Monday, January 05, 2009

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι


Παραμονές του νέου χρόνου, διάλεξε το Ισραήλ να επιτεθεί στην Παλαιστίνη διεκδικώντας για μιαν ακόμη φορά τα Υψώματα του Γκολάν. Οι Ισραηλινοί, με τη γνωστή μέθοδο της επίθεσής και αποκλεισμού των κατεχομένων εδαφών, προσπάθησαν να εξολοθρεύσουν για μιαν ακόμα φορά τον Παλαιστινιακό πληθισμό που ζει στη λωρίδα της Γάζας, που από το 1948 έτος ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, είναι έδαφος διεκδίκησης των.

Ο νεοεκλεχθείς Πρόεδρος της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, όταν ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση, είπε πως η Αμερική έχει πρόεδρο, αποφεύγοντας να εμπλακεί εις την διπλωματική σκακιέρα και πιθανόν αυτό να του κοστίσει πόντους στη δημοτικότητά του ακόμα πριν αναλάβει την εξουσία στην Ουάσιγκτον. Η Χίλαρυ Κλίντον, που θα αναλάβει μετά την 20η Ιανουαρίου το Υπουργείο Εξωτερικών, είναι γνωστή για τα φιλοισραηλινά της αισθήματα, οπότε και τότε το κράτος του Ισραήλ δεν κινδυνεύει να χάσει τους από μηχανής συμμάχους του στη Δύση.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε 52η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών το Ισραήλ και όχι άδικα. Γιατί εκεί οι ΗΠΑ, έχουν τον δικό τους παράγοντα ελέγχου και αποσταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής. Γιατί οι Εβραίοι ελέγχουν το χρήμα στις Τράπεζες της Αμερικής και όχι μόνο. Γιατί εκεί οι Αμερικανοί δοκιμάζουν τις νέες τεχνολογίες στις μηχανές πολέμου και διατηρούν τον έλεγχο της περιοχής. Άλλωστε ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπους, είναι εκείνος που έδωσε το πράσινο φως στις επιθέσεις των Ισραηλινών, με αφορμή τη δράση της Χαμάς στα κατεχόμενα, με την ιδεοληψία που τον διακατέχει περί "τρομοκρατών". Το διεθνές δίκαιο που παραβιάζεται στη Παλαιστίνη, δεν τον απασχολεί βέβαια...

Η περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίθει από προβλήματα κυρίως εξωγενή, που έχουν γίνει καθεστώς λόγω του χειρισμού των Μεγάλων Δυνάμεων στη περιοχή. Πάρτε για παράδειγμα τη κατοχή του Βορείου Τμήματος της Κύπρου από τις Δυνάμεις Κατοχής των Τούρκων και που τόσα χρόνια το ζήτημα βρίσκεται στον ΟΗΕ, χωρίς να έχει δωθεί 29 χρόνια αργότερα μια σαφής λύση από τη πλευρά των Ηνωμένων Εθνών.

Όταν το 1948 θεσμοθετήθηκε το κράτος του Ισραήλ πάνω σε εδάφη που παραχωρήθηκαν από την Παλαιστίνη, η λωρίδα της Γάζας και τα υψώματα του Γκολάν υπήρξαν πάντοτε εδάφη υπό αμφισβήτιση. Οι ισραηλινοί δημιούργησαν νέες πόλεις όπως το Τελ Αβίβ και νέους οικισμούς και έφτασαν να καταπατήσουν τα εδάφη των γειτόνων τους, όπως της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και έτσι να ξεκινήσει ο αγώνας δικαίωσής των πληθυσμών που επλήγεισαν που έχει λάβει τη μορφή της "ιντιφάντα", του αγώνα δηλαδή μέχρι τελικής πτώσεως. Με την υποστήριξη της Αμερικής κύρια αλλά και άλλων κρατών διεθνώς, το Ισραήλ συνεχίζει μέχρι και σήμερα την αδιάντροπη επεκτατική του πολιτική προς τις γειτονικές χώρες χρησιμοποιώντας ως μέσο, την βία και τον πόλεμο.

Στη Παλαιστίνη έχουν δημιουργηθεί αντάρτικες ομάδες όπως η Χαμάς, που με ορμητήριο γειτονικές χώρες της Μέσης Ανατολής, οργανώνουν την αντίσταση και την επίθεση κατά των Ισραηλινών, συχνά με χτυπήματα τρομοκρατικά που πλήττουν άμαχο πληθυσμό στο Ισραήλ και τότε το δόγμα το εβραϊκό "οφθαλμός αντί οφθαλμού και οδόντας αντί οδόντου" βρίσκει ανταπόκριση στην πολιτική του Ισραήλ. Η ανταπόδωση των Ισραηλινών στα τρομοκρατικά χτυπήματα είναι δρυμεία και επιφέρει την καταστροφή στους Παλαιστινιακούς συνοικισμούς στις αμφισβητούμενες από τους ίδιους περιοχές.

Με το θάρρος της γνώμης μου θα δηλώσω την αγανάκτησή μου ως πολίτης αυτού του κόσμου, μιας και οι Εβραίοι της Ευρώπης που διώχθησαν και εξολοθρεύτηκαν από τον Χίτλερ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όσοι επέζησαν απετέλεσαν τη βάση για τον εποικισμό των παραχωρηθέντων εδαφών από την Παλαιστίνη μετά το πέρας του Δ.Π.Π., αλλά αυτό το κατακλυσμιαίο γεγονός του αφανισμού σχεδόν, ολόκληρου του έθνους τους από έναν αιμοσταγή δικτάτορα, δεν τους απέτρεψε από το να κάνουν τα ίδια και χειρότερα στον ντόπιο πληθυσμό της γης στην οποία τους επετράπει να ζήσουν μετά το Ολοκαύτωμα! Και σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι είναι ο "περιούσιος λαός" του Θεού, πράγμα το οποίο ως άλλη θρησκευτική προπαγάνδα, έχουν διασπείρει στην υφήλιο από την εποχή που ήταν απλά ένας νομαδικός λαός κυνηγημένος από τους Αιγυπτίους, επί Μωυσή. Αυτή η επιβολιμιαία προπαγάνδα που περνάει από το δημοτικό ακόμα, περί λαού εκλεκτού και βασανισμένου, πρέπει κάποτε επιτέλους να σταματήσει, μιας και τα όποια θύματα, έχουν γίνει πια αδίστακτοι θύτες.

Σε μια εποχή που η υφήλιος γιόρταζε τον ερχομό του νέου χρόνου, επέλεξαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ να επιτεθούν ξανά κατά του Παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα, αφήνοντας μέχρι και σήμερα νεκρούς στο πέρασμά τους γυναικόπαιδα και αμάχους. Είναι γνωστή πια η πρόθεση του Ισραήλ, να σβήσει από τον χάρτη τον γηγενή πληθυσμό της Παλαιστίνης, προβάλλοντας ως αιτιολογία τη δράση της Χαμάς και άλλων ομάδων κρούσης κατά του ισραηλινού στρατού. Ο ΟΗΕ, τόσα χρόνια δείχνει αδύναμος να επιβάλλει την πολυπόθητη εκεχειρία στην περιοχή και να αποκαταστήσει τα συνταγματικά δικαιώματα των Παλαιστινίων στη χώρα τους.

Με ποιό δικαίωμα το Ισραήλ, έχει κόψει τη παροχή ηλεκτρικού, νερού, στα κατεχόμενα? Γιατί δεν αφήνει να εισαχθούν φάρμακα και τρόφιμα στη περιοχή? Γιατί οι κάτοικοι της Γάζας ζουν υπό το καθεστώς αφανισμού? Γιατί έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους και οι άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους? Γιατί το Ισραήλ κάνει ό,τι θέλει ατιμώρητο?

Όλο και πλησιάζουμε στην εκδοχή ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει από την Μέση Ανατολή και κάπως έτσι θα χωριστεί ο κόσμος σε δυο στρατόπεδα, τους Καλούς και τους Κακούς, εξαρτάται πως το βλέπει κανείς...

Marialena, 4/1/2009

6 comments:

Marina said...

Ωραίο το άρθρο σου. Ο κόσμος θα χωρισθεί σε 2 στρατόπεδα αν γίνει ξανά πόλεμος στους δυνατούς (αυτούς που κατέχουν όλων των ειδών τα όπλα και τους πλούσιους σε βόμβες, πετρέλαια κλπ) και στους αδύνατους..
Το μόνο κακό είναι ότι σπάνια δέρνονται οι δυνατοί μεταξύ τους, συνήθως χτυπάνε ανελέητα αυτούς που τους στέκονται εμπόδιο.

Πράγματι το ολοκαύτωμα τίποτα δεν δίδαξε τους Ισραηλινούς, ο θάνατος τόσων πολλών δεν τους αναχαίτησε. Αποδεδειγμένα πράγματα σύμφωνα με την ψυχολογία, το παιδί που κακοποιήθηκε 9/10 φορές θα κακοποιήσει. Κρίμα. Ο πόλεμός τους δεν έχει ούτε νικητές ούτε νικημένους. Μόνο νεκρούς.

Anonymous said...

Εγω το έκανα και Group:
http://www.facebook.com/groups/edit.php?members&gid=61536980688#/group.php?gid=61536980688

Anonymous said...

Δεν πιστεύω πως η τρομοκρατική συμμορία των εβραίων που έχουν ιδρύσει το μόρφωμα "κράτους του Ισραήλ" αποτελείται από μέλη που υπέστησαν στο παρελθόν βασανιστήρια από τους Ναζί.
Απλώς χρησιμοποιούν το Ολοκαύτωμα ως δικαιολογία για τις βιαιότητές τους.
Εγώ περισσότερο ενοχλήθηκα πάντως με την αδιαφορία των οργανισμών τύπου ΟΗΕ, ΕΕ, αραβικός σύνδεσμος παρά με την απανθρωπιά των Ισραηλινών εποίκων.
Για μένα η Χαμάς είναι κάτι σαν η αντίσταση των Παλαιστινίων και όχι τρομοκρατική οργάνωση όπως λέγεται. Όταν πεθαίνουν χιλιάδες Παλαιστινίων από τη μία και 5-10 Ισραηλινών (δήθεν αμάχων) από την άλλη δεν μπορώ να πω ότι είναι ίσες οι απώλειες.
Πάντως θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός πως τα ΜΜΕ βγάζουν στον αέρα μόνον όσα το εβραϊκό λόμπυ τους επιτρέπει και με τον τρόπο που αυτό τους υπαγορεύει. Μην ξεχνάτε φίλοι μου πως τα ΜΜΕ έχουν ανάγκη τα λεφτά των ισραηλινών εταιρειών και όχι την ανάγκη των τηλεθεατών.

Marialena said...

Όταν έχουν κατορθώσει οι Εβραίοι επί της γης να κατέχουν τα ηνία, στην παγκόσμια οικονομία, πολιτική αλλά και βιομηχανία του θεάματος/κινηματογράφος/τηλεόραση,
είναι πρωταρχική η ανάγκη επιβολής των δικών τους θέσεων και απόψεων.

Δεν υπάρχει "μπέσα" σε αυτό (ή αλλιώς φιλότιμο), για να μην καταπατήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των γειτονικών τους χωρών και πληθυσμών. Με τη προπαγάνδα και τη δύναμη των όπλων που διαθέτουν, επιβάλλουν την παρουσία τους στην ισορροπία του τρόμου στη Μέση Ανατολή, μιας και κανείς Εβραίος δεν ξεχνά την καταγωγή του και πάντοτε υποστηρίζουν τα "δίκαια" του Ισραήλ, όπου και αν βρίσκονται.

Το κακό έγκειται στο ότι δεν υπάρχει αντίρροπη δύναμη, για να ανακάμψει τις επεκτατικές διαθέσεις των Ισραηλινών στη περιοχή. Τι θα γινόταν αν όντως παρενέβαιναν οι παγκόσμιοι αρμόδιοι οργανισμοί και έφερναν την εκεχειρία στη λωρίδα της Γάζας? Ποιά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την γενοκτονία των Παλαιστινίων?

Μαρίνα, Νίκο και Πάνο σας χαιρετώ!

panagiota said...

Δεν αναρωτιέμαι για το ποιός κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να στρέφεται ο άνθρωπος ενάντια στον συνάνθρωπο του. Μήπως άρχισαν οι προφητείες των "Καιρών των Εθνών" και άρχισε η μάχη Αρμαγεδδών εκεί πλησίον του Ευφράτη?
"Όταν οι 12 φυλές των υιών του Ισραήλ ενωθούν σε ένα έθνος και κάνουν κράτος τότε θα αρχίσουν τα σημεία των Καιρών" (Κριτές)
Μήπως κάπως έτσι αρχίζει η Αποκάλυψη του Ιωάννη?

Μάρλεν μου την καλησπέρα και τα φιλιά μου σου στέλνω...

Marialena said...

Ποιός κρύβεται πίσω από όλα αυτά Παναγιώτα μου? Ο παραλογισμός και το μίσος, η απανθρωπιά και ο θάνατος...

Δεν ξέρω αν είναι πρόδρομος από την Αποκάλυψη του Ιωάννου αυτά που διαδραματίζονται στην περιοχή της Γάζας αυτές τις μέρες, όμως αν την επόμενη μέρα δεν υπήρχαμε πια σε έναν κόσμο που γνωρίζουμε, σίγουρα θα υπήρχε αιτία και λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο.

Αναρωτιέμαι, τι αμαρτίες πληρώνουν οι άμαχοι σε όλην αυτή τη διαμάχη.