Monday, October 15, 2007

15/10/07 : Οι bloggers διαδηλώνουν για την Φύση!

Η πρόταση για την σημερινή ημέρα είχε τεθεί εδώ και κάποιες μέρες από τον Μελομένο μέσα από την συχνότητα του Whispering Planet. Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ ενημερώνει για την κίνηση των ιστολόγων τους τηλεθεατές. Με χαρά αντελήφθηκα πως δεν είναι μόνο "λόγια του αέρα" όπως θέλουν να νομίζουν μερικοί, οι φωνές που σήμερα θα υψωθούν στο διαδίκτυο και θα ταξιδέψουν σ' όλον τον κόσμο για να ακούσει το μήνυμα της διαμαρτυρίας μας.


Από τη μεριά μου θέλω να παραθέσω σχετικές πληροφορίες για την εκμετάλλευση των λεγόμενων "εναλλακτικών μορφών ενέργειας" ήτοι, αέρας, νερό, ήλιος, υποπροϊόντα αποβλήτων, γεωθερμία κλπ, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών στις σύγχρονες ενεργοβόρες κοινωνίες που ζούμε. Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στα αρχικά ακόμα στάδια ανάπτυξης αυτών των τεχνολογιών, αλλά στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν υιοθετήσει ήδη αυτήν την πρακτική και αξιοποιούν με αξιοθαύμαστη εφευρετικότητα τα στοιχεία της φύσης προς όφελος του περιβάλλοντος και των αναγκών των πολιτών.

Δείτε λοιπόν πως κατασκευάζει υπεράκτια αιολικά πάρκα η Ολλανδία, ή πως η Νορβηγία εκμεταλλεύεται το θαλασσινό νερό και πως η Βρετανία κατασκεύασε τεράστια αιολικά πάρκα έξω από τις ακτές της.

Επίσης, δείτε στα αγγλικά πως οι Βρετανοί διαχειρίζονται τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα της αρμόδιας υπηρεσίας.

Στη περίπτωση της χώρας μας, ακόμα υπολειπόμεθα δυστυχώς από τις δυνατότητες ανάπτυξης των συγκεκριμένων τεχνολογιών στη χώρα μας και αυτό οφείλεται στην έλλειψη τόλμης στην εφαρμογή αυτών των λύσεων σε ευρεία βάση και στην Ελλάδα. Είναι αναπόφευκτο να υιοθετήσουμε λύσεις δοκιμασμένες σε χώρες του εξωτερικού προτίτερα, μα όσο βασιζόμαστε στις βλαβερές για το περιβάλλον τεχνολογίες που εφαρμόζει η ΔΕΗ στους μεγάλους σταθμούς παραγωγής ενέργειας όπως η Μεγαλόπολη, το Αλιβέρι και η Πτολεμαϊδα, τόσο θα επιβαρύνεται το περιβάλλον και ως συνέπεια και η υγεία των πολιτών από την χρήση του λιγνίτη και του λιθάνθρακα ως καύσιμη ύλη.


Image by www.waldemart.ru

Η Φύση έχει δώσει στη χώρα μας άφθονες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που είναι στο χέρι μας να διαχειριστούμε σωστά για να αφήσουμε ένα καθαρότερο περιβάλλον κληρονομιά στις γενιές που θα έλθουν μετά από εμάς. Η επιλογή τους είναι μονόδρομος!

Marialena, 12/10/2007

Υ.Γ. Ανακοινώθηκε πως ο πρώην Αντιπρόεδρος επί Προεδρίας Κλίντον, Αλ Γκορ, θα παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης για το 2007, λόγω της εκστρατείας για τις Κλιματικές Αλλαγές στον Πλανήτη, που εδώ και αρκετά χρόνια υποστηρίζει ένθερμα. Αναρωτιέμαι, αν ήταν αυτός όντως ο επόμενος πλανητάρχης αντί για τον νυν, πόσο καλύτερος θα μπορούσε να είναι ο κόσμος μας σήμερα...

Πηγή: Flash.gr


Image by www.manomet.org

4 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Ποιοι ειναι οι εμπνευστες του blog action day?Γιατι κατι μου λεει οτι βρωμαει η υποθεση και οτι απο πισω κρυβονται δηθεν οικολογικες εταιρειες;;;

Marialena said...

Νίκο μου καλημέρα! Ειλικρινά, ποσώς με ενδιαφέρει ποιοί είναι οι εμπνευστές της συγκεκριμένης ημέρας κινητοποίησης γιατί πριν προβώ στη δημοσιεύση μου επί του θέματος, είδα πως έχει λάβει δημοσιότητα το θέμα και αυτό είναι βασικό στην όλη υπόθεση. Άλλωστε η θεματολογία που διάλεξα να εκθέσω εδώ, δεν κρύβει κανενός είδους συμφέρον από πίσω ως πρόταση από μέρους μου!

Κρατώ όμως την επιφύλαξή σου, γιατί στη πορεία θα φανεί αν κρύβεται κάτι από πίσω που χρειάζεται προσοχή ή όχι. Δεν εφησυχαζόμαστε, το μόνο σίγουρο!

Suspect said...

There is so many different worlds
So many different suns
But we have just one world
But we live in different ones
“Dire straits – Brothers in arms”

Marialena said...

I like the fact that you refer to lyrics as such dear Suspect! I will just reply with the verses of "One" by U2.

...One life, one love, care for each other...

Thank you! ;-D