Monday, July 02, 2007

Το ολόγιομο φεγγάρι του Ιούλη


Ω! Σελήνη εσύ δοξαστική, πόσο απόμακρα μεγαλόπρεπη είσαι!

Σάββατο βράδυ και το φεγγάρι έχει πάρει ένα παράξενο πορφυρό χρώμα, ο δίσκος του δε ολοστρόγγυλος με προκαλεί να τον κοιτάζω μόλις έχει νυχτώσει. Η διάθεσή μου επηρρεάζεται από την Πανσέληνο! Τα μάτια μου νοτίζουν μόλις αγγίξω το συναίσθημα έστω και φευγαλέα μέσα από κάποια ερεθίσματα. Είναι ήδη 10 το βράδυ και τραβώ τις πρώτες μου φωτογραφίες. H μεγαλοπρέπειά της εμφανίζεται αργά στον ουρανό, ανησυχώ ότι δεν θα βγει απόψε. Να την όμως πρόβαλε σε πείσμα των συννέφων που την κρύβουν πρόσκαιρα. Η ώρα περνά και στις 3 το πρωί το ξανασυναντώ στην άλλη μεριά του ουρανού να φέγγει λαμπερό πάνω από τον αττικό ουρανό. Το απαθανατίζω μαγεμένη από την όψη του. Σε λίγες ώρες θα είναι παρελθόν και αυτή η νύχτα της Πανσέληνου του Ιουλίου του 2007. Λέτε ο Φεγγαρόφωτος με την Ηλιογέννητη να έσμιξαν ξανά και αυτή τη νύχτα?





photos by Marialena, 2007

Bonus Track: Ελευθερία Αρβανιτάκη live-Θα πιώ απόψε το φεγγάρι

Tha Pio Apopse To ...


Καλή ακρόαση! (σ.σ. αφού πατήσετε το pause στο player που βλέπετε στα δεξιά σας πρώτα ;-D)

Marialena, 30/06 - 01/07/2007

5 comments:

An-Lu said...

Σίγουρα συναντήθηκαν!
;-))))

panagiota said...

Εφτεξε για πολλα αυτο το φεγγαρι....
Μαλλον Ο Ηλιογεννητος δεν μπορεσε να συναντησει την αγαπημενη του σ'αυτην την πανσεληνο.....
Θα περιμενουμε.......
Η αγαπη ολα τα ελπιζει!!!!!

adaeus said...

Εγώ το ίδιο βράδυ το έβλεπα να φωτίζει τη θάλασσα... Κόκκινο κόκκινο όταν πρωτοβγήκε, έγινε χρυσό λίγο αργότερα... Καλή μέρα :)

Unknown said...

Η Σελήνη ήταν η ίδια η Ψυχή, συνδετική ουσία Νου και Σώματος, κατά τους αρχαίους Έλληνες...

Άλλοι πάλι λέγανε ότι έφερνε μια μυστηριακή μανία (Μήνη) που οδηγούσε στις πιο αλλοπρόσαλες πράξεις.

Marialena said...

@ An-Lu & Παναγιώτα: οι απόψεις σας συγκρουόνται, βάσει επιθυμίας θα έλεγα ότι συναντήθηκαν τα δύο πλάσματα της φαντασίας μας έστω και φευγαλέα αυτή τη φορά (ευσεβείς πόθοι). Θα μας δείξει ο ίδιος ο ουρανός για τις επόμενες!

@ Adaeus: Όμορφα που πρέπει να ήταν εκεί που ήσουν στη Πανσέληνο Ανδρέα μου... εικόνες πλάθει το μυαλό είτε είσαι εκεί είτε μακριά!

@ Zarathoustra: Θα μπορούσα να ακούω για ώρες ιστορίες και αφηγήσεις για τη Σελήνη κατά τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και τη Μυθολογία. Ακόμα και η επισήμανσή σου με πυροδότησε ευχάριστα! Σ' ευχαριστώ...