Tuesday, January 16, 2007

Μοτό - εκδρομή στη Σαλαμίνα

Κυριακή 14/01/2007

Ηλιόλουστη μέρα, θαυμάσιος καιρός για βολτούλα! Η παλιοπαρέα από το Scooter Club Hellas, μαζεύτηκε στις 10 για να περάσει με το καραβάκι στη Σαλαμίνα από το Πέραμα. Καλή διάθεση, πειράγματα, φωτογραφίες εν πλω στη σύντομη διαδρομή για το νησί.

Image Hosted by ImageShack.us

Άφιξη και στη συνέχεια καφές στα Σελήνια μπροστά από τη θάλασσα. Παρατηρώ τους ντόπιους μοτοσυκλετιστές. Χωρίς κράνος 99,9%, χωρίς μπουφάν και χωρίς πινακίδες τις περισσότερες φορές, αλώνιζαν στους δρόμους!

Image Hosted by ImageShack.us

Μετά τον καφέ, φεύγουμε για μια περιήγηση στο νησί και καταλήγουμε στο μοναστήρι της Φανερωμένης όπου μια πευκόφυτη περιοχή δίπλα στη θάλασσα κερδίζει τη προσοχή μας και κατεβαίνουμε με τις μηχανές για φωτογραφίες.

Image Hosted by ImageShack.us

Αυτοσχεδιασμοί μέσα και έξω από το νερό, κέφι και η πτώση του Βεσπουκίου, όταν ο αδελφός μου που τον οδηγεί εκείνη την ώρα, δεν τον στερεώνει καλά στο έδαφος και έχοντας βάλει το κράνος του στα χερούλια, σημειώνει μια θεαματική πτώση με μόνο θύμα το κράνος που γρατζουνίστηκε, ενώ η Βέσπα δεν έχει Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Εγώ οδηγώ το δικό του εν τω μεταξύ, ένα γρήγορο σπορ σκουτεράκι που το πάω με την ησυχία μου. Αποχαιρετούμε τους μισούς που επιστρέφουν στον Πειραιά, ενώ οι υπόλοιποι πάμε απέναντι με το φέρρυ στη Πάχη Μεγάρων και από εκεί καταλήγουμε στο Λουτρόπυργο για ψαρομεζέδες.

Image Hosted by ImageShack.us

Η επιστροφή γίνεται μέσω Ελευσίνας με ήλιο ακόμα, μα και αέρα που αρχίζει και μας κρυώνει στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου. Φτάνουμε σπίτι, γεμάτοι μα και στεναχωρημένοι για το αναπάντεχο της φθοράς του καλού του κράνους. Οι φωτογραφίες ανεβαίνουν στον υπολογιστή, αναμένω και τις υπόλοιπες από τους άλλους φωτογράφους του Club.

Image Hosted by ImageShack.us

Πιάνω τον εαυτό μου να κάνει σαν μικρό παιδί με τέτοιες μικρές αποδράσεις, ειδικά τώρα με τη Βέσπα! ...Μια εφηβεία επιεικής που γίνεται σαράντα, που λέει και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο τραγούδι της "Τα πιο ωραία λαϊκά". Όσο ο καιρός το επιτρέπει με τις ανεκτές θερμοκρασίες εν μέσω του Γενάρη, η όρεξη για εκδρομούλα μονοήμερη υπάρχει και ήδη άρχισα να σκέφτομαι την επόμενη, με τόσο καλή παρέα και διάθεση που υπάρχει στα μέλη του Scooter Club Hellas. Αν και δεν με πειράζει που είμασι συχνά η μόνη γυναικεία παρουσία στην Αθήνα που δίνει το παρόν, συχνά αισθάνομαι σαν τη Χιονάτη με τους 17 νάνους με τους άνδρες να μονοπωλούν το Club!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Μέχρι την επόμενη εξόρμηση, καλά να μαστε πρώτα και κύρια!

5 comments:

Anonymous said...

πολυ ωραιες φωτο.

Anonymous said...

Σαλαμίνα ε; Ούτε κράνος ούτε τίποτα...
τους δρόμους δεν τους προσέξατε που ήταν όλο γούβες και μπαλώματα; Έτσι είναι χρόνια τωρα. Οι δήμαρχοι ήλθαν και απήλθαν και οι δρόμοι στην ίδια κατάσταση...

Χαιρετώ σας. Να μας ξαναρθετε!

Marialena said...

Zouri: Είναι από τα χεράκια των μελών του Scooter Club, ολοζώντανες!

Χρήστο: Καλησπέρα & καλοσώρισες Χρήστο στη σελίδα μου! Πραγματικά η κατάσταση έχει όπως την λες! Ένα μέρος με τόσες φυσικές ομορφιές, νησί και χωριό ταυτόχρονα αφημένο στη τύχη του! Το μνημείο των Σαλαμινομάχων που στέκει ανάμεσα στα διαλυμένα πλοία, τι σοκ ήταν αυτό? Εντάξει οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες και σκαψίματα και όλα αυτά στη Νομαρχία Πειραιώς παρακαλώ! Όμορφο μέρος με τοπική αυτοδιοίκηση που περί άλλων τυρβάζει. Σπάστε τους το κεφάλι...

Anonymous said...

Χάρμα-χάρμα!
Πάντα τέτοια!!!!!!

Marialena said...

ωραίος καιρός, καλή παρέα, όλα καλά γοργονίτσα μου! Άμα ζεστάνει ο καιρός μετά το χειμώνα, θα ναι ακόμα καλύτερα τέτοιες εκδρομούλες!