Wednesday, December 26, 2007

Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, πήρα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή στην Αθήνα και τελειώνοντας ένα απόγευμα από τη δουλειά, περπάτησα στο κέντρο έχοντας τα μάτια μου στραμμένα πάνω στις διακοσμήσεις στους δρόμους και στις πλατείες.

Free Image Hosting at allyoucanupload.com
Η Πανεπιστημίου στο ύψος της Ομόνοιας

Free Image Hosting at allyoucanupload.com
Η Πλατεία Ομονοίας από την οδό Αθηνάς

Με σακούλες από ψώνια λόγω των εορτών στα χέρια, με σκούφο και γάντια λόγω του καιρού και μπουφάν χοντρό και με το ipod στα αυτιά η αθεόφοβη, περπατούσα και έστηνα την ψηφιακή σαν άλλη γιαπωνέζα τουρίστρια, αιχμαλωτίζοντας στον φακό στιγμές από την πόλη μας, που τέτοιες μέρες ειδικά σαν πέσει η νύχτα τα πολύχρωμα λαμπιόνια της δίνουν μιαν άλλη αίσθηση.

Free Image Hosting at allyoucanupload.com
Η θέα από το μπαλκόνι μου ένθεν...

Free Image Hosting at allyoucanupload.com
... κι ένθεν!

Γυρίζοντας στο σπίτι ενώ είχε ήδη βραδυάσει για τα καλά, έστησα τη μηχανή ξανά στο μπαλκόνι του σπιτιού και απαθανάτισα τη θέα που αντικρύζω σαν βραδυάσει, στη δική μου γειτονιά, έτσι για να θυμόμαστε πως αλλάζει το τοπίο όταν ντύνεται στα γιορτινά.


Αφιερωμένο: Celine Dion - Ave Maria
(υπέροχο τραγούδι-υπέροχη ερμηνεία)

Μαριαλένα, 26/12/2007

10 comments:

τσότσος said...

Καλησπέρα Μαριαλένα.
Η Αθήνα έχει γίνει κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, έχει στολιστεί με γούστο και φυσικά έχει αυτή την απαράμιλλη ζωή "τραπεζάκια έξω" που ζηλεύουν οι ξένοι.
Αν είχαμε προσέξει το οικιστικό μας περιβάλλον και είχαμε κρατήσει τα νεοκλασσικά κτίρια, θα μιλούσαμε τώρα για πόλη-πρότυπο.
Τί να κάνουμε όμως...Το κέντρο της, λόγω Ολυμπιακών, έχει γίνει "κούκλα", έχει πολλές "γωνιές", ο περίπατος γύρω από την Ακρόπολη δεν "παίζεται".
Καλό βράδυ!

fresco said...

και που να δεις τη Θεσσαλονίκη...

αλλά αυτό είναι να το ζεις και όχι να το περιγράφεις...

byeeeeeeeeeee ;-)

τσότσος said...

Ωχ, άρχισαν τα τοπικιστικά, η όμορφη Θεσσαλονίκη που ξεπερνά την Αθήνα...
Καλή χρονιά σε όλους!

fresco said...

άρχισαν δεν λες τίποτα!!!

:-D

μα καλά, γιατί είσαι τόσο προκατειλημμένος...δεν είπα και κάτι φοβερό...

αλήθεια, έχεις επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη σε περίοδο εορτών;

αυτά τα "θεσσαλονίκη ερωτική πόλη / υπέροχη ατμόσφαιρα κλπ κλπ κλπ" από τους Αθηναίους βγαίνουν και όχι από εμάς...εμείς εδώ ζούμε ούτως ή άλλως...

εγώ ούτε μαγαζί έχω, ούτε ξενοδοχείο, ούτε κάποιον άλλο λόγο για να προσελκύσω κόσμο στην πόλη...μη σου πω ότι εδώ ισχύει το όσο λιγότεροι - τόσο καλύτερα...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

byeeeeeeeeeeee

τσότσος said...

Απλά φίλε fresco, ακούω αυτές τις συγκρίσεις από Θεσσαλονικιούς γνωστούς όταν κατεβαίνουν στην Αθήνα, δεν μιλάω λοιπόν από προκατάληψη αλλά από προσωπική εμπειρία (πολλάκις επαληθευθείσα)...
Όχι, δεν έχω έλθει σε περίοδο εορτών, δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι πολύ όμορφα στολισμένη.
Καλές γιορτές!

