Tuesday, September 19, 2006

Οι συνταγές της ακαμάτρας

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε!

Η σχέση μου με την κουζίνα δεν είναι καθόλου προβλέψιμη και πατροπαράδοτη, ως είθισται ως γυνή κλπ τετριμμένα. Μέχρι τώρα προτιμώ απλό φαγητό και μου αρέσει ιδιαίτερα να αυτοσχεδιάζω στις σαλάτες και τα επιδόρπια. Μέχρι εκεί και πορευόμαστε και με το συσσίτιο από τον Ερυθρό Σταυρό, ε… σόρρυ, τη μάνα μου εννοούσα, όταν κάνει αποστολές ταπερακίων για τα καμάρια της!

Σήμερα το απόγευμα όμως, για να φάω το βραδινό μου, έπρεπε να κάνω κάτι γι’ αυτό. Είχα προμηθευτεί ένα πακέτο Mix & Cook, από τον Μπάρμπα-Στάθη, από το καλοκαίρι και να σου η λύση! Παρακάτω θα σας διηγηθώ όμως και πως κατέληξε να γίνει από Mix & Cook, σε Anything goes made by Marialena. Ακολουθήστε με στη κουζίνα παρακαλώ:

Υλικά: 1 πακέτο πέννες ριγκάτε με λαχανικά της Μεσογείου Mix & Cook, «θείος Ευστάθιος» (πριν το μποϊκοτάζ, να μην παρεξηγηθούμε σύντροφοι αγωνιστές!)
Μια κουταλιά ελαιόλαδο αγνό, παρθένο και εξαιρετικό (όχι σαν εμάς βρε!)
1 κονσέρβα TRATA σουπιές κοκκινιστές (και όμως, και όμως υπάρχουν σας λέω)
Μια χούφτα καλαμπόκι κατεψυγμένο αγνώστου εθνικότητος και ταυτότητος
Λίγα φύλλα δυόσμου αποξηραμένου τριμμένα
Κανέλλα σε ξυλαράκια (μισό αρκεί, δια τις συπίες κυρίως το βάζω!)
Τυρί τριμμένο (εμ, νομίζετε τελειώσαμε, όχι ακόμα) & φυσικά…
Τριμμένα καρύδια (χωρίς σύκα και γλυκό κρασί, α! όλα κι όλα!!!)

Παρασκευή: (όχι, Δευτέρα ήταν μην μπερδευόμαστε…)
Αφού βάλουμε σύμφωνα με τις οδηγίες μια κουταλιά νερό (εγώ έβαλα με την κουτάλα) στο αντικολλητικό μας τηγάνι, (αν δεν έχετε, στο γουόκ, βρε αδελφέ, μην κολλάμε σε λεπτομέρειες, τς, τς, τς), για 3 λεπτά ανακατεύετε το παγωμένο πράμα που στέκει στο τηγάνι σας, ελπίζοντας να αρχίσει να παίρνει χρώμα, σε μέτρια φωτιά, παρακαλώ. Μετά αν θέλετε, βάζετε και μια κουταλιά ελαιόλαδο και ανακατεύετε ξανά μέχρι να σας βγει το χέρι, ή να πιτσιλίσετε την βερμούδα σας, διαλιέχτε! Μέχρι εδώ καλά, γιατί εδώ ξεκινά το θρίλερ που σας περιγράφω παρακάτω:

Αφού με έπιασε το δημιουργικό μου και πεινούσα κιόλας, είπα να προσθέσω τας συπίας, που αλλέως πως δεν νομίζω πως θα έτρωγα σκέτες! (Α, ρε πατέρα, για γαύρο πήγαινες, σουπιές έφερες, φτου!) Τις πρόσθεσα στο αναβράζον (όχι Depon καλέ), φαγητό και περίμενα να πάρουν μια βρασούλα στα γρήγορα. Έλα όμως, που η μυρωδιά κάπως μου έκατσε και γι’ αυτό έβαλα και τα ξυλαράκια της κανέλλας, να μαλακώσει η σουπιϊλα! Μετά όμως ανοίγοντας την κατάψυξη για να πάρω το τριμμένο τυρί, τσουπ! βλέπω και το κατεψυγμένο καλαμπόκι σε μια γωνία. Καλώς το μου και παίρνω μια χούφτα και την ρίχνω στη συνταγή! Ωραία, κιτρίνισαν (ελπίζω όχι από το κακό τους, βέβαια) και αυτά και μετά ήλθε η ώρα του δυόσμου! Τον έτριψα και ανακάτεψα το τουρλού. Έλα όμως που η «ακόρεστη» όρεξη μου δεν έλεγε να ικανοποιηθεί με τον συνδυασμό αυτό… (χα,χα,χα) Έβαλα και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω, αφού προηγουμένως είχα σβήσει τη φωτιά και ο βρασμός είχε πέσει και μετά το άφησα να ηρεμίσει (επιτέλους!) Αλλά δεν είχα πει την τελευταία μου κουβέντα: Ενώ έκανα διαλογισμό, μου ήλθε η επιφοίτηση (γελάτε εσείς, το ξέρω!) να τρίψω και ολίγα καρύδια για γαρνιτούρα. Μου έλειπε μόνο λίγο λευκό κρασί να το σβήσω. Και ιδού το πιάτο έτοιμο, κυρίες και κύριοι!!!

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Καλή μας όρεξη!


Μερίδες: 2 (μέτριες)
Χρόνος παρασκευής: 10 λεπτά (εκτός αν σας πιάσει κάτι σαν και αυτό που με έπιασε εμένα και έβαζα υλικά και σταματημό δεν είχα)
Συνοδεύεται: από σαλάτα εποχής, αν και με μπροκολάκι βραστό θα ήταν τρέλλα & δροσερό λευκό κρασί (και κεριά και μουσική και ωραίο συνοδό και μετά ξυπνήσαμε!!!)

11 comments:

panagiota said...

καλημερα.τυφλα να εχει η βεφα.
οσο για τον συνοδο....
προαιρετικο ειναι?

Marialena said...

Ω, καλοσωρίσατε και από εδώ αγαπητή μου! Σας πληροφορώ πως το πιάτο ήταν φαγώσιμο στο τέλος όπως αποδείκτηκε, αλλά το έφαγα λίγο αργά και μου κάθησε στη χώνεψη!!!

Τι να σας πω τώρα, η ερώτησή σας χωράει πολλές ερμηνείες, ας πούμε όμως, πως όλοι οι καλοί χωράνε...

An-Lu said...

Ζήλεψα!!!!
Κι εγώ κάτι τέτοιους αυτοσχεδιασμούς κάνω όταν μαγειρεύω!
Καλή χώνεψη!!!!!

Marialena said...

Γοργονίτσα μου, ελπίζω να μην σε πειράζει που πειραματίστηκα με σουπιές, (λόγω συγγενείας στο λέω).

Άμα υπάρχει φαντασία, ποιός μας κρατάει ε? Το θέμα είναι να τρώγεται κιόλας η συνταγή!

Ευχαριστώ και σε σένα καλή όρεξη!

mat said...

Η σαλάτα καλή ???

:-) :-)

Ανδρομεδα said...

εύγε και πάλι εύγε!
Σμακ!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Σημερα αποφασισα να κανω καρμποναρα της knor η οποια παρολο που ηταν πολυ καλη,τελικα με αηδιασε...

ViSta said...

καλή η περιγραφή... αλλά... μήπως ετοιμάζεις και κάτι άλλο... που χρειάζεται 9 μήνες μέχρι να ετοιμαστεί; ;-)

Marialena said...

Καλημέραααα!

@ Ματ: Καλή, καλή, αγνή και νόστιμη! βάζω πολλά μυρωδικά μέσα!

@ Ανδρομέδα: Νεόκοπη είμαι στο άθλημα, κράτα και μικρό καλάθι...

@ Πρέζα TV: Βαριές είναι αυτές οι σάλτσες βρε παιδί μου, πως να μην τρώγεται μετά. Αυτό ήταν ελαφρύ!

@ Vista: Αχού, τι μου λες παιδί μου? Μπαααα, δεν παίζει ούτε σαν ενδεχόμενο κάτι τέτοιο, αλλά λες τα μακαρόνια να είναι μια καλή αρχή? Μη μου βάζεις ιδέες τώρααα!

Klearchos said...

Κάπου έχω διαβάσει αυτήν την συνταγή... Ο κυκεώνας δεν είναι; Πλάκα κάνω... Δεν μας είπες όμως τι γεύση είχε...

Marialena said...

Καλημερούδια! Ναι, είναι ο γνωστός κυκεώνας, που λες κι εσύ, αλλά από το Χάος ξέρεις καλά πως προέκυψε η Δημιουργία στους αρχαίους χρόνους! Ε, κάπως έτσι λοιπόν μας προέκυψε φαγώσιμη η έμπνευση. Καλό ήταν, αν σου αρέσουν οι μαλακές γεύσεις!

Μη με κοροϊδεύετε βρε παιδιά... χα,χα,χα!