Friday, March 10, 2006

Λυπηρές διαπιστώσεις...

Καλημέρα και πάλι,

θέλω να επισημάνω κάτι που διαπίστωσα το πρωϊ καθώς περιδιάβαινα κάποια από τα ενδιαφέροντα -για μένα- ημερολόγια του διαδικτύου. Χθες είχα αφήσει ένα σχόλιο στη γνωστή σελίδα που τα "Λέει Όλα", σχετικά με ένα άρθρο των New York Times που φιλοξενούσε κάποιους αμερικανούς bloggers που έγιναν πλούσιοι και διάσημοι μέσα από την συνήθεια αυτή.

Σαν σχόλιο άφησα μια φιλοφρόνηση προς τον Τιτάνα με πολύ χιούμορ και αναγνώριση των προσπαθειών του να κάνει το ημερολόγιό του αυτό που είναι. Ανταλλάξαμε σχόλια στη συνέχεια και δεν συνέχισα περαιτέρω. Σήμερα που επέστρεψα να δω τη σελίδα του, βρήκα δύο ακόμα σχόλια που αφορούσαν τη στάση μου από κάποιον κ. Πανάγο (όσο εμένα με φωνάζουν Μήτσουκλα και έχω μια οκά αρχ...δια, να ουμ!) και τον ίδιο τον Τιτάνα που απορούσε προς τι το "γλύψιμο" από μέρους μου!

Βρε δεν μας παρατάτε με τους κομπλεξισμούς σας λέω εγώ!!! Ποιό γλύψιμο και μαλ...κιες λέτε, όταν εκλαμβάνετε τον θαυμασμό ενός αναγνώστη ως τέτοιο? Και μετά λέμε ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε ως άνθρωποι, εντός και εκτός διαδυκτίου και μας φταίει η κοινωνία για την αποξένωση κλπ. Αν σας μεγάλωσαν να φέρεστε σαν ζώα, λυπάμαι πολύ γιατί εμένα μου έδωσαν και πέντε βασικές αρχές να πορεύομαι ως άνθρωπος και όχι σαν καραγκιόζης και πάνω απ' όλα Μαλάκας! Κρίμα τη φαιά ουσία που χάλασα για να ασχοληθώ μαζί σας... Μ.

15 comments:

γιώργος said...

Ηρέμησε κοπελίτσα.
Γράφτους όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και συνέχισε το δρόμο σου...
Κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν...

Mirandolina said...

Να μη στενοχωριέσαι, κορίτσι μου. Να χαίρεσαι που φάνηκε το αληθινό πρόσωπο των ανθρώπων αυτών.

Και να κοιτάξεις να περάσεις ένα ωραίο ΣΚ!

Xνούδι said...

Mη μας συγχύζεσαι Μαριαλένα μου.

Παντού έτσι είναι (κλισέ φράση αλλά αληθινή).

Κάνε ότι δεν καταλαβαίνεις. Τον ισπανό κάνε κοινώς. :-)

Το μαλλί το έφτιαξες;;;;;

Το ΣΚ τι θα κάνεις;;;;

Ολα να είναι όμορφα και χαμογελαστά εύχομαι.

Φιλιά :-)

THE_RETURN said...

Πήγα και τα διάβασα... ...δικαίως, δικαιότατα τα πήρες στο κρανίο...

Ελένη said...

Μαριλένα είναι δυνατόν να ασχολείσαι; Πάω να δω και να περιποιηθώ αναλόγως.

Ελένη said...

Έχω την εντύπωση ότι έχει σοβαρό πρόβλημα έκφρασης και γιαυτό πέταξε την τεράστια κοτσάνα. :-)

Βέβαια, να δεις αν θα ζητήσει συγγνώμη για την παρεξήγηση.

Anonymous said...

Σε γουσταρει βρε χαζο γι'αυτο μιλησε ετσι! (η.. γουσταρει τον ξανα"pestaola")

Μη δινεις σημασια ..που να δεις εμενα τι μου λεει η Ελενη (στο κρεβατι) ..αστα να πανε ..δεν ειναι κοσμος αυτος καλο μου, για ευαισθητα πλασματα σαν και μας! :p

ci said...

Να μη λυπάσαι Μαριαλενάκι μου, αλλά να χαίρεσαι γιατί έχεις αυτές τις πέντε αρχές και φυσικά τις έχεις παντού - είτε πίσω είτε μπροστά από την οθόνη!

Τέτοια σκηνικά έχουν μάλλον να κάνουν με το ότι οι ελληνικές μπλογκόσφαιρες σε πολλές περιπτώσεις γίνονται τσατόσφαιρες και έχουν τη νοοτροπία του "κάνουμε πηγαδάκι με τους κολλητούς". Δε βαριέσαι, έχει και τη χάρη του.
Από μπλογκς για να αφήνουμε σχόλια και να διαβάζουμε..ένα κάρο έχει! ;)

Σου αφιερώνω το ρητό της dear Abby που κόλλησα χτες στο sidebar, και σου εύχομαι το πιο γλυκό σ-κ:))

ΠΡΕΖΑ TV said...

Cool.Aστους να λενε...

Marialena said...

Yiorgos, Mirandolina, Χνούδι, The Return, Art Attack, (Ωραία) Ελένη & Snowflake, φίλοι μου: Με τιμάτε με τα σχόλιά σας και σας ευχαριστώ κατ' αρχήν γι' αυτό και που ακούσατε τα παραπονάκια μου. Η θετική σας προαίρεση είναι φανερή! Εκφραζόμαστε με τις λέξεις και θέλουμε, δεν θέλουμε, αυτές μεταφέρουν τα νοήματα των σκέψεών μας στο χαρτί ή στην οθόνη μας. Γενικά συνήθιζω να φέρομαι όπως θα ήθελα οι άλλοι να μου συμπεριφέρονται και όταν δεν συμβαίνει αυτό παρά τις προθέσεις μου, στεναχωριέμαι. Είπε κάτι ο σοφός Arty ό,τι με "γουστάρει" κλπ, ο όποιος με "γουστάρει" τέλοσπάντων. Ε, άμα περιμένω να μου δείξει ο οποιοσδήποτε τα αισθήματά του με αυτόν τον τρόπο, να πάω να πνιγώ καλύτερα! Άστο θα διαλέξω την κουρτίνα 3 καλύτερα και πιο νορμάλ τρόπους έκφρασης...
Εγώ προτείνω να πετάμε πέτρες ο ένας στον άλλον, μιμούμενοι τους πρωτόγονους για να μην παρεξηγούμαστε κιόλας... Ουγκ!

Marialena said...

Ενώ έγραφα το σχόλιό μου, μου άφησε και ο Drugstv το αποτύπωμά του! Νίκο, συμπεριλαμβάνεσαι φυσικά και εσύ στην ως άνω απάντηση... Δεν σε πρόλαβα φίλε, φιλιά, Μ.

THE_RETURN said...

Μια συμβουλή, Μαριαλένα, και είμαι σίγουρος ότι δεν θα με παρεξηγήσεις (πιστεύω ότι με ξέρεις κάπως):

Γίνε λίγο πιο εκλεκτική, και μην αφήνεις τόσο απλόχερα διαμάντια στο περβάζι του παραθύρου...

Πολλές φορές η γενναιοδωρία εκλαμβάνεται ως σημάδι αδυναμίας...

Πολλά φιλιά, να είσαι καλά.

Marialena said...

Ναι αγαπητέ μου Return, η άδολη έκφραση θαυμασμού από μέρους μου, δεν ερμηνεύτηκε κατά πως εκφράστηκε από μένα. Τον καλόν τον λόγο δεν φείδωμαι να τον πω, γιατί δεν με απασχολούν θέματα σύγκρισης και εγωϊσμού εν τέλει. Σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή θα την αξιοποιήσω όσο πιο θετικά μπορώ.

@ Χνούδι: Ναι έκανα ένα μαλλάκι γλύκα με το κούρεμα, κοντό-κοντό. Αν μπορέσω θα πάω για καφέ μετά τη δουλειά και την Κυριακή έχω εκδρομούλα ημερίσια στην ωραία φύση! Μόνο να ξεκουραστώ και λίγο!

lemon said...

Πολλές φορές η γενναιοδωρία εκλαμβάνεται ως σημάδι αδυναμίας...

Πόσο δίκιο έχει ο the return, Μαριαλένα...αλλά πάλι, η γενναιοδωρία όπως και η ειλικρίνεια παρουσιάζονται εκ γεννετής, δεν αλλάζουν-και πολύ καλά κάνουν βέβαια! Πολύ καλά έκανες κι εκφράστηκες όπως ακριβώς ήθελες-αν αυτοί εξέλαβαν στραβά τα λόγια σου, δικό τους είναι το χάσιμο, που δεν έλαβαν αυτό που πρόσφερες αλλα την διαστρέβλωση που δημιούργησαν οι ίδιοι...

Marialena said...

Καλημέρες αργά το βράδυ! Ειρήνη χαίρομαι που έδωσες σημεία ζωής γιατί με την αλλαγή της διεύθυνσής σου σε είχα χάσει για λίγες μέρες. Welcome back!Πάντως για την ιστορία, δεν αξίζει να αναζητάς σελίδες επί σελίδων στο διαδύκτιο, επέλεξε αυτές που ταιριάζουν στην οπτική σου και συνέχισε τις καταγραφές σου!

Λεμονι(ά) σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο που μου άφησες. Δέχομαι ότι ο κόσμος είναι επί το πλείστον, επιπόλαιος, εγωκεντρικός, φυγόπονος και τελεί εν συγχίσει. Αλλά δεν θέλω να δεχτώ ν' αλλάξω το ότι οι άνθρωποι είναι καλοί και ν' αναζητώ την επιβεβαίωση της υπόθεσης αυτής στο περιβάλλον μου. Σ' αυτήν την υπόθεση με λυπεί το γεγονός ότι ο αποδέκτης του σχολίου μου, δεν μπόρεσε να δει πίσω από τα δικά του περιοριστικά πιστεύω, αλλά από την πλευρά μου δεν νομίζω ότι αξίζει περαιτέρω ενασχόληση. Πάμε παρακάτω! Καλό σ/κ, Μ.