Wednesday, March 15, 2006

Ωραία μέρα σήμερα!

Καλημέρααααχ!

Όσοι από εσάς ζείτε στην Αθήνα και δουλεύετε στο κέντρο, ίσως ξέρετε για τί πρόκειται να μιλήσω σήμερα. Με 24ωρη απεργία να έχει παραλύσει σχεδόν τα πάντα, η δική μου υπηρεσία αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα όσον αφορά τις απεργίες. Δουλεύουμε πάντοτε, λες και θα σώσουμε την Ελλάδα σήμερα, τέλος πάντων! Ξεκίνησα λοιπόν από το σπίτι 9 η ώρα αυτή τη φορά με το αυτοκίνητο, γιατί το λεωφορείο της γραμμής είναι σαν την καρέτα-καρέτα, είδος σε εξαφάνιση ειδικά σε απεργία. Στο δρόμο διαπίστωσα δύο πράγματα:

1. Ο καθαριστήρας μπροστά δεν λειτουργούσε κανονικά (γκαμώτο) και ότι
2. οι προειδοποιητικές πινακίδες έλεγαν συμφόρηση στη Λεωφ. Αθηνών και στο κέντρο όπως και στον πολύπαθο Κηφισσό (αυτό δεν αποτελεί είδηση μάλλον).

Σταμάτησα στο συνεργείο του αυτοκινήτου μου στη Λεωφ. Αθηνών να δουν τον καθαριστήρα και μου είπαν να περιμένω να το ελέγξουν. Σε μισή ώρα περίπου ήταν έτοιμο χωρίς ουσιαστική ζημιά ευτυχώς, ήθελε μόνο ρύθμιση! Φεύγω και κατευθύνομαι προς κέντρο με την γέφυρα της Αχιλλέως να είναι πηγμένη στ' αμάξια. Κόβω δεξιά και μετά τις γραμμές του τρένου στη Κωνσταντινουπόλεως βρίσκω ένα μέρος να παρκάρω. Από κει και μετά βαστάτε ποδαράκια ν' ανέβω στην Ομόνοια! Μισή ώρα μετά εν μέσω βροχής, κακοφτιαγμένων πεζοδρομιών και έρημων δρόμων λόγω της πορείας τα κατάφερα!

Μια φίλη μου τηλεφώνησε χθες πως γέννησε το γιόκα τον πρωτότοκο στο Μητέρα. Λέω να πάω να πάρω ένα δώρο από ένα κατάστημα στη Πανεπιστημίου και να πάω μετά τη δουλειά να τους δω γιατί αλλιώς θα το δώ το παιδί όταν πάει στρατιώτης και άμα... Θα αντέξω να βγάλω ποδαρόδρομο για τ' άμαξι και μετά όλο το δρόμο μέχρι τα Σίδερα Χαλανδρίου, μέρα που ναι σήμερα? Θα δούμε! Ευχηθήτε μου καλή δύναμη και κουράγιο πολύπαθοι κάτοικοι αυτής της πόλης! Αέραααα!!!

5 comments:

ci said...

Ένα από τα καλά της ..Υπαίθρου:Ρ είναι ότι επιβιώνεις και χωρίς λεωφορείο - τα οποία στην Ελλάδα είναι γενικώς ανυπόφορα.
Όμως έχεις τουλάχιστον κάτι ευχάριστο να σκέφτεσαι, οπότε με το καλό να βγει η μέρα:)
Και να της ζήσει της φίλης σου ο γιος:))

Marialena said...

Εμ, έλεγα Νιφάδα μου να γίνω βοσκοπούλα να σαλαγάω τα πρόβατα (μπρρρρ), αλλά δεν μου έχει βγεί ακόμα η φιλοδοξία βλέπεις! Βοσκοπούλα με σύνδεση στο δίκτυο και φορητό υπολογιστή γίνεται? ΟΕΟ!Εκεί θα ήταν το τέλειο! Για την ώρα Αθήνα και πάλι Αθήνα, ειδικά σήμερα που είναι σαν πόλη φάντασμα το κέντρο λόγω των απεργιών...
Τυχερή που είσαι! Φύση και πάλι φύση, φιλιά Μ.

Unknown said...

Καλημέρα Μαριαλένα
Καλό πρωινό και υπομονή
κουράγιο και καλή καρδιά προ παντώς
Τι να κάνουν έχουν τα δίκια τους
και οι εργαζόμενοι
Εσυ έχεις καλή καρδιά
εγω σου λέω καλό κουράγιο
φιλιά και αγάπη
σε λίγο θα βγω και πάω πλατεία
για καφέ

Marialena said...

Καλημέρα Sailor! Εδώ πάει το "άλλος το τρώει και ζορίζεται και άλλος το τρώει και δροσίζεται". Καλό καφέ χαλαρά! Μ.

Unknown said...

Καλό μεσημέρι πια, βλέπεις πέρασε
το πρωινό, πάντως με έκανες και
γέλασα και σε ευχαριστώ για αυτό
να είσαι καλά
ακόμα δεν βγήκα, πάντως ο ήλιος
μόλις βγήκε, σε λίγο πάω πλατεία.
Το μωράκι είναι μοναδικό και όλα
τα μωρά του κόσμου
Να ζήση σε ένα καλλίτερο κόσμο
χαρούμενο και ευτυχισμένο
όλα τα καλά του κόσμου, της ζωής
μαζί του για ένα όμορφο παρόν
μα και μέλλον
Καλο μεσημέρι!Δ.