Marialena said...

Βρε βρε καλώς τα παιδιά μου τα Βόρεια και τα Νότια...

@ Τσότσος: Συμφωνώ μαζί σου πως η πόλη μας μεταμορφώνεται σχεδόν μαγικά τα βράδυα όταν φωτίζεται η Ακρόπολη και η γύρω περιοχή σε στέλνει σε άλλη διάσταση. Λες και η ασχήμια της μέρας φεύγει μπροστά στα φώτα και τους φωτισμούς. Αν είχαμε και τα νεοκλασσικά θα είμασταν όντως μια "μητρόπολη του Νότου" που λέει και το τραγούδι.

@ Φρέσκο: Αχχχ, τι με κάνεις, τι με κάνεις φίλε μου με το να λες αν έχω δει την Θεσσαλονίκη με τα γιορτινά της. Την έχω δει και μου άρεσε εξίσου ομολογώ. Για να μην λέμε τα ίδια όμως, άλλη η ατμόσφαιρα της Αθήνας και άλλη της πόλης σας μην συγκρίνουμε τα ασύγκριτα και διαπληκτιζόμαστε άνευ λόγου και ουσίας.

Τώρα που το τρένο μέσα σε 5 ώρες σε φέρνει είτε πάνω είτε κάτω, δεν τίθεται ζήτημα ζήλειας, απλά μια απόφαση είναι να πας εκεί που θες!

Μάκιααααα!

Υ.Γ. Εγώ θα προτείνω μια τρίτη λύση για τις γιορτές, ούτε Αθήνα, ούτε Θεσσαλόνίκη αλλά... καλύβα στο δάσος! Εχετε καλύτερη ιδέα???

τσότσος said...

Είμαι λάτρης του κέντρου της Αθήνας, Μαριαλένα, πιστεύω ότι, αν και μικρό (;) σε σχέση με μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, είναι "άπαιχτο" και σε ομορφιά (περίπατος Ακρόπολης, Πλάκα) και σε ενδιαφέρον (Γκάζι, Ψυρρή, Μεταξουργείο). Άλλωστε τα κέντρα των πόλεων θαυμάζουμε όταν πάμε στο εξωτερικό (έχω μείνει σε προάστιο της Ρώμης, τύφλα νάχει η ασκήμια της Κυψέλης...).
Πωπω, τί λες τώρα για καλύβα στο δάσος...Σκέψου Χριστούγεννα σε ξυλοκαλύβες π.χ. στη Δαδιά (Έβρος)...
Φιλιά

Anonymous said...

Αχ τι με κάνεις,τι με κάνεις?
Καλύβα στο δάσος,χιόνι και καλικατζάρακια.
Εχει και στης Ξάνθης το βουνό καλύβες!!!!!Ωραίες οι στολισμένες γιορτινά πόλεις.αλλά άλλο πράγμα τα καλύβια....
Φιλιά πολλά!
Παναγιώτα

Marialena said...

Χα,χα,χα... Μήπως έπρεπε να δώσω πάλι τον γνωστό τίτλο "καλύβα στο δάσος" στο ποστ να αναστενάξουμε πάλι ομού, μαζί και αμφότεροι???

Μωρέ με καλή παρέα και σε δεντροκαλύβα έμενα Χριστουγεννιάτικα, αρκεί βέβαια να είχα μαζί μου ισοθερμικά εσώρουχα για να μην γίνει ο πωπός μου ξύλο από το κρύο. Αγαπητοί μου πηγαίνετε εσείς στη Δαδιά (Τσότσος) ή στα βουνά της Ξάνθης (Παναγιώτα), εγώ χρυσά μου πάω σούμπιτη για Λίμνη Πλαστήρα άμα είναι... Ζητούνται εθελοντές, LOL!

Υ.Γ. Γιατί Παναγιώτα μου υπογράφεις σήμερα ως Ανώνυμη? Πως και έτσι και έξυνα το κεφάλι μου?

fresco said...

ξεκίνα μαριαλένα μου τα "καλυβάτα" ποστ να γίνει χαμός!!! :-)

να ανάψει το σύμπαν!!! χαχαχα!!!

πολλά φιλιά!