Friday, October 05, 2007

Κυπριακοί κεφτέδες και κουπέπια live!





Να πως θα φτιάξετε κεφτέδες και ντολμαδάκια σύμφωνα με τους απίθανο αυτό ζευγάρι από την Κύπρο!!! Απλά απολαυστικοί...

Υ.Γ. Κόρην μου Κατερίνα, thanx για την προώθηση, γέλασα πολύ με τα καμώματά τους!

Καλό ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους, Μαριαλένα

8 comments:

αλκιμήδη said...

υπέροχο ζευγάρι
είναι ωραία να βλέπω τόσο ζωντανά που στοχεύω!

mat said...

Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική στην Κυπριακή κουζίνα ????

:Ρ:Ρ:Ρ

:)))

Marialena said...

Χα,χα,χαααα! Νομίζω πως όχι μόνο κράνος αλλά και ολόσωμη πανοπλία θα πρέπει να φοράει κανείς αν είναι να μαγειρεύει σ' αυτό το στυλ!

Πάντως να τους χαίρεται ο γιόκας τους, είναι πράγματι έκτακτοι οι γονείς του και με χιούμορ μπόλικο!

panagiota said...

Αχ!!!Να'ξερες τι και πόσα μου θύμισες!
Τις σιεφταλιές και τα ψητά χαλούμια στην λέσχη,τα κοψίδια στο δρόμο για το Σταυροβούνι,τις πρωινές βραστές γίδες στην πράσινη γραμμή με τους κιονόκρανους και το"πουλί"μην παει αλλού το μυαλό σου(ετσι ζητάς το κοτόπουλο απο τον κρεοπώλη).

Νά'σαι καλά κόρη μου......

MenieK said...

Κοίτα να δεις που συγκινούμαι με τα χιουμοριστικά.... Εκεί που είπαν ότι φτιάχνουν 50 χρόνια τα ντολμαδάκια τους, ντρέπομαι να το παραδεχτώ, αλλά βούρκωσα, καθώς σκέφτηκα τους δικούς μου γονείς, που είναι κάπως έτσι (αν και λίγο λιγότερα χρόνια). Κι ευχήθηκα κι εγώ σαν την Αλκιμήδη, να είμαι κάποτε στη θέση τους...

Anonymous said...

Μια διόρθωση μονο: τα ντολμαδακια λέγονται κουπέπια. Επίσης εχουν κάνει κ άλλες συνταγές, όπως φακές. (μονο που στα αγγλικα το έγραψαν fajin). :P

Suspect said...

ΕΥΓΕ!

Marialena said...

Να στε και σεις καλά φίλοι μου και να γλύφετε τα δάκτυλά σας, αν δοκιμάσετε να φτιάξετε κεφτέδες και κουπέπια με την κυπριακή συνταγή!

@ Παναγιώτα: "Που ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια, που χες λουλούδια μες τη καρδιά..." Εγώ θυμάμαι τα χαλούμια τα ψητά της γιαγιάς Λούλας, τις αραβικές πίτες με μαρμελάδα από τα χεράκια της για πρωινό, οι θεϊκές χαλουμόπιτες που έψηνε και τα σουβλάκια τα κυπριακά με σεφταλιά μέσα που ήταν τεράστια!

Όμορφο μέρος η Κύπρος ε Παναγιώτα μου?

@ Μένη: Αχ, βρε ευαισθητούλα μου...
Κι εμένα οι γονείς μου έχουν πολύ χιούμορ, αλλά συνήθως ως στρατιωτικοί έχουν τα σπαθιά έτοιμα και κονταροχτηποιούνται, αλλά όταν μαγειρεύει ο πατέρας μου τις σπεσιαλιτέ του, η μαμά μου δεν το παραδέχεται ότι τις κάνει μια χαρά αν και λίγο σταπατσούλης στην προετοιμασία του, αλλά για γιουβετσάκι, μελιτζάνες και μακαρόνια ο πατέρας μου το παλεύει!

Μακάρι, βρε Μενάκι μου, ξέρω τι εννοείς που συγκινήθηκες, μακάρι!

@ Μικρο-Τ: Το διόρθωσα ήδη τα κουπέπια Κατρίν μου, έμαθα τώρα πως τα λέτε τα ντολμαδάκια! Ακου εκεί fajin, χάθηκε το κλασσικό lentils για τις φακές? LOL!

@ Suspect: Να σαι καλά, αν και τα credits θα πρέπει να τα δώσουμε στον εμπνευστή αυτών των βίντεο και φυσικά στους πρωταγωνιστές τους!