Wednesday, September 20, 2006

Το μπλε τετράδιο

Με πιάνω να θέλω να κάνω ένα ταξίδι στον χρόνο, όπως τώρα. Είμαι εδώ, μα στην ουσία δεν είμαι. Ταξιδεύει το μυαλό, ξεφεύγει από την πραγματικότητα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Είμαι πάλι στο παιδικό μου δωμάτιο, κάθομαι στα γόνατα στο κρεββάτι και έχω στα χέρια μου ένα τετράδιο. Ένα μπλε τετράδιο με μισές γραμμές μισό λευκό από πάνω, σαν εκείνα που χρησιμοποιούσαμε στο δημοτικό, τότε, όταν ζωγραφίζαμε και γράφαμε, ποιός θυμάται τι, τώρα πια! Ένα τέτοιο τετράδιο γεμάτο μνήμες, θέλω να ανοίξω ξανά, έναν Σεπτέμβρη σχολικό και περασμένο.

Θα πάρω τις μπογιές μου δίπλα εκεί και θα το ανοίξω. Οι σελίδες του φαντάζουν άδειες μα εγώ θέλω να τις γεμίσω με χρώματα, με σχέδια, με τη φαντασία μου! Είναι σαν να το έχω ήδη ζωγραφίσει, σας λέω! Κρατώ στο χέρι μια μπογιά, αρχίζω να χρωματίζω το χαρτί. Θα φτιάξω ένα σπιτάκι, με κήπο, με δέντρα τριγύρω, με τον ήλιο από πάνω να λάμπει, θα το στολίσω, θα φτιάξω και φράχτη και ρυάκι να τρέχει παραδίπλα και πουλάκια να πετούν πάνω από τα δέντρα. Θα βάλω και ζωάκια να τρέχουν στο γρασίδι. Θα βάλω και παιδάκια να κρατιούνται χέρι-χέρι. Μεγάλους δεν θα βάλω, δεν χρειάζονται. Άλλωστε είναι εκεί με τον τρόπο τους!

Image Hosted by ImageShack.us
children's drawing by mtsd.org

Όσο θα ζωγραφίζω, θα ακούω τα κοτσύφια στο πεύκο να κελαηδάνε, θα πλάθω φανταστικούς φίλους και διαλόγους στο μυαλό μου και θα είναι σαν να είναι όλα αληθινά. Θα βάλω και την υπογραφή μου από κάτω, με τα άγαρμπα γραμματάκια των πρώτων τάξεων του Δημοτικού. Θα πάω να το δείξω μετά στη μαμά μου, "κοίτα τι έφτιαξα μαμά!" και ελπίζω να μην με ξεφορτωθεί με ένα "ωραίο είναι", αλλά να εισπράξω την επιβεβαίωσή της!

Μα τι στο καλό έπαθα πάλι, μεγαλώνω ξανά, ξεμακραίνω από το παιδικό δωμάτιο, το παρόν με τραβά στο σήμερα. Γαμώτο! Ωραία που ήταν εκεί... θα ξαναπάω κάπως, κάποτε, να βρω εκείνο το μπλε τετράδιο!

6 comments:

mat said...

Μου αρέσουν αυτά τα πισωγυρίσματα
ματιές στον χρόνο , σε στιγμές που δεν είναι ικανός να διαβρώσει ...
:-)

Anonymous said...

:'(
Συγκινήθηκα πραγματικά.
Ελπίζω να το βρεις το τετράδιο..

ΠΡΕΖΑ TV said...

Ξυπνησε το παιδι μεσα σου!!!

Marialena said...

Καλημέρες όμορφες σε όλους!

@ Ματ: ευτυχώς που υπάρχει απόθεμα από αυτές και μοιάζουν σαν τα μικρά καραμελάκια που τρώγαμε παιδιά, δεν χορταίναμε τη γλύκα τους!

@ Kogi: Καλοσώρισες εδώ! Να σαι καλά, έχω φυλάξει κάποια τέτοια πραγματάκια σαν κομμάτια δικά μου!

@ Νίκο: Αν ξύπνησε λέει, έχει μεγάλη ανάγκη να βγει και να εκφραστεί αυτό το παιδάκι, σήμερα έχουμε και συνέχεια...

Anastasia said...

Ομορφο το μλπε σου τετραδιο

Marialena said...

@ Anastasia: μοιάζει σαν σε αυτό το μπλε τετράδιο ξεδιπλώνονται τα φύλλα της ζωής μας...

Καλημέρα!