Friday, June 29, 2007

Την λένε ΜΟΙΡΑ!



Ο εκλεκτός ιστολόγος και φίλος Χρήστος Φασούλας, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με τίμησε με το να με προσκαλέσει στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, στο βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, τη Πέμπτη 28 Ιουνίου.

Εκεί είχα τη χαρά να συναντήσω και άλλους ιστολόγους μεταξύ άλλων, όπως ο Μπαμπάκης (mpampakis.wordpress.com), τη συγγραφέα Λεία Βιτάλη (leiavitali.blogspot.com) και την δημοσιογράφο Ελένη Γκίκα (alefmoha.blogspot.com).

Σε εγκάρδιο κλίμα ο συγγραφέας παρουσίασε το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του από τις εκδόσεις Μίνωας, ο αθλητικογράφος Αλέξης Σπυρόπουλος διάβασε κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο και στη συνέχεια η Ελένη Γκίκα αναφέρθηκε και εκείνη τόσο στο βιβλίο, όσο και στη γνωριμία και σχέση της με τον Χρήστο.

Η εκδήλωση έκλεισε σε χαλαρούς τόνους μετά από ερωτήσεις του κοινού πάνω στο βιβλίο και όχι μόνο, τις οποίες ο Χρήστος Φασούλας απάντησε με πολύ χιούμορ και χαμόγελο!


ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΟΙΡΑ

H ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ


Είναι ένα μυθιστόρημα σχέσεων και αυτογνωσίας, ψυχώσεων και εμμονών, σοφίας και ευτυχίας, χαρακτήρων και συγκρούσεων, συμπτώσεων και μοιραίων. To βιβλίο κυκλοφόρησε αρχές του Μάη του 2007 από τις εκδόσεις «Μίνωας».
Το μόνο ουσιαστικό κοινό σημείο με το «Ο Έρωτας δεν κάνει για Πιλότος» (πέρα, ασφαλώς, από το στλ γραφής, το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό) είναι ότι ο κεντρικός ήρωας βρίσκεται μπροστά σ' ένα τραγικό αδιέξοδο. Πάνω στον πανικό του, αποφασίζει να εξομολογηθεί στο κασετοφωνάκι του -που εκτελεί χρέη ημερολογίου- τις ευκαιρίες που του έδωσε η ίδια του η μοίρα. Η μοίρα του, λοιπόν, τον ξαπόστειλε πίσω στο παρελθόν για ν' αλλάξει μια (μη) απόφαση που είχε πάρει κάποτε και που τον κατατρώει μια ζωή. Παρουσιάζονται, λοιπόν, οι τρεις εκδοχές της ζωής του ήρωα από τα 18 μέχρι τα 41 του χρόνια, εκδοχές αντίστοιχες με τις δικές του επιλογές. Οι δύο πρώτες εκδοχές, τα δύο πρώτα «σενάρια» της ζωής του παρουσιάζονται παράλληλα, ενώ το τρίτο -που οδηγεί και στην κορύφωση- παρουσιάζεται ξεχωριστά στο δεύτερο μέρος.
Αν θέλετε να πάρετε μια πρώτη εύση, κάντε κλικ στο link που υπάρχει στην κορυφή της σελίδας για να διαβάσετε την εισαγωγή. Και εν συνεχεία τα 4 πρώτα κεφάλαια. Θα σας πρόσφερα και τη συνέχεια, αλλά ο εκδότης μου... θα μου έκοβε τα ποσοστά!


Περισσότερα για τα ήδη δυο εκδοθέντα βιβλία του Χρήστου Φασούλα, θα βρείτε ΕΔΩ!


Από το κινητό μου, χαμόγελα του Χρήστου και της τρισχαριτωμένης κόρης του!

Δεν θα πω περισσότερα για την ΜΟΙΡΑ, απλά θα ευχηθώ αστείρευτες εμπνεύσεις στον Χρήστο και καλή επιτυχία στην πορεία του νέου βιβλίου του, που μόλις κυκλοφόρησε!

Μαριαλένα, 29/06/2007

4 comments:

Χρήστος Φασούλας said...

Μαριαλένα μου, σ' ευχαριστώ από καρδιάς!
Μετά και απ' αυτό, καταλαβαίνεις βέβαια ότι δε... θα σου επιτρέψω να λείψεις από καμία από τις επόμενες παρουσιάσεις μου (την επόμενη σκοπεύω να την κάνω κατά... Αυστραλία μεριά, ετοιμάσου!) :))
Να'σαι καλά! :)

Marialena said...

@ Χρήστος: Αυστραλία??? και το συζητάς καλέ μου, πες μου πότε και φύγαμε να παρουσιάσουμε τη Μοίρα στους Αβορίγινες! Η εκτίμηση και η συμπάθεια είναι αμοιβαία και το ξέρεις!

Όχι τίποτα άλλο, αλλά να κανονίσω να επανδρώσω μια ομάδα PR υπό την εποπτεία μου, για να σκίσουμε και εκεί! ;-P Πόσα τρελλά κριάρια θες?

Anonymous said...

Κουράστηκε ο μικρός και χάσαμε τους παπαράτσι! ;^)

Marialena said...

@ Mpampakis: Συμμαθητή, άξιος ο γιόκας, έκλεψε τη παράσταση με την σπιρτάδα του! Χαλάλι του η κούραση!