Friday, September 01, 2006

Κάθε Σεπτέμβρη...

Image Hosted by ImageShack.us

Καλό μας μήνα! Για μένα ο Σεπτέμβρης σημειολογικά είναι μήνας επαναπροσδιορισμού των στόχων μου για τη χρονιά που έρχεται. Σε αντίθεση με αυτούς που η Πρωτοχρονιά σηματοδοτεί τις όποιες αλλαγές, εγώ λειτουργώ σαφώς καλύτερα κάθε που μπαίνει το φθινόπωρο. Ίσως να οφείλεται ότι έχουν προηγηθεί συνήθως οι διακοπές και υπάρχει περιθώριο να αδειάσω από κάποια πράγματα και να σκεφθώ περισσότερο αυτά που με απασχολούν. Ίσως πάλι η αλλαγή των εποχών που έρχεται, το ξεσηκωτικό καλοκαίρι δίνει τη θέση του στο πιο ήπιο εποχιακά φθινόπωρο και η καθημερινότητα που επιστρέφει στους συνήθεις ρυθμούς της... Τον Αύγουστο τον φανταζόμουν πάντα διονυσιακό, extra large μήνα, σε αντίθεση με τον Σεπτέμβρη που τον έχω πλάσει σαν έναν ντελικάτο νέο, ευαίσθητο και εσωστρεφή, με πλούσιο περιεχόμενο αλλά και μια διάθεση μελαγχολική. Κάτι από το ρομαντικό ύστερο 19ο αιώνα στη λογοτεχνία, δηλαδή.

Φέτος λοιπόν προτεραιότητα έχει το καινούργιο ξεκίνημα στη δουλειά κατ' αρχήν. Η υγεία ακολουθεί γιατί θέλουμε και μεις το service μας, πως να το κάνουμε! Μετά να συνεχίσω να αφουκράζομαι τις ανάγκες μου (επιτέλους!) και να δρω ή να ακολουθώ ανάλογα, χωρίς βιασύνη. Οι σχέσεις με τους φίλους, από τη μεριά μου να προσπαθήσω να γίνουν πιο ουσιαστικές και επικοδομητικές και στα προσωπικά (εκεί που άλλωτε θα το χαρακτήριζα ως ζούγκλα ή άβυσσο), τώρα να ακούσω την καρδιά μου πρώτα και κύρια και βλέπουμε...! Η σιωπή εξακολουθεί να με χαρακτηρίζει και αυτά που απεκόμισα το καλοκαίρι που μας πέρασε, να τα κρατήσω σαν κάτι που θέλει εμένα παρούσα για να προχωρήσει.

Σχέσεις και καταστάσεις που δεν με εκφράζουν πια, θα ή ήδη τις αφήνω πίσω μου με αγάπη, αλλά και μια μικρή ανησυχία για το μετέπειτα, στου μυαλού μου τους νευρώνες που τρέφονται από την αγωνία για το άγνωστο, άσχετα αν η καρδιά ξέρει...

Καλό φθινόπωρο και καλή συνέχεια στα περπατήματα των μονοπατιών της ζωής μας!

15 comments:

Θεριό Ανήμερο said...

Και για μένα, αρχή της χρονιάς είναι ο Σεπτέμβριος. Λες να μας έχει μείνει κουσούρι από το σχολείο;

Marialena said...

Καθόλου απίθανο!!! Λες γι' αυτό να ρίχνω κλεφτές ματιές στα σχολικά?

An-Lu said...

Καλό μήνα!!!!
Σίγουρα μας έχει μείνει το κουσούρι από το σχολείο! Μέχρι και σχολικά της Unicef παρήγγειλα (για το βαφτιστήρι της μαμάς μου και καλά!)
Πολλά-πολλά φιλιά με δύναμη!

Anonymous said...

Εννοείται ότι ο Σεπτέμβρης είναι η αρχή της χρόνιας! Από εδώ ξεκινάνε όλα είτε το θέλουμε είτε όχι! Η πρωτοχρονιά είναι κάτι σαν...γιορτή...της νέα χρονιάς...όχι η αρχή της...:)

Marina said...

Καλό μήνα κουκλίτσα μου! Αντε, σε ποιά τάξη θα πάς τώρα?

Marialena said...

Καλημέρες νικηφόρες παιδιά!!!

Τι έκσταση είναι αυτή που επικρατεί στους δρόμους! Α ρε Ελλαδάρα με την μεγάλη ψυχή...

@ Γοργονίτσα: Επίσης κουκλίτσα μου, άμα παρήγγειλες σχολικά στο βαφτιστήρι τώρα, φαντάσου άμα κάνεις και κανά παιδάκι και πηγαίνει σχολείο, πρώτα θα ψωνίζει η μαμά και μετά το παιδί... Το χει η γενία μας φαίνεται!

@ Gee Kay: Σωστός ο συλλογισμός!
Συμφωνώ και επαυξάνω!

@ Μαρίνα: Βρε καλώς την! Χμ, τώρα που το λες στη δημιουργική γραφή θα πήγαινα ευχαρίστως, α! θα ξανάπιανα και τα Ιταλικά μου τώρα που το λες... Είναι να μην πάρω φόρα! Καλά είσαι? Σε φιλώ!

homelessMontresor said...

Επειδή πολύ μου άρεσα αυτο το ψυχογράφημα που έκανες στους μήνες Σεπτέμβριο και Αυγούστο πολύ θα ήθελα να δω και τις αναλύσεις των προσωπικοτήτων και των άλλων μηνων.

ZissisPap said...

Καλή χρονιά και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος!!!

Μας μπήκε καλά πάντως, κανένα παράπονο με 101-95 :)))

Marialena said...

Καθόλου κακή ιδέα το ψυχογράφημα κυρία μου! Θα δω τι μπορώ να κάνω για την περίπτωσή σας και θα επανέλθω επί του θέματος... ;-D

Δόκτωρα Σιγκ, ακόμα είσαι στη θέση σου, δεν κουτρουβάλησες στο κέντρο των εξελίξεων ακόμα? Άρον τη σημαία σου και περιπάτει τέκνον μου! Τι λες τώρα, αν ήταν η Πρωτοχρονιά έτσι, δεν θα παθαίναμε κατάθλιψη με τίποτα!!!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Καλο μηνα,καλο φθινοπωρο και καλη επιστροφη στη δημιουργηκη μιζερια...

Marialena said...

Να μην πω επίσης στην ευχή σου Νίκο μου μόνο και μόνο γιατί αυτή η "δημιουργική μιζέρια" είναι ένας βολικός τρόπος ζωής, αλλά δεν είναι και ο μόνος γαμώτο μας!

Να σαι καλά, ανταποδίδω για καλή αρχή σε ό,τι ξεκινά αυτήν την εποχή! Φιλιά, Μ.

ci said...

Καλό Φθινόπωρο Μαριαλενάκι!
Με μονοπάτια όμορφα όπως αυτό στην φωτογραφία:)

Marialena said...

Εεεεεπιιιίσηηηηςςςς Σιτρονέλλα μου, μην ξεχνάμε πως και το φθινόπωρο έχει τις κρυφές και φανερές ομορφιές του. Θα ρθει και η ώρα γι' αυτά τα μονοπάτια, που θα μας πάει...

Σε φιλώ, καλό σ/κ (και νικηφόρο) Μ.

George said...

Καλημέρα και απο μένα. Εγώ θα σταθώ στην δεύτερη και τρίτη παράγραφο. Και σε μένα το φθινόπωρο φαντάζει στα μάτια ώς εποχή ανασύνταξης μετά τον διονυσιακό Αύγουστο. Πάντως θα το χαρακτήριζα ως ανασύνταξη δυνάμεων στο μέσο της χρονιάς για να μπορέσουμε να αντέξουμε ως το τέλος της. Όπως πέφτουν τα φύλλα απο τα κλαδιά έτσι διώχνουμε και εμείς δυσάρεστες σκέψεις και σχέσεις και με αυτό τον τρόπο οπλιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε τον "χειμώνα" μας.

Marialena said...

Γειά σου Γιώργο! Το διατύπωσες πολύ καίρια το σχόλιό σου θα έλεγα. Μας περιμένει ένας χειμώνας "ενεργοβόρος" και η ανασύνταξη δυνάμεων χρειάζεται. Λες ο φετινός που θα έλθει να είναι καλύτερος από τους προηγούμενους, κυριολεκτικά και μεταφορικά?
Καλό ξημέρωμα, Μ.