Friday, October 10, 2008

Οι πραγματικοί φίλοι



Μην εγκαταλείπεις ποτέ τους πραγματικούς σου Φίλους
ακόμα κι αν αυτό σου προξενεί δυσκολίες.
Αν αυτοί σου προσφέρουν την αγάπη τους και την συντροφιά τους, εσύ έχεις μία ευθύνη: Να μην τους εγκαταλείψεις ποτέ!

Διότι:

Το να κάνεις έναν Φίλο είναι Ευλογία,
το να έχεις έναν Φίλο είναι Δώρο,
το να διατηρείς έναν Φίλο είναι Αρετή και
το να είναι κάποιος Φίλος σου είναι Τιμή!


(από τη φίλη μου τη Κατερίνα την Αλκυόνη)

σ.σ. Αφιερωμένο σε όλους μου τους Φίλους της Καρδιάς, που κατέχουν ξεχωριστή θέση στη ζωή μου, που βρισκόταν εκεί στη χαρά και στη λύπη, στο γέλιο και στο δάκρυ, στον έρωτα και την μοναξιά, κοντά ή μακριά, μα πάντα Φίλοι Αληθινοί.

Μαριαλένα 9/10/2008

3 comments:

Anonymous said...

Marialena,

αυτή η εικόνα είναι ...
"Άξια Αγάπης"

Διάβασε εδώ παρακαλούμε:

http://hamomilaki.blogspot.com/2008/10/axion-agapis-to-hamomilaki.html

και δες αυτά:
http://hamomilaki.blogspot.com/search/label/Agape

Επειδή Φιλία είναι Φιλότης, η αγάπη των αρχαίων.

Το χαμομηλάκι

Marialena said...

Αγαπητό μου Χαμομηλάκι,

Το "'Αξιον Αγάπης" φτιάχτηκε μετά από μια δική μου αναφορά στο Χαμομηλάκι με τον τίτλο αυτό, οπότε έχω και εγώ ένα μερίδιο στην πανέμορφη και ιδιαίτερη αυτή έμπνευση!

Θα διαβάσω διεξοδικά τα δημοσιεύματα στο Χαμομηλάκι κάτω από την ετικέττα της Αγάπης. Οι φίλοι που συμμετέχουν έχουν δώσει σπάνια δείγματα ευαισθησίας εκεί.

Χαιρετισμούς πολλούς!

Anonymous said...

Πολύ ωραίο το άρθρο σου! Πράγματι ο πιο πλούσιος άνθρωπος είναι αυτός που έχει φίλους καλούς και πιστούς-με τέτοιους φίλους μπορείς να είσαι ευτυχισμένος-και να μοιράζεσαι τις δύσκολες μα προπαντός τις όμορφες στιγμές της ζωής σου.
Έγραψα κι εγώ ένα παρόμοιο στις 08 του μηνός. Θα σου πω μόνο την αρχή που αναφέρει καθαρά για την φιλία:
"Οι φίλοι και η φιλοσοφία είναι οι δύο μεγαλύτεροι πόροι, που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε τη ζωή με σιγουριά και δίχως άγχος" - αυτά είναι λίγα από τα διδάγματα του φιλοσόφου Επίκουρου. Πιστεύω πως αν είχες χρόνο και έριχνες μια ματιά θα έβλεπες κάποια "χριστιανικά" στοιχεία στα λεγόμενά του (βάζω τα αυτάκια στη λέξη χριστιανικά γιατί η ηθική και οι πνευματικές αξίες είναι πανανθρώπινα χαρακτηριστικά και όχι μόνο χριστιανικά ή αθεϊστικά).
Αν έχεις χρόνο δες το άρθρο σε αυτό το link (θα χαιρόμουν να δω και τα σχόλια σου αν έχεις): http://stardust30.wordpress.com/2008/10/08/%CE%B7-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF/