Monday, June 04, 2007

Ελλάς, Ελλήνων, Αλητών!

Σίγουρα θα μάθατε από τα νέα, ότι στην περίοδο που διεξάγονταν στην Αθήνα ο τελικός του Champions League φέτος, ήλθε να τον παρακολουθήσει στην Ελλάδα ένας άγγλος με την οικογένειά του που θα διέμενε σε ξενοδοχείο της Νέας Μάκρης. Ο άνθρωπος αυτός, πήρε ταξί από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο του και όταν έφτασε εκεί, ο Ελληναράς - και πολύ μάγκας - ταξιτζής του ζήτησε σαν κόμιστρο 95 (!!!) ευρώ, τα οποία ο Εγγλέζος αρνήθηκε φυσικά να πληρώσει και ζήτησε τον λόγο από τον οδηγό για κάλυψη μιας απόστασης γύρω στα 10 ή 15 χιλιόμετρα το πολύ, μέσω Αττικής Οδού.

Ο δε οδηγός λογόφερε με τον πελάτη του για το ποσό που του ζήτησε, πιάστηκαν και στα χέρια κατά πως λέει, παρατάει σύξυλους τους επιβάτες στο ξενοδοχείο και φεύγει με τις αποσκευές των ανθρώπων αυτών στο πορπαγκάζ και εξαφανίζεται, αφήνοντάς τους χωρίς τα προσωπικά τους είδη, τα χρήματά τους και τα εισητήρια για τον τελικό.

Κατά πως ισχυρίζεται ο - είμαι και πολύ άντρας να 'ουμ - Ελληναράς νεάτερνταλ, συγχισμένος που (δεν τα πήρε χοντρά από τον κουτόφραγκο), μετά την εγκατάλειψη των πελατών του στον προορισμό τους, πήγε λέει, περί τα δύο χιλιόμετρα πιο κάτω και τότε συνειδητοποίησε ότι είχε τα μπαγκάζια των ξένων στο ταξί του ακόμα, οπότε (ακούστε παράδειγμα προς μίμηση τώρα), επειδή φοβήθηκε τους άγγλους στην περιοχή, εγκατέλειψε τις αποσκευές στο πεζοδρόμιο που είχε παρκάρει για να συνέλθει!!!

Ούτε να τις παραδώσει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα (τι είναι αυτό, να τον πάνε μέσα για την μπαμπεσιά που έκανε, τι μου λέτε!), ούτε στα γραφεία του συνδέσμου αυτοκινητιστών ΣΑΤΑ, που θα μπορούσε να επικαλεστεί ότι απειλήθηκε από τον "τραμπούκο" πλην εν δικαίω, πελάτη του!!! Τίποτα τέτοιο ο ατελείωτος -είμαι και πολύ ξύπνιος που χρεώνω όσο μου γουστάρει- Ελληναράς ταξιτζής!

Και έχει το θράσος (γιατί περί θράσους πρόκειται), να βγει ο νταβάς στα κανάλια και να το παίζει συντετριμμένος και μεταμελημένη Μαγδαληνή και να ζητά από το τηλεοπτικό κοινό τη δικαιώσή του, αφού έχει εκθέσει τον επαγγελματικό του κλάδο ανεπανόρθωτα μαζί με την αξιοπιστία της χώρας μας τον τομέα των ιδιωτικών μεταφορών, τόσο στο εξωτερικό που μας έχουν πάρει χαμπάρι για τις παλιανθρωπιές μας, αλλά και τα μάτια των συμπολιτών του!!!

Τι δουλειά είχε ο κ. Παπαδάκης το πρωϊ στην τηλεοπτική εκπομπή του στον ΑΝΤ1, να τον υπερασπίζεται τον αλήτη και να ισχυρίζεται ότι μετάνιωσε, ενώπιον του προέδρου του ΣΑΤΑ που έπνεε μένεα κατά της συμπεριφοράς του? Του πήρε δύο εβδομάδες να μετανιώσει, το κάθαρμα ή έτσι το λέμε τώρα για κάθε είδους αντιεπαγγελματική συμπεριφορά των οδηγών ταξί, στην αρχή μάλιστα της φετινής τουριστικής περιόδου?
Έτσι τιμάει το επάγγελμά του και τα παντελόνια που φοράει, ή έτσι τον δασκάλεψαν οι επιτήδειοι σύμβουλοί του, από όποιον κλάδο και αν προέρχονται? (media, δικηγόροι κλπ)

Το ρεζίλεμα και η δυσφίμηση της χώρας μας μέσω των ξένων ρεπορτάζ είναι υπόθεση όλων μας, κυρίες και κύριοι. Η ανήθικη συμπεριφορά των πονηρών ταξιτζίδων προς άπαντες, Έλληνες και ξένους, ποιανού είναι?

Μαριαλένα, 04/06/2007 (που ποστάρει δισάκις σήμερα, γιατί με κάτι τέτοια τα παίρνει πολύ άγρια στο κρανίο και δεν χαρίζεται σε κανέναν κερατά, εσείς?)

