Sunday, July 06, 2008

Δως μου λόγο να σωθώ - Η επιστροφή της Μαντώς

Τη Μαντώ τη γνωρίσαμε τα τέλη της δεκαετίας του '80, όταν η νεαρή τραγουδίστρια με σπουδές στο κλασσικό τραγούδι και οικογενειακή παράδοση στην μουσική, εμφανίστηκε στη δισκογραφία. Πέρασε από το μοντέρνο τραγούδι, άγγιξε και το λαϊκό, έφτασε μέχρι και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision το 2003, με μια όμορφη μπαλάντα με αγγλικό στίχο το Never Let You Go και ύστερα σιωπή.


Μαντώ - Never Let you go (2003)

Η Μαντώ Σταματοπούλου όπως είναι το επώνυμό της, έκανε οικογένεια και παιδί και άφησε τις πίστες και την ενεργή δισκογραφία στην άκρη, μέχρι που κυκλοφόρησε φέτος ένα νέο άλμπουμ με τίτλο "Μαντώ ΙΙ" με ροκ διαθέσεις. Πέντε χρόνια μετά, η φωνή της παραμένει το ίδιο κρυστάλλινη και διαυγής, μόνο που τώρα ακούγοντας την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της, διέκρινα πως δεν χρειάζεται πια να ανεβαίνει τις οκτάβες τόσο δραματικά στις ερμηνείες της, καθώς έχει "γλυκάνει" και "μεστώσει" ερμηνευτικά.


Μαντώ - Δως μου λόγο να σωθώ (2008)

Στο μεσοδιάστημα της απουσίας της από τα κοινά, ξεφύτρωσαν δυστυχώς διάφοροι τραγουδιστές από τα προγράμματα της τηλεόρασης, που όμως ούτε η μουσική τους παιδεία, ούτε και το ταλέντο τους μπορούν να συγκριθούν με τη Μαντώ ή τη Νίνα Λοτσάρη για παράδειγμα που έχουν άλλη μουσική κουλτούρα από τα αστέρια της μιας επιτυχίας. Ακούγοντας το Μαντώ ΙΙ, ομολογώ πως χάρηκα που μια τέτοια ερμηνεύτρια κυκλοφόρησε έναν καινούργιο δίσκο με τραγούδια που δεν προσβάλλουν την αισθητική μας.

Το πρώτο της single με τίτλο "Δως μου λόγο να σωθώ" είναι μια πανέμορφη ροκ μπαλάντα που τόσο οι στίχοι όσο και η μουσική σε συνδιασμό με τη δυναμική ερμηνεία της Μαντώς, σε κάνουν να το προσέξεις! Εγώ το αγάπησα από την πρώτη στιγμή εξαιτίας των στίχων του...

Από εμένα ένα μουσικό δωράκι σε όλους τους φίλους και φίλες της Μαντώς, αλλά και της καλής σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Κατεβάστε το νέο της δίσκο από ΕΔΩ και καλή ακρόαση!

Μαριαλένα, 6/7/2008

2 comments:

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle said...

και μόνο επειδή το λες εσύ καλή μου το κατεβάζω πάραυτα
Αλλά και επειδή την παραδέχομαι τη φωνάρα.
Της προ ριαλιτι εποχής!! τότε που οι τραγουδιστές είχαν παιδεία και όχι απλά τσίριζαν

Marialena said...

Σάκη μου καλησπέρα! Ελπίζω να πήρες μια πρόγευση από το βίντεο που έβαλα στο ποστ του πρόσφατου άλμπουμ της Μαντώς, αλλά ελπίζω το κριτήριό μου να μην σε απογοητεύσει!

Πρόσεξε εκτός από το Δως μου λόγο να σωθώ ακόμα και το Safe, το Λιμάνι δίχως Θάλασσα, το Στάχτη για παράδειγμα...

Αναμένω εντυπώσεις σου!

Όσο για την νέα γενιά των τραγουδιστών/διασκεδαστών, ψάχνεις με το κυάλι να βρεις έναν από αυτούς με πραγματικό τάλαντο. Ίσως να είναι η Τάμτα μια από αυτούς, αλλά μην ξεχνάμε πως είναι Γεωργιανή η κοπέλα και έχει και εκείνη παιδεία στη μουσική.

Ακόμα και η αγαπημένη μου Έλενα Παπαρίζου τσιρίζει στο πρόσφατό της άλμπουμ να φανταστείς. Ε, δε γίνεται έτσι να ακροάζεσαι μουσική!