Thursday, March 16, 2006

Ρατσισμός ή προκατάληψη?

Με ομόφωνη απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο Ευόσμου Θεσσαλονίκης δήλωσε την αντίθεσή του στη δημιουργία ξενώνα επανένταξης πρώην ψυχικά ασθενών στην περιοχή. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αντί να βρουν τρόπους να εξηγήσουν και να πείσουν τους κατοίκους για τη στήριξη που χρειάζονται οι 15 άνθρωποι που πήραν εξιτήριο από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στήριξαν τις αντιδράσεις για την ίδρυση ξενώνα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ευόσμου Παναγιώτη Αλεξανδρίδη το θέμα πρέπει να συζητηθεί από μηδενική βάση ενώ εξέφρασε και πάλι την αντίθεση του για εγκατάσταση του ξενώνα στην περιοχή. Παρόμοιες αντιδράσεις είχαν αναστήλει τη λειτουργία αντίστοιχου ξενώνα και στο Μελισσοχώρι πριν από δύο χρόνια.

Εφημερίδα «Αλληλέγγυος Πολίτης» 9-15 Μαρτίου 2006, φύλλο 39, σελίδα 5

σ.σ. Ο Καιάδας της σύγχρονης Ελλάδας είναι παντού για όσους δεν είναι "φυσιολογικοί" ή "νορμάλ". Κρίμα...! Μ.

5 comments:

ci said...

Από τις καταστάσεις που σου αφήνουν μια αρκετά πικρή γεύση. Πράγματι κρίμα, γιατί οι πόρτες είναι για να τις ανοίγουμε κι όχι για να τις κλείνουμε.
Ειδικά σε όσους διεκδικούν κι αυτοί την ευκαιρία τους στη ζωή!

lemon said...

Μαριαλένα μου, για το ίδιο θέμα πόσταρε προχθές ο Λαμπρούκος εδώ.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν κατάλαβαν οτι πιο πολύ κινδυνεύουν απο τον εαυτό τους, παρά απο τους έξω...
Φιλάκια πολλά.

Μαύρος Γάτος said...

Μήπως ήρθε πιά ο καιρός ν'αλλάξουμε χώρα;;;

Γιατί για να μπορε΄σουμε ν'αλλάξουμε αυτή τη χώρα, πολύ χλωμό το βλέπω...

YG Βρε Δόνια μου αγαπημένη, βγάλε επιτέλους αυτό το verification, δυσκολεύομαι πολύ τις νυχτερινές ώρες, που κλείνουν και τα μάτια από την κούραση...

Σ;}

ΠΡΕΖΑ TV said...

Για ολους τους πολιτικους και ανιδεους που κυβερνουν αυτο το τοπο και τον κανουν καθε μερα Μπουρδελο,θελω να δω τα παιδια τους σκοτωμενα.Μονο ετσι θα βαλουν μυαλο.Πρεπει η αρρωστια να χτυπησει και τη δικη τους πορτα.

Marialena said...

Στην ελληνική κοινωνία, έχουμε μάθει να κρύβουμε τα παιδιά μας σαν άλλη Σπυριδούλα γιατί δεν είναι "τέλεια", "νορμάλ", "φυσιολογικά". Αυτοί οι άνθρωποι καταδικάζονται εκ των έσω σε μια ζωή κατατρεγμένη γιατί "εμείς" οι άλλοι δεν συμφιλιωνόμαστε με την ιδιαιτερότητά τους. Ο Καιάδας υπάρχει και μέσα στο σπίτι μας, από εκεί ξεκινά η διαφοροποίηση και η διεκδίκηση του δικαιώματος στη ζωή παιδιά μου. Όσο δεν το λέμε για να μην το μάθουν οι γείτονες, τόσο καταδικάζουμε τον συνάνθρωπο σε απαξίωση και αυτοτιμωρία. Ελλάς το μεγαλείο σου!