Thursday, January 12, 2006

Νέο διατροφικό σκάνδαλο

"Νέο διατροφικό σκάνδαλο έχει σημάνει συναγερμό στην Ιταλία καθώς και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος παραγωγός σίτου που προμήθευε όλες τις βιομηχανίες ζυμαρικών στην Ιταλία καθώς και σε άλλες χώρες συνελήφθη στο Μπάρι με την κατηγορία νοθείας μεγάλων ποσοτήτων σιτάλευρου με τοξικές ουσίες.
Πρόκειται για τον 39χρονο Φραντσέσκο Κασίγιο επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής και εισαγωγής σίτου. Ο Κασίγιο κατηγορείται ότι εισήγαγε από τον Καναδά ένα μεγάλο φορτίο σιτάλευρου το οποίο κατασχέθηκε στο τελωνείο του Μπάρι καθώς διαπιστώθηκε ότι περιείχε χημικές τοξίνες, τρία επίπεδα μεγαλύτερες από τα επιτρεπτά όρια. "

Πηγή: Flash.gr-Κόσμος-Νέα, 11.01.2006

Έχω μια απορία: Μετά τα άμοιρα κοτοπουλάκια και λοιπές όρνιθες που βγήκαν στη μαύρη λίστα, άμα κόψουμε και τα μακαρόνια, τι θα τρώμε?

4 comments:

Lili said...

Οποιος χεζει οπου τρωει αυτα παθαινει....(και ποσα αλλα που απλα δεν εχουν αποκαλυφθει στο ευρυ κοινο)

Μηπως πρεπει να ξυπνησουμε λιγο και να αρχιζουμε να υποστηριζουμε αυτους που παλευουν μονοι τους με τα βιολογικα, τις μικρες αυτες σοδειες χωρις φυτο φαρμακα, ορμονες και μεγαλες παραγωγες?


αν δεν πραξουμε και περιμενουμε να μας σερβιρουνε το φαγητο μας, θα τρωμε οτι μας δινουν...


Δεν βλεπω αλλη λυση, αν υπαρχει, ας μου την σφυριξει καποιος.

Marialena said...

Ξέρεις τι σκεφτόμουν Λίλυ, όταν το ανέβαζα στο blog? Χίλιες φορές η μεσογειακή διατροφή με τα προϊόντα της γης, παρά η δυτικότροπες διατροφικές συνήθειες της εύκολης λύσης. Spread the word να τσιγλιστούμε λιγάκι τα μαμούχαλα!

. said...

καλή η μεσογειακή διατροφή για μας τους μεσόγειους αλλά καια υτά τα προιόνταε έιναι μέσα στο φάρμακο.

όποτε τρώω προιόντα της γιαγιάς μου, τρελαίνομαι, έχουν τόσο διαφορετική γεύση. στην κομοτηνή βλέπω παντως ότι όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι μετακομοίζουν σε χωριά κοντά στην πόλη για να έχουν μπαχτσέ. με όλα αυτά που γίνονται δεν εχουν και α΄δικο.

Marialena said...

Η ξεφτίλα μας ξέρεις ποιά είναι Μαριλίνα? Ότι αν και αγγαλιάζουμε όποτε επιστρέφουμε στα χωριά των παππούδων μας, πάλι στις πόλεις γυρίζουμε και ζούμε σαν τα ζόμπι. Ειλικρινά χαίρομαι όσους αποφασίζουν και κάνουν τη ζωή τους εκτός των τειχών και απολαμβάνουν άλλου είδους ποιότητα ζωής! Ας όψεται το οικονομικό που τρώμε το καυσαέριο και άλλα πολλά...