Monday, October 29, 2007

Φθινοπωρινή σονάτα

28η Οκτωβρίου βόλτα στη Χαλκίδα. Με μερικούς φίλους από τη σκουτεροπαρέα ήπιαμε τον καφέ μας στο Κάστρο και φάγαμε νόστιμους ψαρομεζέδες στη Νέα Λάμψακο. Επιστροφή στην Αθήνα το απόγευμα, το σκοτάδι έπεσε νωρίτερα σήμερα λόγω αλλαγής της ώρας. Μια γλυκιά κούραση ζωγραφισμένη στο σώμα και στο πρόσωπο από την οδήγηση στην Εθνική, αλλά όλα πήγαν καλά και γυρίσαμε πίσω σώοι και αβλαβείς. Μια εικόνα μου εντυπώθηκε από τη σημερινή μας εκδρομή, αυτή της βάρκας μέσα στη θάλασσα, καθώς έπεφτε σιγά σιγά ο ήλιος στα γαλήνια νερά του Ευβοϊκού κόλπου.



Tranquility, photo by Marialena, 2007
Η γλυκιά ηρεμία του φθινοπώρου ζωγραφισμένη στην ατμόσφαιρα...

Από το καινούργιο άλμπουμ της αγαπημένης Άλκηστις Πρωτοψάλτη που μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο "Στο Ωραιότερο Σημείο", επιλέγω το πρώτο κομμάτι του cd, με τίτλο "Υπάρχει Ένα Φως Μακρυά" που μου άρεσε από τότε που το πρωτοάκουσα! Μας το αφιερώνω, με την ευχή να τελειώσει ο Οκτώβρης ανεπαίσθητα και ειρηνικά για όλους...

Υπάρχει Ένα Φως Μακρυά <---(κατεβάστε το από εδώ)

Καλή ακρόαση, Μαριαλένα

3 comments:

mat said...

Καλημέρα Μαριαλένα και πάντα γαλήνιες βόλτες !
:))

MenieK said...

γυρνώντας από ένα εξ ίσου όμορφο ΣΚ στην Αχαϊα, διαπιστώνω ότι τσάμπα διαμαρτυρόμαστε για τη (δήθεν) εξαφάνιση του φθινοπώρου. Εμείς δε βλέπουμε τα χρώματα, τις μυρωδιές και τους ήχους του γιατί έχουμε επιλέξει λάθος τρόπο ζωής. Δεν τα αφήνουμε να διαπεράσουν το αστικό περιβάλλον που διαμορφώσαμε, γιατί μάλλον δεν μας βολεύουν (χαρακτηριστικό παράδειγμα? σε πολυκατοικία δίπλα μας που είχε την τύχη να έχει πλατάνι στον ακάλυπτό της, το έκοψαν με τη δικαιολογία, ότι γέμιζε φύλλα τα μπαλκόνια των ενοίκων!!!)

Marialena said...

@ Mat: Καλημέρα και σε σένα Περιηγητή μου! Καλούς δρόμους να κάνουμε...

@ Μένη: Πες το ψέμματα, το μπετόν που να δείξει τις αλλαγές στη φύση, τη μετάβαση των εποχών, τον αέναο κύκλο της ζωής που ντύνεται με χρώματα στη φύση! Βέβαια, τους ενοχλούσε το πλατάνι για τα φύλλα τους λοβοτομημένους!!! O tempora, o mores~!