Friday, February 09, 2007

Bye bye Monitor, hello Sync!

Σήμερα διαπίστωσα πως μια νέα υπηρεσία παρακολούθησης της ελληνικής μπλογκόσφαιρας εγκαινιάστηκε πρόσφατα, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τη συνέχεια του Μόνιτορ του Παναγιώτη Βρυώνη. Ονομάζεται Sync.gr και θα την βρείτε ΕΔΩ .

To Sync, σύντομα θα θέσει σε λειτουργία και νέες υπηρεσίες για την παρακολούθηση των ελληνικών μπλογκς και των δημοσιεύσεών τους και έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται μέλη.

Εκτός από τα ιστολόγια, τα μέλη θα μπορούν να παρακολουθούν και τα καινούργια podcasts & videocasts, μέσα από τον κατάλογο που μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους με ενδιαφέρουσες γι' αυτούς, σελίδες που θέλουν να παρακολουθούν.

Είδα δε, πως στην αρχική σελίδα βρίσκεται και ένα Τοπ - 100 των ελληνικών μπλογκς που βασίζεται στη μέθοδο Page Rank, που χρησιμοποιεί το Technorati και το Google, που βασίζεται σε πόσα εισερχόμενα λινκς (συνδέσεις), έχει κάθε σελίδα στον παρόντα χρόνο. Τη κατάταξη αυτή θα τη βρείτε επίσης ΕΔΩ προς ενημέρωσή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον νέο ελληνικό aggregator και όχι μόνο, θα βρείτε στη σελίδα του NYLON και στο μπλογκ του Παναγιώτη Βρυώνη με τίτλο Το Μόνιτορ πέθανε , όπως και στο άρθρο που φιλοξενεί το Webz.gr

2 comments:

Klearchos said...

Καλημέρα Μαριαλένα!!

Τι μανία σε έχει πιάσει με τα ΤΟΠ των blog; Ο καθένας έχει το δικό του τοπ... Για παράδειγμα: Εγώ δεν διαβάζω ποτέ Νίκο Δήμου. Τελευταία φορά που διάβασα κάτι του Νίκου Δήμου ήταν ο Μπούφος όταν πρόεδρος της δημοκρατίας ήταν ο Σαρτζετάκης. Έχω μπει και μια δυό φορές στο blog του, αλλά δεν ξέρω γιατί αλλά δεν κόλλησα... Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο... Ο άνθρωπος μια χαρά είναι... Από την άλλη καθημερινά κάνω μία βόλτα στο δικό σου blog...

Marialena said...

Κλέαρχέ μου καλημέρα. Καμμία μανία δεν με έχει πιάσει με το όποιο Τοπ-100, αλλά επειδή αυτή η μέθοδος μέτρησης δείχνει σαφώς πιο αξιόπιστη από την προηγούμενη, ήθελα να υπάρχει και επιπλέον ενημέρωση από μέρους μου, μιας και το έθιξα αρχικά λόγω του αφιερώματος του Ελεύθερου Τύπου.

Δεν κάνω προσωπική χάρη κανενός, ούτε προβάλλω τον εαυτό μου μέσα από την αναφορά στο λινκ. Όποιος θέλει τη βλέπει, όποιος δεν θέλει δεν ασχολείται. Απλή ενημέρωση είναι και τίποτα άλλο, ειδικά τώρα που μια νέα υπηρεσία βγήκε στον αέρα και γι' αυτό έκανα το ποστ.

Συμφωνώ ότι οι προσωπικές μας επιλογές δεν ορίζονται από καμμία λίστα ή αναφορά λόγω δημοσιότητας.

Καλό σ/κ εύχομαι και να μαστε καλά.