Links: Greece' taxis ridicule on line
George the famous taxi driver of Greece
Greek Taxi drivers! Being taken for a ride? (kai alla parapona on line, parte kosme!!!)

10 comments:

Anonymous said...

Θέλει κράξιμο και ο κάθε Παπαδάκης, φυσικά, ο οποίος δημιουργεί στον κόσμο την εντύπωση ότι, άμα δηλώσεις μετάνοια, δηλαδή άμα σε πιάσουν, παραγράφονται και τα αδικήματά σου. "Είναι οικογενειάρχης" λέει, "έχει παιδιά". Να τα σκεφτόταν αυτά όταν έκανε τις κομπίνες...

Θα πρότεινα, οριστική αφαίρεση άδειας ταξί και άδειας οδήγησης από τον απατεώνα (πέρα από τη δικαστική ποινή και την αποζημίωση για βαλίτσες, εισιτήρια, ψυχική οδύνη στα θύματα, ίσως να παρέμβει ως πολιτικός ενάγων και το κράτος που δυσφημίστηκε) και δεκαπενθήμερη απαγόρευση εμφάνισης στα κανάλια του Παπαδάκη...

zouri1 said...

γυρισα προχθες με το πλοιο στο λιμανι του Πειραια.Οι ταξιτζηδες κρυμμενοι,και παιρναν οποιον ηθελαν.Το λιμενικο δεν εβλεπε

N.Ago said...

Καλά κάνεις και δεν χαρίζεσαι σε κανένα κερατά.
Και πολύ καλά κάνεις, Marialena μου!

Marialena said...

@ Periklis: Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου αγαπητέ, μακάρι αυτά τα φαινόμενα να μην βρίσκουν διέξοδο στο "λαϊκό εκλογοδικείο" της τηλεόρασης και να αντιμετωπίζονται δεόντως.

@ Ζούρι: Αν δεν αγανακτήσουμε διάφοροι επιτήδειοι θα συνεχίζουν να μας εκμεταλλεύονται, έτσι δεν είναι?

@ Ν.Αgo: Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη, μα όλοι μαζί μπορούμε να καταγγέλουμε τα κακώς κείμενα!
Πολλές καλημέρες και φιλιά!

An-Lu said...

Ευτυχώς που δεν βλέπω τηλεόραση, διότι θα την είχα σπάσει αν έβλεπα τον περι ου λόγος κόπανο.

Marialena said...

@ An-Lu: εγώ παρακολουθώ πια ντοκυμαντέρ από τον Σκάι ή κάποια μουσική εκπομπή ενίοτε, αλλά έλα που έπεσα πάνω στη περίπτωση και μου ανάψαν τα λαμπάκια!

Τόση ανοχή πια στην αιτιολόγηση αχαρακτήριστων πράξεων, πάει πολύ!

Καλησπέρα αν και ολίγον βροχερή!

adaeus said...

Μην ξεχνάμε όμως ότι οι ίδιοι αυτοί οι παραθυράδες των καναλιών έδωσαν τόσο πολύ δημοσιότητα στο θέμα. Γεγονός που κινητοποίησε την Αστυνομία, της οποία διαφορετικά το αυτί δεν ιδρώνει. Τώρα τα σχόλια περί επιεικίας είναι επιεικώς απαράδεκτα. Σε τέτοιους αλήτες χρειάζεται η μεγαλύτερη ποινή και τούτο ανεξαρτήτως της δυσφήμησης του ελληνικού τουρισμού (τάχα μου). Δηλαδή αν το έκανε στην κυρία που ερχόταν από το χωριό της, δεν έχει την ίδια ηθική απαξία?

Marialena said...

Το πρόβλημα δεν έγκειται στη προβολή του γεγονότος αυτού από τα τηλεοπτικά κανάλια, που καλώς προβλήθηκε, αλλά στο τηλεοδικείο που απευθύνθηκε αυτός ο ασυνείδητος οδηγός προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να είμαστε αμείληκτοι για τον λόγο ότι η λαϊκή κατακραυγή μπορεί να δώσει το μήνυμα της αγανάκτησης για παρόμοιες συμπεριφορές.

Για τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας, ένα παραπάνω θα έλεγα, αλλά εμείς οι πολίτες του Καφριστάν γιατί να τα ανεχόμαστε?

Καλή σου μέρα Adaeus μου, χάρηκα...

panagiota said...

Κατι τέτοια βλεποντας,και άλλα πολλά,εκλεισα δια παντός την τ-β(κι οτι την είχα αγορασει)
Μαζι σου κι εγω στα ντοκυμαντέρ!!!

Marialena said...

Παναγιώτα μου, η τηλεόραση είναι το μέσον, το πως τη χρησιμοποιούμε εμείς οι τηλεθεατές είναι το ζήτημα!

Άγριες γάτες και Ταμπού και ξερό ψωμί με τα ντοκυμαντέρ... National Geographic & Discovery Channel γίναμε ως άλλοι Χριστόφοροι Κολόμβοι! Σε φιλώ!