάνιε μου που ξέρεις να εκτιμάς τα όμορφα πράγματα στη ζωή... Καλή εβδομάδα να έχουμε, με ήλιο ή με βροχή, με σύντροφο ή όχι στο πλάι μας. Έτσι είναι η ζωή!!!

zouri1 said...

πεγκυ Ζηνα?
ασε δεν το διαβαζω

Marialena said...

Κάτσε κύριε Υπουργέ, γιατί το σχόλιό σου μόνο κατανοητό δεν γίνεται! Ή δεν το διαβάζεις γιατί απαξιείς (μαγκιά σου...), είτε γιατί προτιμάς να το ακούσεις πρώτα. Αλλά με τον τρόπο που το γράφεις, με μπέρδεψες έως πολύ.

Αν ισχύει το πρώτο, τότε μήπως προτιμάς κάτι σε Φαραντούρη? Υπουργέ μου περιμένω διευκρινήσεις, αλλά εκ πείρας ορμώμενη λέω πως η Πέγκυ Ζήνα σε θέμα σπαραξικάρδια είναι τοπ!

panagiota said...

Μαριαλενα μου,ουτε εγω θελω να την ακουσω.Ουτε και την Φαραντουρη.Και οι δυο στο"Ερατώ"αναφερονται ως μελη:"να σας τα παρουμε παντι τροπω"Αρκετα τις ακουσαμε και τις καναμε με περιουσιες.Εχεις κανα γιαπωνεζικο τραγουδακι να μας αφιερωσεις (δεν ειναι μεσα στην συνθηκη της Ρωμης οι γιαπωνεζοι ακομα)γιατι μπορει αυριο, μεθαυριο να την πεσουνε και στους μπλογκερ,καποιες κυριες τυπου πεγκυ ζηνα(οπως την πεσανε και σ'εμας τους ελευθερους επαγγελματιες) και να ζητανε καποια,ουκ ολιγα ευρωπουλα για την χρησιμοποιηση των πνευματικων τους δικαιωματων εις τα μπλογκ.Δυσκολοι καιροι ξημερωνουν..

tsopanis said...

Εγώ μια χαρά τη βρίσκω την Πέγκυ.
πολύ κλάμα και πόνος λέμε...
Χρόνια πολλά :D

Marialena said...

@ Παναγιώτα: Για τον λόγο τον οποίο επικαλείσαι, συμμερίζομαι την άποψή σου και αποστροφή σου για τους γνωστούς λαϊκούς ερμηνευτές, όμως ο λόγος που τα τραγούδια αυτά τα συγκεκριμένα, με εκφράζουν είναι καθαρά προσωπικός και έχει να κάνει με το νόημα που κρύβουν και προβάλλω στη προσωπική μου ζωή. Κατά τ' άλλα, ο καθένας ακούει αυτό που προτιμά...!

@ Τσοπάνης: Έχω ξεπεράσει χωρισμό με τη Πέγκυ, πολύ άγρια, από κει μου μεινε η προτίμηση... Εύχομαι οι βοσκοπούλες να κάνουν ουρά να αρμέγετε μαζί τα γελάδια και τα πρόβατα αύριο αγαπητέ μου Τσοπάνη!

panagiota said...

Σεβομαι γλυκεια μου"τα θελω"του καθενος και οταν:λεω "ασε,εγω δεν θελω...εξηγω παντα και το γιατι δεν θελω.Κατα τα αλλα παω για ακροαση αυριο με την "ερατω"με αυτους που ολοι θελουν,και τα παντα θελουν και ολα τα θελουν...σε φιλω με αγαπη χωρις να θελω τιποτα....κανα γιαπωνεζικο τραγουδακι μονο....

tsopanis said...

@Μαριαλένα μ' αρέσει ο πληθυντικός (βοσκοπούλες κλπ κλπ ) αλλά φέτος με βλέπω "joker"...:P (απόκριες γαρ!!! )
Έχω γενέθλια σήμερα όμως ,οπότε δικαιωματικά σου ανήκει ένα ποτάκι.
Τζιν τονικ με στιμμένο λεμόνι να υποθέσω;
Χρόνια σου πολλά (αλπίζοντας να σαι και να παραμένεις ερωτευμένη).
Καλημέρα!

Marialena said...

@ Παναγιώτα: Κάτι θα κάνουμε και για το γιαπωνέζικο άσμα, αλοίμονο, χατήρι δεν χαλάμε, μέρες που είναι!

@ Τσοπάνης: Πολύ σωστά αγαπητέ μου, τζιν τόνικ με λεμόνι, πως το κατάλαβες? Χρόνια σου πολλά για τα γενέθλιά σου, Υδροχόε εσύ της φύσης, καλή χρονιά να έχεις και να χαίρεσαι αν μπορείς τη κάθε σου μέρα!

Εγώ είμαι σαν το σπίρτο στον Έρωτα, αν η καρδιά μου κάνει το κλικ, άναψε, αλλά αν ο αέρας μου σβήσει τη φλόγα, πάει και το αίσθημα. Τον έρωτα τον συναντώ σε πολλές πλευρές της ζωής, προσδοκώντας να εξανθρωπιστεί και να έλθει να ανάψει το σπίρτο μου ξανά! Μακάρι η ευχή σου να πιάσει!

adaeus said...

Μα γιατί δεν τους αρέσει η Πέγκυ? Μα είναι κορμάρα! Και της αρέσουν οι ώριμοι άνδρες. Εχω ελπίδες!!!

Marialena said...

@ Adaeus: Ως άνδρας σου δίνω ένα δίκιο για την προτίμησή σου στη Πέγκυ Ζήνα! Μια πιθαμή άνθρωπος είναι, αλλά δεν παύει να έχει ωραία σκηνική παρουσία. Αλλά στο θέμα διαθεσιμότητας, μάλλον θα σε απογοητεύσει καθότι είναι καπαρωμένη χρόνια τώρα... Γιατί δεν κοιτάς κάτι σε πιο διαθέσιμο για αλλαγή? Ή προτιμάς τα δύσκολα?

adaeus said...

Δεν το ήξερα ότι είναι μια σταλιά. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου? Αν και τα καλά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια.
Ας σοβαρευτούμε τώρα όμως... Ο έρωτας έχω την εντύπωση ότι δεν έχει καθόλου να κάνει με τη "διαθεσιμότητα" του άλλου. Απλά σου "συμβαίνει"...

Marialena said...

Σωστό σε βρίσκω Adaeus, για τα πολύτιμα αρώματα! Σάμπως και ξέρω και εγώ για τον έρωτα, περισσότερα από τον καθένα μας? Είναι να σου κάνει αυτό το "κλικ" και μετά αρχίζει η περιπέτεια, αυτό ξέρω!