Thursday, January 25, 2007

Evo Morales - παράδειγμα προς μίμηση!

Image Hosted by ImageShack.us

Ο για δεύτερη φορά εκλεγμένος Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ανακοίνωσε μετά την επανεκλογή του στο αξίωμα, ότι προτίθεται να εφαρμόσει μείωση μισθών στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ξεκινώντας πρώτα από τον εαυτό του!

Έτσι, από 5.500 ευρώ που ελάμβανε ως μισθό, τώρα θα παίρνει μόνο 3,200 ευρώ μηνιαίως. Ο 47χρονος Μοράλες προσπαθεί έτσι να μειώσει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος σε μια χώρα που βρίσκεται ανάμεσα στις φτωχότερες της Λατινικής Αμερικής.

Και διερωτόμαι εγώ τώρα, η κάτοικος της Μπανανίας, αν ο "πτωχός πλην τίμιος" πρόεδρος έχει ακουστά για μια μικρή χώρα της Μεσογείου, ονόματι Ελλαδιστάν, στην οποία οι βουλευτές της συνήθως θεματοφύλακες των εδράνων του Κοινοβουλίου με ζέση, εισηγούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα άυξηση των αποδοχών και προνομίων τους, καθώς και όσων επηρρεάζονται από τα δικαιώματά τους, όπως Διοικητές ΔΕΚΟ, ανώτατοι δικαστικοί, Πρόεδροι και Δ.Σ. οργανισμών του Δημοσίου και πάει λέγοντας.

Νομίζω πως ο Μοράλες σε αυτή τη περίπτωση "πιάστηκε κορόιδο", καθότι ουδείς Νεοέλλην θα δεχόταν τέτοια ατιμωτική γι' αυτόν, πρωτοβουλία μείωσης μισθού και δη κυβερνητικός αξιωματούχος. Ακούς εκεί! Μήπως είναι τρελλοί αυτοί οι Βολιβιανοί?

Πηγή: Evo Morales - Wikipedia

Μαριαλένα, 25/01/2007 (μεταξύ σοβαρού κι αστείου)

No comments: