Friday, October 19, 2007

Κτήνη...

...είμαστε και φαινόμαστε λέω εγώ. Ποιά είμαι εγώ? Μια από το πλήθος, μια από τα κτήνη που θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, για να κρύβουμε την απανθρωπιά μας καλύτερα. Ιδού οι Συμπληγάδες Πέτρες, εμείς είμαστε οι "άνθρωποι"! Καμαρώστε μας έναν έναν και μετά φτύστε μας με απαξίωση.

Ποιοί είστε εσείς? Μα με κοροϊδεύετε? Είστε οι "πολιτισμένοι", οι "καθωσπρέπει", οι "κυρίες" και οι "κύριοι", οι "υπεράνω" και οι "ευαίσθητοι" συμπολίτες μας. Αυτοί δεν είστε ή κάνω λάθος?



Είστε εσείς που θα πάρετε το οικόπεδο σε τιμή ευκαιρίας στα καμμένα για να χτίσετε τις βίλες σας, στερώντας μας πολύτιμο οξυγόνο, αυτοί που φοροδιαφεύγουν για να μην πιαστείτε "κορόιδα", ενώ οι υπόλοιποι πολίτες με το μετρημένο εισόδημα, σηκώνουν τα βάρη για λογαριασμό σας και κάποιοι άλλοι λιμοκτονούν στα αζήτητα. Είστε τα "γεράκια" του παραεμπορίου, της εκμετάλλευσης λαθρομεταναστών, της μίζας για το "γρηγορόσημο" στις δημόσιες υπηρεσίες, του "φακελακίου" για να βοηθήσετε έναν ασθενή που αργοπεθαίνει σε κάποιο ράντζο αβοήθητος, είστε οι μεγαλοσχήμονες με τον φουσκωμένο κομπλεξισμό σας!





Τι, κάνω λάθος? Με συγχωρείτε τότε... Μήπως είστε αυτοί που μας ταϊζουν σάπια τρόφιμα, ή εν γνώσει τα νοθεύουν για το κέρδος? Μήπως είστε προαγωγοί λευκής σαρκός, νταβατζήδες ντε και όχι απαραίτητα και μόνο ασχολούμενοι με το trafficing. Πορνεία το λένε στα ελληνικά, αν δεν σας έδωσα να καταλάβετε τι εννοώ. Άραγε είστε από αυτούς τους εργολάβους δημοσίων έργων που μας έχουν πάρει στο λαιμό τους και κοντεύουμε να σκοτωθούμε εξαιτίας των κακοτεχνιών σας στους δρόμους κάθε μέρα που κυκλοφορούμε, παίζοντας τη ζωή μας κορώνα/γράμματα? Ή που μας έχετε πνίξει στο τσιμέντο με τις μεγαλοκατασκευές σας και τα εμπορικά σας κέντρα για να μας αρπάτε τα λεφτά?





Ή είστε αυτοί οι "σωτήρες" που σας τα ακουμπούν αδρά απελπισμένες ψυχές και χαμένες συνειδήσεις για να τους μαστουρώνετε με πολύχρονες ψυχολογικές θεραπείες και φάρμακα, ή χειρότερα να τους ρίχνετε τα χαρτιά δήθεν γιατί έχετε το "χάρισμα" και να ερμηνεύετε τον καφέ, για να βρουν επιτέλους τον άνδρα της ζωής τους όλες οι "μωρές παρθένες"? Τσαρλατάνοι...





Αν δεν είστε κάτι τέτοιο, σίγουρα θα είστε ο από πάνω που βάζει στη διαπασών την τηλεόραση ακατάλληλες ώρες, παρκάρετε όπου να ναι τ' αμάξια σας, οδηγείτε χωρίς να σέβεστε τον διπλανό σας στο δρόμο, πετάτε τα σκουπίδια σας εκτός των κάδων απορριμάτων και έχετε κάνει τα παιδιά σας κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσην. Εσείς δηλαδή δεν σπρώχνεστε να πάρετε τη σειρά του άλλου στο ταμείο ή το λεωφορείο πατώντας τον? Μανάρια μου, χαίρω πολύ τι κάνετε, εγώ είμαι ένα κτήνος, εσείς τι είπατε πως είστε παρακαλώ? Νομίζω πως σας έχω δει στην εκκλησία να κάνετε τους μεγάλους σταυρούς και μετά να γαμοσταυρίζετε τον πλησίον σας στην πρώτη ευκαιρία, έτσι δεν είναι φαρισαίοι μου? Α, δεν τα κάνετε εσείς αυτά, κατάλαβα, αλλά γιατί κακοποιείτε τις γυναίκες και τα παιδιά σας όμως, μου λέτε? Γαμάτε και δέρνετε και όποιον πάρει ο χάρος?





Αποκλείεται να μην είστε κάτι από τα παραπάνω, ελάτε τώρα, μόνοι μας είμαστε, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια δεν λέμε? Τώρα που το θυμάμαι, είστε ή δεν είστε εκείνοι που πετάνε το κατοικίδιο στα σκουπίδια ή το αμολάνε στους πέντε δρόμους, όταν θέλουν να πάνε διακοπές και τους είναι βάρος? ?Τις φώλες δίπλα από τα σκουπίδια ή μέσα στους κήπους που φιλοξενούν ζωάκια, ποιός τις έβαλε? Ο φούφουτος??? Το ότι έχετε μια καραμπίνα αδήλωτη στο σπίτι και πάτε και σκοτώνετε πουλιά και ζώα του δάσους, για να τα χλαπακιάσετε ενώ κορδώνεστε σαν πετεινοί, το ξεχάσατε ήδη?





Πουλάκια μου, μην αναρωτιέστε πως και τι, για όλους εμάς μιλάω, τους πολίτες αυτής της κοινωνίας. Αυτούς που εκτός από τον σύντροφό τους, έχουν και τη γκόμενα/γκόμενο κρυφά ή φανερά για να πηδάνε, αυτούς που ντρέπονται να αναθρέψουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες ή χρόνιες παθήσεις και τα κρύβουν μην το μάθει ο κόσμος, αυτούς που αποκτηνώνονται καθισμένοι στον καναπέ μπροστά από το χαζοκούτι βλέποντας τσόντες για να περάσει η ώρα ή μαλακίζονται στο ίντερνετ με τις ώρες, νομίζοντας ότι κάτι κάνουν. Αυτοί που σπαταλάνε τη ζωή τους για το τίποτα, σας θυμίζει κάτι? Γλυκά μου παιδιά, σας έθιξα μήπως?





Ε, αφού είμαι κτήνος, ό,τι θέλω κάνω, αυτό άλλωστε δεν κάνετε και εσείς οι "άνθρωποι"?





Marialena, 18/10/2007





(αφιερωμένο σε όλους και όλες μας που δεν αγανακτούμε ακόμα με τα χάλια μας και κοιμώμαστε τον ύπνο του δικαίου, πάντοτε εκ του ασφαλούς!)

6 comments:

panagiota said...

Μα γιατί μας προσβάλλετε εμας τα κτήνη ωραία μου κυρία?Εμεις δεν κάνουμε τίποτα από όσα γράψατε.
Αυτά μόνο οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ μπορούν και τα κάνουν!

Marialena said...

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λήθο βαλέτω, Παναγιώτα μου! Αυτό έχω να πω μονάχα επί του θέματος...

Anonymous said...

Το θέμα είναι: υπάρχει ελπίδα?
captainmoby

K-Top said...

Αυτό με τον αναμάρτητο ξαναπέστο... Μόνο μην γίνει σαν το ανέκδοτο και βγει καμιά γριούλα να πετάξει κανένα κοτρώνι και βγει κανένας μουσιομαλλιάς Τζήζους και της πει "Αμάν ρε μάνα πια!"

Κατά τα άλλα καλά τα λες... Εμείς είμαστε ο κόσμος και ο κόσμος αλλάζει όταν αλλάζουμε εμείς και επηρεάζουμε σιγά σιγά τους γύρω μας. Το "Αφού όλοι το κάνουνε" δεν είναι ούτε δικαιολογία ούτε άλλοθι.

Anonymous said...

Μήπως το να κράζουμε απλά,είναι και αυτό μια απάθεια;

Marialena said...

@ Captain Moby: είναι καθαρά θέμα ατομικής μας ευθύνης αγαπητέ μου.

Με τον "ωχαδελφισμό" που διακατέχει μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, η ελπίδα είναι μια πολλή σχετική έννοια.

@ Atron: Καλώς τον Ατρονάκο! Συμφωνώ μαζί σου, το διατύπωσες πάρα πολύ σωστά το όλο ζήτημα.

@ Παναγιώτης: Όχι μόνο μια δηκτική αναφορά στα κακώς κείμενα δεν φτάνει, αλλά αυτή ειδικά η συγκεκριμένη άποψη αντικατοπρίζει το σκεπτικό της γράφουσας, επειδή δεν θέλω να είμαι στη ζωή μου ένα ακόμα πρόβατο επί σφαγή. Μην νομίζεις πως αυτή η στάση δεν έχει τις συνέπειές της στην ενσωμάτωση στο λοιπό κοινωνικό σύνολο, αλλά έχω αποδεχτεί την ανάγκη μου για ευαισθητοποίηση στα κοινωνικά ζητήματα, με όποιον τρόπο μπορώ.

Το θέμα είναι να συμπίπτει η θεωρία με την πράξη και αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση!