Thursday, March 09, 2006

ΕΡΓΑΣΙΑ: Η γνώση είναι δύναμη...

Για όσες γυναίκες η ενημέρωση για τα θέματα ισότητας δεν είναι απλά μια ακόμη είδηση στην καθημερινή ειδησεογραφία αλλά μια ουσιαστική ενημέρωση, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των δύο Φύλων λειτουργεί από το 1984 τη Βιβλιοθήκη Γυναικών. Πρόκειται για μια μοναδική βιβλιοθήκη στη χώρα μας ειδική για θέματα ισότητας των φύλων και γυναικείας ιστορίας.
Η βιβλιοθήκη που στεγάζεται στην οδό Καπνικαρέας19Α΄ και Μητροπόλεως στην Πλάκα, είναι ανοιχτή στο κοινό και είναι δανειστική.

Στον 2ο όροφο μάλιστα λειτουργεί αρχείο με παλιά και σπάνια βιβλία, περιοδικά καθώς και αρχειακό υλικό. Η συλλογή της αποτελείται από βιβλία, φυλλάδια, διακηρύξεις, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, αφίσες, φωτογραφικές συλλογές, νόμους, περιοδικά κλπ. Διαθέτει 10.350 τίτλους βιβλίων και 38 τίτλους περιοδικών. Είναι οργανωμένη στις εξής θεματικές ενότητες: Γενικό πληροφοριακό υλικό, γυναικείες σπουδές, μυθολογία, θρησκεία, κοινωνική ανθρωπολογία, γυναικεία ιστορία, βιογραφίες, φιλοσοφία, γυναικείο κίνημα-φεμινιστική ιδεολογία, πολιτική, δίκαιο-νομοθεσία, θέση των γυναικών στην Ελλάδα και αλλού, κοινωνική πρόνοια και ασφάλιση, δημοσιογραφία, περιβάλλον, στέγαση, ρόλοι των φύλλων, εκπαίδευση, απασχόληση, τέχνες και πολιτισμός, ΜΜΕ, γλώσσα, αθλητισμός, ψυχολογία, ψυχική σωματική και αναπαραγωγική υγεία, οικογένεια-γάμος και λογοτεχνία.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί:
Δευτέρα και Τετάρτη: 9:00 πμ έως 5:00 μμ
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 9:00 πμ έως 2:00 μμ
Και κατά τον μήνα Αύγουστο λειτουργεί όλες τις εργάσιμες μέρες από τις 9:00 πμ έως 2:00 μμ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3215618, 210 3212094

Εφημερίδα «Αλληλέγγυος Πολίτης», 2-8 Μαρτίου 2006, στήλη Γυναίκα, σελ. 20

No comments: