Wednesday, March 01, 2006

Μια 1η του Μάρτη...

Σήμερα είχα κατά νου να γράψω κάτι άλλο που μου έδωσε το ερέθισμα ένας διαδυκτιακός φίλος για τις ανάγκες των ανδρών... Θα το ανεβάσω σύντομα αλλά όχι σήμερα. Πρώτη του μήνα και από χθες το βράδυ ξενυχτισμένη. Μου έδωσε ένας συνάδελφος χθες ένα dvd να αντιγράψω και θεώρησα καλό να του το δώσω πίσω το πρωί. Έλα όμως το άτιμο που είχε προστασία εγγραφής και έκανα κάτι "μαγικά του κώλου" για να το αντιγράψω και τελικά γράφτηκε κουλά στις 2 το βράδυ, επειδή δεν έχω πρόγραμμα για να σπάσω την προστασία της εγγραφής-γκαμώτο!

Σηκώθηκα στις 8, σούρθηκα να ετοιμαστώ και να φύγω. Καθώς κατέβαινα το δρόμο για τη στάση του λεωφορείου, χαιρέτησα την Άρτεμη που από το μπαλκόνι κάθε πρωί βγαίνει και με χαιρετά κουνώντας την ουρά της και πρόσεξα τα λουλούδια που άρχισαν να ανθίζουν μέσα στ' αγριόχορτα στ' άχτιστο παραδίπλα οικόπεδο (πότε θα γίνει πάρκο επιτέλους κύριε Δήμαρχε, πότε?) και κοτσύφια να τιτιβίζουν σε κάποια δέντρα. "Μπαίνει η άνοιξη" μονολογώ και προχωράω για τη στάση.

Χθες έλαβα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο ένα μήνυμα με μορφή πρόσκλησης από το πρώην αγόρι μου. Με καλούσε με πολύ ευγενικό τρόπο για καφέ σήμερα ή αύριο το απόγευμα.
Πανικός εγώ, παραλύωωωωω! Καφέ είπε ο χριστιανός να πιούμε, όχι το κώνιο του Σωκράτους, αλλά εγώ το τροπάρι μου, ο γνωστός μου πανικός της προσέγγισης! Βέβαια, σήμερα έχω κανονίσει απ' την προηγούμενη εβδομάδα να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης από τον Ιαβέρη, αλλά και αύριο είπα να πάω να περιποιηθώ την κόμην την ημίκοντην που θέλει φτιάξιμο σε μια φίλη κομμώτρια. Κοινώς καφέ δεν θα πιούμε αυτή την εβδομάδα και δεν ξέρω πότε θα...! Δικαιολογίες του κώλου δηλαδή, τον έχω στο φτύσιμο τον άνθρωπο. Η αλήθεια είναι ότι σ' αυτή τη φάση αντέχω μια φιλική - κοινωνική επαφή και τίποτα παραπάνω με τον συγκεκριμένο. Περάσαμε ότι περάσαμε, αλλά έχω ακόμα τα σφιξίματά μου-γκαμώτο Χ2!

Σαν να κρύβομαι πίσω απ' το δάκτυλό μου είμαι ώρες-ώρες. Απ' τη μια να θέλω συγκεκριμένα πράγματα και από την άλλη να έχω δυσκολία να τα μεταδώσω στον αποδέκτη (εκεί κολλάει η Διεκδικητικότητα και το σχετικό αφιέρωμα που ανέβασα πρόσφατα στο ημερολόγιο). "Πες μου που πουλάν καρδιές ν' αγοράσω μιά..." που λέει και ο Μητροπάνος στο γνωστό τραγούδι.
Θα γίνει και η έκλειψη της σελήνης στον Κριό αυτόν τον μήνα και θα μας αλλάξει τα φώτα με τις δυσκολίες στην επικοινωνία, στα εργασιακά, στις παρανοήσεις--γάμησέ τα και άφησέ τα--που θα κρατήσουν κιόλας μέχρι το Πάσχα (ωραίαααα)!

Ευτυχώς που εργασιακά έχει ελαφρώσει κάπως ο φόρτος και μου μένει χρόνος για τα καθ' ημάς (χε,χε) τελευταία και δεν εφαρμόζω το ιαπωνικό μοντέλο εργασίας όπως λίγο καιρό πριν και δεν το λέω ούτε του παππά (μόνο εσείς το ξέρετε, σσσσσσ!)

Λίγο πριν αρχίσουν οι φουσκοδεντριές και τα ορμονικά σκαμπανευάσματα λόγω Άνοιξης, τσιμπιέμαι και τσιγκλιέμαι για όλα όσα συμβαίνουν στο μικρόκοσμό μου καλά και κακά. Ευτυχώς που τα καλά είναι περισσότερα απ' τα κακά και μπορώ να το λέω αυτό. Άντρες κουράγιο για τα καπρίτσια που σας κάνουμε και αν δεν αξίζει, μην κολλάτε... Σας θέλω αποφασιστικούς όσο και ρομαντικούς! Φιλιά, Μ.

4 comments:

Xνούδι said...

Kαλησπέρα :-)))))


Να πας για καφέ. Λένε πως όταν φοβάσαι κάτι, καλύτερα να το αντιμετωπίσεις face to face. Να γίνεις φίλη με τους φόβους σου.

Κατα τα άλλα η πανέμορφη μέρα μας έχει χτυπήσει κατακέφαλα, μυαλό για δουλειά καθόλου και περιμένουμε το τριήμερο με ανυπομονησία.

Καλό υπόλοιπο :-)

ΠΡΕΖΑ TV said...

O καλος ο μηνας απο την αρχη φαινεται!!!!
Και φυσικα να πας για καφε!!!

Marialena said...

Καλησπέρες πρωτομηνιάτικες σ' όλα τα φιλαράκια on-line!

@ Χνούδι+Drugstv: Αν ο άνθρωπος δεν έχει απιβδήσει από την συμπεριφορά μου, θα του ρίξω κανά μνμ από εβδομάδα και ο Θεός βοηθός!

@ Irene: Βρε Ειρήνη μου εκεί είναι και το μεγάλο μου υπαρξιακό θέμα? "Καλό παιδί και συγκαταβατικό" ή "κακό και για την πάρτη μου?" Η αλήθεια κρίβεται κάπου ανάμεσα, αλλά παλαντζάρω στην εξισορρόπηση των αναγκών μου!

@ Ορλάνδο: Γλυκό Σκορπίνι, εδώ είμαι & στα δύο μου τα μπλόγκια, εσένα έχω να σε δω κάτι μέρες & έλεγα που χάνεσαι, αν και γράφεις κάτι διαμαντάκια τελευταία... Τη Κυριακή ανέβασα το Fly me to the moon σε έκδοση Bebop. Πέρασες να πάρεις το δωράκι σου ή ακόμα? Πάντως η διάθεση μου είναι να πάω γι' άλλα και θέλω μια καινούργια αρχή. Δεν γυρίζω πίσω & το ξέρω! Το θέμα είναι να το καταλάβει και ο άλλος και να προχωρήσει μπροστά. Αυτά! Μάκια, Μ.

Marialena said...

Αχ, κωλόπαιδα τι μου κάνατε: (με τρυφερότητα το λεώ αυτό δεν σας βρίζω). Μάλλον θα τον πιω σήμερα τον καφεδάκο (τσαγάκι για μένα) και vaya con dios! Φιλιά απογευματινά, Μ.