Friday, December 07, 2007

Celine Dion - Taking Chances


Celine Dion Taking Chances Lyrics


The recording of Taking Chances at the studio

Taking Chances Lyrics in Greek by Marialena, 2007

Δεν ξέρω πολλά για την ζωή σου.
Δεν ξέρω πολλά για τον κόσμο σου, αλλά
Δεν θέλω να μείνω μόνη απόψη,
Σε αυτόν τον πλανήτη που ονομάζεται Γη.

Δεν γνωρίζεις για το παρελθόν μου και
Δεν έχω κατασταλάξει για το μέλλον μου.
Και ίσως αυτό προχωράει πολύ γρήγορα.
Και ίσως να μην είναι για να διαρκέσει.

Αλλά τι λες στο να παίρνεις ρίσκα,
Τι λες στο να πηδήσεις στο γκρεμό?
Χωρίς να ξέρεις αν υπάρχει σταθερό έδαφος από κάτω
Ή χέρι να κρατήσεις, ή η κόλαση ζωντανή,
Τι λες,
Τι λες?

Θέλω απλά να ξαναρχίσω
Και ίσως θα μπορούσες να μου δείξεις πως να το προσπαθήσω
Και ίσως θα μπορούσες να με δεχθείς,
Κάπου κάτω από το δέρμα σου?

Αλλά τι λες στο να παίρνεις ρίσκα,
Τι λες στο να πηδήσεις στο γκρεμό?
Χωρίς να ξέρεις αν υπάρχει σταθερό έδαφος από κάτω
Ή χέρι να κρατήσεις, ή η κόλαση ζωντανή,
Τι λες,
Τι λες?

Και είχε η καρδιά μου πληγωθεί,
Μα γυρίζω πάντα πίσω και για άλλο, ναι.
Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την αγάπη να σε σηκώσει,
Όταν είσαι ξαπλωμένος χάμω στο πάτωμα εκεί.
Γι' αυτό μίλα μου, μίλα μου,
Όπως μιλούν οι εραστές.
Ναι περπάτησε μαζί μου, περπάτησε μαζί μου,
Όπως περπατούν οι εραστές.
Όπως το κάνουν οι εραστές.

Αλλά τι λες στο να παίρνεις ρίσκα,
Τι λες στο να πηδήσεις στο γκρεμό?
Χωρίς να ξέρεις αν υπάρχει σταθερό έδαφος από κάτω
Ή χέρι να κρατήσεις, ή η κόλαση ζωντανή,
Τι λες,
Τι λες?

Δεν ξέρω πολλά για την ζωή σου
Και δεν ξέρω αρκετά για τον κόσμο σου.




H Celine Dion κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου τον καινούργιο της δίσκο με τίτλο "Taking Chances" λίγους μήνες μετά το γαλλόφωνο "D'elles". Το πρώτο της βίντεο από το ομώνυμο τραγούδι μας δείχνει τη Celine ανανεωμένη και με τη φωνή της να παραμένει κορυφαία στο μουσικό είδος που υπηρετεί τόσα χρόνια με πιστότητα. Μόλις άκουσα λίγες μέρες πριν το συγκεκριμένο κομμάτι, επικεντρώθηκα στους στίχους που με άγγιξαν από την πρώτη στιγμή. Η τραγουδίστρια μπορεί να έχει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή με τον άνδρα και τον γιό της, αλλά σε αυτό το τραγούδι αναφέρεται σε ένα θέμα που ως γυναίκα που ακόμα "ψάχνομαι" ό,τι και αν σημαίνει αυτό, χτύπησε ευαίσθητες χορδές. Κάπως έτσι δεν ξεκινάμε όλοι μας να γνωρίσουμε προσωπικά έναν άλλον άνθρωπο?

Δεν το κρύβω ότι μ' αρέσει η Celine, για την φωνάρα της, τη σκηνική της παρουσία, το ταλέντο της, την ακτινοβολία της σαν άνθρωπος, γι' αυτό που βγάζει προς τα έξω. Δεν είναι όμορφη, αλλά έχει αυτό το λεγόμενο star quality που την κάνει ξεχωριστή. Πέντε χρόνια μετά τις επιτυχημένες της εμφανίσεις στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Ceasar's Palace στο Las Vegas, που σημειωτέον κατασκευάστικε ειδικά για να φιλοξενήσει την παράστασή της "A new day has come", η Celine παρουσιάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά και περιοδεύει ανά τον κόσμο.

Προσωπικά θα ήθελα πολύ μια τέτοια καλλιτέχνιδα να επισκεπτόταν και την χώρα μας για να δώσει έστω μια συναυλία, τώρα που είναι στην ακμή της και συναρπάζει με τα τραγούδια της. Με την ίδια ευκολία που επισκέπτεται τις πρωτεύουσες των πολιτειών στις ΗΠΑ που δεν είναι όλες μεγαλουπόλεις και απαστράπτουσες, ένα ικανό καλλιτεχνικό γραφείο θα μπορούσε να την φέρει και στη χώρα μας όταν θα επισκευθεί την Ευρώπη το 2008 για να την απολαύσουμε και εμείς στη χώρα μας.

Καλή ακρόαση, Μαριαλένα

22/11/2007

15 comments:

Anonymous said...

TEST POUR VOIR

Marialena said...

...merci beaucoup!

Anonymous said...

Marialena j'ai trouve la porte de ta maison ouverte et je suis entrée pour te féliciter. Ta maniere d'ecrire me plais beaucoup, tu as beaucoup de sensibilite. j'aime beaucoup ton style, as-tu publier un livre?
quand tu auras le temps repond- moi, mille merci. Bisous.

Dimitris A. said...

Γεια σου Μαριαλένα, χάρηκα πολύ που σου αρέσει κι εσένα η Σελίν! Καλό θα ήταν να έρθει κι από 'δω μια βόλτα. Πρέπει κι εμείς να δείχνουμε περισσότερο έντονα το ενδιαφέρον μας, και να μη "μασάμε"! Κι αυτό το λέω γιατί υπάρχει μια γενική προκατάληψη σχετικά με τη Σελίν και τα τραγούδια της... Δε νομίζω ότι όλοι εμείς που την ακολουθούμε τόσα χρόνια έχουμε κάτι να κρύψουμε... Τη λατρεύουμε και c'est tout! Τέλος πάντων, αυτό το θέμα είναι τεράστιο για να το ανοίξουμε τώρα...
Σ'αυτό το σύνδεσμο θα βρεις Γαλλόφωνα τραγούδια (της Σελίν και άλλων) που έχω βάλει, με Ελληνικούς υπότιτλους: http://www.youtube.com/Celinemaniac
Enjoy μαζί με τους φίλους σου (πάντα!). ;)

Anonymous said...

Fais de beaux reves .

Marialena said...

Καλησπέρα και από μένα!

@ Βιβιάν: Μα τι μαγεία είναι να αφήνεις το στίγμα σου στα Γαλλικά! Τα καταλαβαίνω αρκετά και μ' αρέσει να τα ακούω και να τα διαβάζω, αλλά δεν μπορώ να εκφραστώ ολοκληρωμένα ακόμα στη γλώσσα σου, όμως σημαίνει ότι δεν εκτιμώ τα σχόλιά σου.

Γράφω από μεράκι, από ανάγκη να εκφράσω τη δημιουργικότητά μου και να εκφραστώ. Γράφω για να έρχομαι σε επαφή με τον εαυτό μου περισσότερο και ό,τι προκύπτει να προκύπτει από μέσα, από τα ενδότερα, από τη ψυχή και τη καρδιά. Γι' αυτό γράφω και χαίρομαι όταν αυτά που δημιουργούνται αγγίζουν και άλλους ανθρώπους όπως εσάς τους αναγνώστες της σελίδας μου για παράδειγμα.

Όχι δεν έχω εκδώσει ακόμα κάτι, γιατί δεν το επεδίωξα ακόμα, αλλά όμως επιθυμία μου είναι να συμβεί και αυτό από εδώ και μπρος. Για την ώρα γράφω και "παιδεύω" το αντικείμενο για να γίνομαι όσο μπορώ καλύτερη σε αυτό που κάνω.

@ Δημήτρη Α.: Η Σελίν Δημήτρη, είναι ευλογημένη με το ταλέντο που διαθέτει και χαίρομαι που το χρησιμοποιεί σωστά. Το λυρικό τραγούδι είναι αλήθεια πως δεν έχει τόσους πολλούς φίλους στην Ελλάδα, αλλά όμως η φωνή της και η σκηνική της παρουσία είναι ανεπανάληπτες! Αυτή η ενέργεια που αποπνέει, γεμίζει τη σκηνή και σε μαγεύει!

Εγώ άφησα στο youtube σχόλιο στο επίσημο video του Taking Chances από το CelineDionTV, όπως ονομάζεται. Τα είπα και εκεί στους ιθύνοντες της Warner Music, αλλά αν δεν βρεθεί ένας διογραγωτής που θα πληρώσει και θα την φέρει στην Ελλάδα για συναυλίες, δεν βλέπω φως!

Εδώ και δέκα και περισσότερα χρόνια η Celine τράβηξε τη προσοχή μου και από τότε την παρακολουθώ κι εγώ στη δισκογραφική της πορεία.

Αγαπημένα μου κομμάτια? Το I drove all night, Tell him, The reason, Have you ever been in love, River Deep Mountain High στο VH1 live του 2001 κ.ά.

Θα επισκευθώ και το λινκ σου στο Youtube, να είσαι καλά!

panagiota said...

Just walk away....Τι λες?
Θα μου το αφιερώσεις??????

Marialena said...

Φτου!!! πως είναι δυνατόν να το ξέχασα αυτό το τραγούδι? Τι μου θύμισες τώρα, Θεσσαλονίκη Φεβρουάριος 2007...

"Μόνον απομακρύνσου
απλά πες αντίο,
μην γυρίσεις τώρα,
μπορεί να με δεις να κλαίω,
πρέπει να έχω καταρρεύσει
για να σου δείξω την πληγωμένη μου καρδιά,
για όλη την αγάπη που νιώθω
για σένα...

Μόνον απομακρύνσου"


Τι μου θύμησες καλό μου κορίτσι, τι μου θύμησες πάλι... είναι και η νύχτα αυτή ευαίσθητη από μόνη της!

τσότσος said...

Ξεχειλίζει η ευαισθησία σου, Μαριαλένα, από παντού...Πολύ καλή η Σελίν αν και "κοριτσίστικη" για μας τους γεροντοροκάδες. Πραγματικά έχει εξαιρετική φωνή!
Τώρα, για να έλθει στην Ελλάδα: μην παίζεις με τον πόνο μας, δεν ήλθαν οι Stones πέρυσι και αναγκαστήκαμε να πάμε εξωτερικό να τους δούμε...Η Ελλάδα είναι, φαίνεται, έξω από τους σχεδιασμούς των σταρ, μάλλον λόγω χαμηλών πωλήσεων;
Είσαι γαλλόφιλη/γαλλόφωνη; Ενδιαφέρουσα "αντίθεση" προς εμάς τους "Γερμανούς"...Καλό Σαββατοκύριακο!

Marialena said...

Καλώς τον μου τον Τσότσο! Χμ, Αγγλόφωνη βεβαίως, Ιταλόφωνη αρκετά και Ιταλόφιλη κάργα και γαλλόφιλη ως προς τας ξένας γλώσσας, αλλά μ' αρέσουν και τα ισπανικά κιόλας...

Γερμανόφωνη όχι, γερμανόφιλη ναι. Και οι Stones είναι σε πληροφορώ από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα κι ας υπάρχουν πριν γεννηθώ εγώ. Το κλασσικό ροκ/blues είναι από τα είδη της μουσικής που προτιμώ, ειδικά τα τέλη της δεκαετίας του 60. Η ψυχεδέλια και οι αυτοσχεδιασμοί στην ηλεκτρική κιθάρα με συναρπάζουν ομολογώ!

Μωρέ η Celin είναι super star, 5 χρόνια δίνει παραστάσεις στο Cesar's Palace στο Las Vegas και είναι sold out! Τι λέμε τώρα???

Καλό σαββατοκύριακο και σε σας!

τσότσος said...

Να σου πω και τα δικά μου: γερμανόφωνος/γερμανόφιλος βεβαίως (όχι όμως όπως παλιά όταν σπούδαζα εκεί...), ιταλόφιλος πολύ για την αισθητική, τις πόλεις τους, τα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (ιταλικό έχουμε), καθόλου γαλλόφιλος...Πάνω απ'όλα όμως πιστεύω ότι οι σημερινοί Έλληνες, παρόλα τα λάθη και τις εμμονές μας, έχουμε καλύψει αρκετά την απόσταση που μας χώριζε από τους προηγμένους Ευρωπαίους ακόμα και σε οργανωτικά θέματα (έτυχε να ζήσω για λίγα χρόνια σε σκανδιναβική χώρα και τους απομυθοποίησα...). Στην αισθητική και στα πολεοδομικά πάσχουμε...

Όποτε θέλεις, σου κάνω "σεμινάριο" (με CD/DVD) για τους STONES και γενικά για τις δεκαετίες 60-70 (αν και μου αρέσουν και πολλοί μεταγενέστεροι όπως REM, DIRE STRAITS, SHAKIRA βεβαίως, βεβαίως...). Τους STONES τους είδα στην Ελλάδα το '67 και το '98 και 3 φορές στο εξωτερικό.

Marialena said...

Χαίρω πολύ πως είστε αγαπητέ μου!!!

Μιας και ανοίξαμε αυτή τη συζήτηση, ας προσθέσω και εγώ πράγματα που δεν τα ανέφερα προηγουμένως για κάποιες χώρες!

Λατρεύω την ιταλική κουλτούρα αλλά και την ίδια τη χώρα και την κουζίνα της, την αγγλική λογοτεχνία του μεσαίωνα έως τον 19ο αιώνα, μου αρέσει η αυστριακή κλασσική παράδοση (όρα Αυστροουγγρική αυτοκρατορία κάποτε), χαίρομαι να ανακαλύπτω τον γερμανικό τρόπο σκέψης και οργάνωσης και όσον αφορά τη Γαλλία, μου αρέσει η αρχιτεκτονική και η γλώσσα, αλλά καθόλου ο σωβινισμός τους και η έλλειψη καθαριότητάς τους!

Ισπανία δεν έχω πάει αλλά επιφυλάσσομαι...

Και εμένα μου αρέσει εκτός των Stones, οι Doors, η Shakira, REM, Santana, Eric Clapton, Jimmy Page, Lenny Gravitz, αλλά και η κλασσική μουσική, όπερα, δημοτική δική μας, ανατολίτικη, ιαπωνική παραδοσιακή μουσική, όπως και η κελτική και η latin, μεταξύ άλλων και βέβαια να μην ξεχάσω τη μαύρη μουσική παράδοση που λατρεύω.

Αν κάνετε σεμινάρια εμπλουτισμού γνώσεων κύριε Τσότσο, πάνω στη μουσική του '60-70, θα σας έχω υπόψην μου για να μου κάνετε φροντιστήρια επί του θέματος. ;-P

τσότσος said...

Είσαι πολυσχιδής προσωπικότητα, Μαριαλένα, άπιαστη στα μουσικά!
Και μένα μου αρέσει η κλασσική μουσική, κυρίως συμφωνική αλλά και όπερα (Βάγκνερ!!). Η δημοτική δική μας δεν μου αρέσει με εξαίρεση την κρητική, παρόλο που δεν έχω καμία σχέση με το νησί (κουφό ε;).
Χτες πήγαμε με την Άννη και ένα άλλο φιλικό ζευγάρι σε ένα λιλιπούτειο μπαρ στου Ψυρρή (Cosmopolis)με μουσική ροκ, ποπ κλπ. Η Άννη, χορευταρού ούσα, μαζί με τη φίλη (του άλλου ζευγαριού) ξεβιδώθηκε...Οι μοναδικές, ηλικίας των 2ων ...άντα, που χόρευαν!

Πολύ ωραία "συνομιλούμε", να δούμε πότε θα τα πούμε και από κοντά. Πάντως και οι δυο μας νοιώθουμε σαν να σε ξέρουμε χρόνια...
Είδα ότι είσαι και μηχανόβια και εκδρομικός τύπος, άψογη! Και εμάς μας αρέσουν οι εκδρομές αλλά με αυτοκίνητο...Πρόσφατα πήγαμε στο Ναύπλιο, απίθανο ε; Στην Αίγινα πάμε συχνά, έχουμε ένα μικρό "αγροτικό" σπίτι εκεί.

Καλό βράδυ!
Υ.Γ. Θα με ενδιέφεραν πολύ τα σχόλιά σου στα γραφόμενά μου, εκτιμώ πολύ το πνεύμα σου...

Marialena said...

@ Τσότσος: εκτιμώ πολύ την επικοινωνία μας και την γνωριμία με ανθρώπους σαν κι εσάς Δ. & Άννη!

Ναι είμαι "ανήσυχο" πνεύμα, μ' αρέσει να διευρύνω τους ορίζοντές μου και να παθιάζομαι με αυτά που μ' αρέσουν, "τρελλό κριάρι" παιδί μου, τι περιμένεις? LOL!

Ωωωω, η οδήγηση με συναρπάζει είτε πρόκειται για την μηχανή μου είτε για το αυτοκίνητο, ειδικά σε ορεινές διαδρομές, όπου βρίσκεσαι μέσα στη φύση και ο πολιτισμός δεν σε αφορά πλέον. Φυσιολάτρης και φιλόζωη συν τις άλλοις, μ' αρέσει πολύ να απαθανατίζω τοπία στις ερασιτεχνικές μου λήψεις!

Τα ταξίδια με ανανεώνουν όποτε μπορώ να ξεφύγω από την καθημερινότητά μου και οι εκδρομές έστω και για μια μέρα, μου προσφέρουν αυτό το απαραίτητο γέμισμα των μπαταριών, όταν ειδικά έχω καλή παρέα να με συντροφεύει!

Να συγχαρώ την Άννη για την χορευτική της διάθεση καθότι είμαι και εγώ έτσι. Μ' αρέσει ο χορός πολύ σαν κομμάτι της σωματικής έκφρασης, με τον χορό εκτονώνομαι και εκφράζεται το σώμα μου μέσα από τη μουσική, όπως η ψυχή και το πνεύμα μου μέσα από τις λέξεις...

Πιστεύω ότι θα τα πούμε και από κοντά, χαρά μου να γνωριστούμε άλλωστε. Απλά ακόμη δεν μπορώ να πω κάτι σχετικό ακόμα, γιατί εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες μέχρι να το πραγματοποιήσουμε το επόμενο διάστημα. Επιφυλάσσομαι.

Χαίρομαι και εγώ για την επαφή μας και την ανταλλαγή απόψεων που προκύπτει.

Να έχετε ένα καλό σαββατόβραδο, Μ.

@ Suspect: Υπέροχο και το άνιμε και το τραγούδι. Να υποθέσω ότι το σκέφτηκες αφού διάβασες ότι με ελκύει η γιαπωνέζικη κουλτούρα και παράδοση?

"The shadows would be lifted off my eyes, when I'm old and wise"...
Μέχρι τότε όμως τι γίνεται αγαπητέ μου, we keep on living with the shadows with or without love???

Anonymous said...

paidia h sony bmg den mporei na kalesei thn celine sthn ellada?
hr8an tosoi kai tosoi asxetoi gia synaulies kai den exei erthei akoma h celine! eleos dld!

h celine tha kanei sinaulies mexri kai sthn ouggaria kai tourkia! h ellada pouthena! ":-(