Wednesday, January 11, 2006

Τους έφαγε η Μαρμάγκα!

Καλημέρα! Με αφορμή την χθεσινοβραδυνή "παράσταση" στα τηλεοπτικά κανάλια του παραιτηθέντος υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, μπροστά στα έκπληκτα ματάκια μας (και τ' αυτάκια μας, λόγω ηχητικού ντοκουμέντου) και του τραγελαφικού παιχνιδιού του "ποιός είπε και πότε τι" κλπ, διερωτώμαι το εξής: Δηλαδή η Δημοκρατία μας τόοοσο πολύ μπάζει? Οι δημόσιοι λειτουργοί έχουν το ακαταλόγιστο σε τέτοιες περιπτώσεις? Κάνει άλλο καιρό στα ύπατα αξιώματα και χάνουν την αίσθηση της πραγματικότητας? Για να μην σας κουράσω άλλο με την ειρωνεία του πράγματος, ένα ακόμα θα σας πω που διάβασα στα νέα του flash.gr λίγο νωρίτερα: Η βουλή της Ουκρανίας δυσαρεστημένη από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τη Ρωσία για την αγοραπωλησία του φυσικού αερίου, την απέλησε και θα ορίσει καινούργια.
Μήπως λέω, οι Ουκρανοί ξέρουν κάτι περισσότερο από μας τους απογόνους της δημοκρατίας του Περικλέους? Μήπως???

3 comments:

Epicuros said...

Καλημέρα, έστω και ...κρύα. ('Ολοι, τελικά, βρίσκουμε τρόπο να επιβιώσουμε του ψυχρού καιρού ακόμη και οι Ουκρανοί...).

Δεν ξέρω τι ακριβώς δουλειά κάνεις. "Government" λες, που μου ακούγεται σαν δημ. υπάλληλος. Κι εγώ έγραψα, πρόσφατα, έναν φιλιππικό στο Blog μου εναντίον τους! Από τα γραφτά σου, πάντως, δεν μοιάζεις ν' ανήκεις στο συνάφι τους! Η Βουλή της Ουκρανίας φαίνεται ότι δεν είναι σαν τη δική μας. Οι βουλευτές οι δικοί μας είναι τόσο διεφθαρμένοι που κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος δεν αποφασίζει να να γίνει ένας απ' αυτούς! Κι αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα του κοινοβουλίου κατεβαίνει... Τι περιμένεις, λοιπόν από τους δικούς μας αργυρώνητους, να ρισκάρουν τη βουλευτική τους ιδιότητα αν ξαφνικά γίνουν εκλογές; Οι ουκρανοί φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν διαφθαρεί...
ΥΓ: Πρόσεξε μιά λέξη που σου ξέφυγε ανορθόγραφη: "απέλυσε" όχι με "η"...

Marialena said...

Επίκουρε, τον δίαβασα τον φιλιππικό σου και καλά κάνεις και προβληματίζεσαι για τα κακώς κείμενα της δημόσιας διοίκησης. Αυτό έλειπε! Το αντικείμενο της δουλειάς μου έμμεσα επηρεάζεται από τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά ως άνθρωπος απέχω παρασάγγας από το πρότυπο "homo dimosius ipallilus" των αδιαφόρων και ημιμαθών υπηρετών του λαού! Αρκετή γραφειοκρατεία έχουμε ως πολίτες να αντιμετωπίσουμε στην διεκπεραίωση των υποθέσεών μας, αν φερόμαστε κιόλας με τον γνωστό ωχαδελφισμό, τότε να πάμε να πνιγούμε. Και για μένα η δουλειά μου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν είναι όνειρο ζωής και για να μην κρυβόμαστε, αν δεν ήταν θέμα βιοποριστικό, τότε αλλιώς θα διοχεύτευα τις όποιες ανησυχίες μου. Όμως, επειδή έτσι έχουν τα πράγματα, προσπαθώ να είμαι όσο πιο σωστή, αμερόληπτη και εξυπηρετική μπορώ με τους πολίτες, γιατί έτσι θα ήθελα να μου φέρονται και μένα σε ανάλογη περίπτωση. Κάποτε ένας παλαιός Έλληνας πολιτικός ονόματι Παπαρρηγόπουλος, σε μια προεκλογική εκστρατεία, είπε σε μια μικρή συγκέντρωση ψηφοφόρων του ότι ήθελε να τον επανεκλέξουν γιατί στη Βουλή ένιωθε όπως το αρνάκι στη στάνη του! Λοιπόν, μάλλον έτσι πρέπει να ναι και για τους υπολοίπους βουλευτές η θεώρηση των πραγμάτων εν Ελλάδι. Μας βλέπουν σαν ζώα και νομίζουν ότι μασάμε κουτόχορτο (μπεεεε!), αλλά πλανώνται πλάνην οικτράν μερικοί μερικοί. Προφανώς οι Ουκρανοί είναι πιο αποφασιστικοί!
Ευχαριστώ για την ορθογραφική επισήμανση και θα χαρώ να σε ξανακούσω!

Epicuros said...

Μαριαλένα χαίρομαι για το ότι εσύ διαφέρεις από τον μέσο δ.υ. Υπάρχουν, όντως, και ελάχιστοι δ.υ. που σέβονται τον πολίτη και τον ιδρώτα του από τον οποίο προκύπτει και ο (σίγουρος) μισθός τους! Αναφέρθηκα στο τεράστιο πλήθος των δ.υ. που βρέθηκαν αναξίως στη θέση τους και που έχουν πάρει απόφαση να λειτουργούν ως παράσιτα στον οργανισμό της κοινωνίας που τους συντηρεί. Δυστυχώς αυτοί αμαυρώνουν την ιδιότητα που, κάποτε, ήταν τίτλος τιμής για τον φέροντα! Στην παλιά εποχή ο υπηρέτης του πολίτη ήταν σεβαστό και αξιοπρεπές (και πενιχρά αμοιβόμενο) πρόσωπο. Σήμερα η έννοια αυτή, όπως και τόσες άλλες, έχει περιπέσει σε ανυποληψία. Κάντε ό,τι μπορείτε εσείς οι λίγοι, οι ευσυνείδητοι, να ξανασηκώσετε την υπόληψη του επαγγέλματος εκεί που της αξίζει να είναι... Στο blog μου σχολίασα τα περί νόμοων και κανονισμών στον Blogoχώρο (και αλλού...).